Sayfa 754/1013 İlkİlk ... 254654704744752753754755756764804854 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,025 - 6,032 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. sn ikare; bir kaç yıldır daralma içindeyiz.

bu biraz daha derinleşebilir.

ama toplumun ciddi bir kesiminin yokluk sınırında yaşadığı bir ülkede batış olmaz bence.

dip çok derin değil.

beni asıl tedirgin eden discoverin belirttiği savaş tehlikesi.

bu kadar silahlanma niye yapılır?

2. http://www.patronlardunyasi.com/habe...i-kesti/192879

burada birisi suudi arabistan katar savaşından bahsediyordu...

sermo sen miydin ?

3. 3.50 nin hemen altını gösterdiler bugün..
    3.52 ye zıpladı..

Tepki miii

yoksa olası bir arap gerginliğini mi fiyatlıyor.

olası bi arap gerginliğinde petrol fiyatları ne olur..

3.50 dolar kuru düşük petrol ile çok etkilenmedik ama birde petrol fiyatları uçmaya başlarsa Türkiye ekonomisi nasıl etkilenir

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Fed'in bu toplantıda faiz artırmasına yönelik piyasa beklentisi, mayıs ayı istihdam verilerinin ardından 2haziran2017 ye kıyasla 5,8 puanlık artışla yüzde 95,8'e
    yükseldi.

Toplantı tarihi 13-14 haziran.
    Fed Eylül’de faiz artırır. Onu caydıracak nedenler siyasidir. Trump skandallarının büyüyüp ekonomik güveni tahrip etmesi ya da Kongre’de çıkacak bir kavga sonucu federal hükümetin tatil edilmesini gerektirecek Mali Uçurum, Fed’i geciktirir. Bunlar olmazsa, yıl sonuna doğru bilanço daraltma başlar. Önce ufak ufak; eğer piyasa panik yapmazsa, sonra daha büyük lokmalar halinde.
    Hem faiz artırımları hem de bilanço küçültme en az 2020’ye kadar gidecek bir süreç. Türkiye gibi çok borçlu ve tek büyüme ivmesi kredi olan ülkeler için kemoterapi gibidir. İlk seansta bir şey hissetmezsin, sonra saçlar dökülür ve yataktan çıkmak istemezsin.
    Temkinli ve uzağı gören bir Merkez Bankası Fed’in Haziran’da alacağı kararın dolar üzerindeki etkisine bakarak karar almaz, yukarda çizdiğim yol haritasını değerlendirerek karar alır. Çünkü gerileyecek enflasyon ve güçlü TL’ye güvenerek politika veya efektif fonlama faizini indirmek birkaç ay içinde yeni bir devaluasyon dalgası ve enflasyon sıçramasına neden olur. Eğer bu çalkantı küresel risk iştahının azaldığı bir döneme denk gelirse, araba PERT olabilir.
    Atilla Yeşilada.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
    Dolar son dakika haberleriyle düşüşe geçti. Mayıs ayı enflasyon oranlarındaki düşüş dolar kurunu 19 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesi olan 3.50 liranın altına indirdi.

Dolar kuru yılın en düşük seviyesine gerileyerek 3.5088 i test etti. Kurda destek, yaz ortasına doğru 3.40-3.35 seviyeleri... Kısa vadede 3.50 izlenecek. 3.50 TL seviyesi yatırımcı talebi ile karşılaşabilir. Bu seviyenin altı, düşüşü hızlandırabilir

kaynak milliyet 05.06.2017
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

Bay Analiz Dolar/TL röntgenini çekti

http://www.borsagundem.com/haber/bay...-cekti/1200868
    YASAL UYARI : Burada yer alan yatırım bilgisi ve yorumlar Kişiseldir. Yatırım Tavsiyesi Değildir...

7.  Alıntı Originally Posted by MESUTK Yazıyı Oku
    sn ikare; bir kaç yıldır daralma içindeyiz.

bu biraz daha derinleşebilir.

ama toplumun ciddi bir kesiminin yokluk sınırında yaşadığı bir ülkede batış olmaz bence.

dip çok derin değil.

beni asıl tedirgin eden discoverin belirttiği savaş tehlikesi.

bu kadar silahlanma niye yapılır?
    Hocam,
    Daha önce de yazmış olmam lazım. Benim beklentim öyle 2001 gibi ciddi anlamda küçülmeye sebep olacak sonra çıkılacak bir kriz değil....
    Benim beklentim uzun süre çok düşük veya hiç büyüyememe şeklinde bir kriz....
    Savaş tehlikesi benim de cok duyduğum gerçek olmasını istemedigim için de çok ki uymak konuşmak istemedigim bi husus.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Ahmet Buğra Yazıyı Oku
    Fed Eylül'de faiz artırır. Onu caydıracak nedenler siyasidir. Trump skandallarının büyüyüp ekonomik güveni tahrip etmesi ya da Kongre'de çıkacak bir kavga sonucu federal hükümetin tatil edilmesini gerektirecek Mali Uçurum, Fed'i geciktirir. Bunlar olmazsa, yıl sonuna doğru bilanço daraltma başlar. Önce ufak ufak; eğer piyasa panik yapmazsa, sonra daha büyük lokmalar halinde.Hem faiz artırımları hem de bilanço küçültme en az 2020'ye kadar gidecek bir süreç.
    ..............
    Atilla Yeşilada.
    Bu adamdan şüphelenmiyor değilim(Atilla Yeşilada)..özellikle konusunda iyi olduğu düşünülürse..

Aşağıdaki haberde ise sanırım bir algı yönetimi var..

Başlık göze batacak şekilde:

Türkiye ekonomisi en kötüsünü atlattı

Syracuse Ünversitesi Gelişen Piyasalar Stratejisti Mike Harris, Türkiye ekonomisine dair "Ekonomi en kötüsünü atlattı" dedi, Harris bazı uyarılarda da bulundu.
    Devamıda ise ufak çok çok önemsiz bir detay var..

Eğer bir daha gelişen piyasalar riski oluşursa Türkiye'nin hala çift haneli enflasyon rakamlarıyla ve kırılgan para birimiyle zorda olduğunu görebiliriz.
    http://www.bloomberght.com/haberler/...tusunu-atlatti

Sayfa 754/1013 İlkİlk ... 254654704744752753754755756764804854 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •