İSİM OLARAK tefasta zaten görüyorum...içerik anlamında iyi yönetilen,aktif yabancı hisse yoğun fon var mı, diye sormuştum...GBC sayın hellstheothers dediği gibi ise ki onu inceliyordum,aradığımı bulmuş olabilirim...1-3-5 yık vade de GBC getirleri çok iyi...ancak son 6 aydır gbc den daha fazla getirler var BYF lerde....hala incelemekteyim....ilginiz için teşekkür ederim...
Yani çok fon almak değil mevzu, finansal enstrümanları dağıtmak, benim portföyüm 3 sepetten (faiz /döviz /hisse ) oluşuyor.
Bunların her biri de kendi içinde 3 fon içeriyor. Toplam 9 fon.
Benzer tipte çok fon almanın bir anlamı yok elbette ama farklı yapıdaki fonlar alınabilir. Ama yatırım yaptıkları alanlar farklı olmalı kanımca. Bist100 ile ilgisi kısmını anlamadım açıkçası. Ama söz gelimi 30 çeşit farklı hisse fon alınırsa, elbette bist100'den ayrışmak mümkün olmaz, getiriler normale yaklaşır.
Onlar da yabancı fon sepetinin altında, ama onların da sayısı çok sınırlı. Tavsiye vermek istemediğimden oraya yönlendirdim arkadaşı.
Yeri gelmişken bu fonları USD/TL getirisinden arındırırsak pozitif ayrışan, kıstas getirilerini geçen 1-2 fon kalıyor geriye. Kalifiye eleman eksikliğinden mi, bilgi eksikliğinden mi bilinmez. Aslında bizim gibi ülkede, TL değer kaybı da yanında, geriye dönük baktığında eksi yazan dönem bulman zor, yine de neden girmezler bu topa bilemiyorum. Bizim yatırımcının çoğu 3-6 ay bakar, o iyi kazandırıyormuş bu der gider gömer parasını aslında.![]()
Sua'nın performansı tekrar düzelmeye başlamış. Elimdeki ıdy'yi yarın tekrar sua ile değiştireceğim. 1 bucuk aylık ceza yeter![]()
Toplam 12 fonluk portföyün tüm zararını şu üç fon göğüsledi ve zararı minimize etti : MAC, TKF, IPJ
bu üç fon sayesinde altın, gümüş(gmstrf) döviz, hisse bazlı diğer zararlar neredeyse sıfırlandı ve - % 1 yazdı sadece. Yönetenlerin eline sağlık.
'Piyasa analizi sadece kendi pozisyonunu empoze etmektir' Şant Manukyan
Yer İmleri