Valla ortak açık konuşayım ben önce ihlasta yapılanı sonra katmerde kendi başıma geleni ve şuan kilerde olanları gördükten sonra maçam yemiyor bedelliye katılmayı. Rüçhandan önceki son gün çıkmayı planlıyorum. Katmerde zarar etmeden kurtardım kendimi ama bilmiyorum bir de son zamanlar A1 ********i toplamaya başlamış bizim bakkalı. Bunların elinin değdiği bedelliden zarar etmeden çıkabilen yok (ihlas katmer kiler).
Katmer/ihlas/kiler acaba patronların kendisi bedelliye katıldı mi? Satılmayan paylar için alım garantisi verilmiş mi?
Özellikle katmerin patronuna guvenmedigim için hiç almadim ben hisseyi. Ben buna katılın diye birşey demiyorum. Herkesin risk algısı kendine göre değişir..insanlar ruchanin ucup.kacmasini bekliyor. Sanırım kuyasR şu çok astronomik yerlere gitmişti. Birileri de bunu tuzak olarak kullanıp ava çıkıyor.
A1 capital kilerde ava çıkarken av olmuş gibi geldi bana. 2 günde 2.58 ortalama ile 26.2 milyon ana hisse satmış ana hisse suan 2.32 ve 6.26 ortalama ile 6.8 milyon lot Rüçhan almis Rüçhan şuan 4.75.
Ben mi anlamadım ne yapıyor bilemiyorum sadece ruchanda 10 milyon zararda şuan. Sattığı ana hisse kimin? Sanırım takasta o kadar mali yoktu. Biraz karışık işler dönüyor ama ben ihlas ile kiler ile katmer ile crfsa yi aynı kefeye koymanın yanlış acagini düşünüyorum. Ve ayrıca özellikle.katmeri 3-4 liralardan 10 lira ve belki üzerine götürmüşlerdi. Yani yeterince prim yapmıştı. Ee yemek yenince bulaşığı yıkayacak birisi de lazım değil mi [emoji2]
GM1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben söylediklerimden sorumluyum, anladıklarınızdan değil.
Stefan Zweig
Alakası yok. Katmerde ihlasda ittfhda kilerde ruchanlarda öyle bir değer farkı olmadı. Kuyaş ruchanda oldu ve Etiler rüchanında oldu. Etilerde uyarıyı şirket kendisi yapmıştı.
MI 8 SE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım kişisel görüşümdür, hiçbir şekilde al sat tut tavsiyesi değildir !
Amaç zaten kapta belirtilmiş. Bilanço da yüksek faiz giderinden kurtulmak olduğu belirtilmiş. Zaten bu amaçla yüzde 97 si patron tarafından karşılanacak. Daha ne istiyorsun. Ayrıca önümüzdeki süreçte Francising ile genişleme stratejisini açıklaması gelecek beklentisini oluşturur.
spk onayı ile bölünme tarihi arasında belli bir süre var mı kanuni olarak bildiğim kadarı ile şirkerte kalmış bi konu ama belli bi tarih olması maksimum 1 ay olması da gerekli sanki
AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Rüchan pazarımız Egeen, Karton gibi sığ hisselerden bile daha sığ olacak. Rüchanları karşılaştırılan hisselerin 1 kademesinde bizim toplam rüchan sayımız kadar lot yığıldığı oluyordu. Karşılaştırılan bedellilerde patronlar KY'ye bedelli yapıyordu. Carfurda ise şirketin bağlı olduğu holding borçları üstleniyor. Piyasadan topladıklarını da düşününürsek bedelin %1'i ancak KY'nin sırtındadır.
Spk bülteninin son sayfasındaki ek açıklama metnini aşağıdaki şekilde;
"Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş.’nin, 700.000.000,00 TL’lik çıkarılmış sermayesinin 595.755.646,04
TL tutarında azaltılarak 104.244.353,96 TL’ye indirilmesine ve eşzamanlı olarak 1 TL nominal değerli 100 adet pay için 17 TL yeni
pay alma hakkı kullanım fiyatı üzerinden tamamı nakden karşılanmak üzere toplam 23.529.411,76 TL tutarda sermaye artırımı
yapılarak çıkarılmış sermayesinin 127.773.765,72 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç ve halka arz edilecek toplam 23.529.411,76
TL nominal değerli paylara ilişkin olarak hazırlanan izahname ile tasarruf sahiplerine satış duyurusunun onaylanmasına ve VII128.1 sayılı Pay Tebliği md. 19/13 uyarınca sermaye azaltımı ile eş anlı olarak ya da sermaye azaltımının sonuçlanmasından
itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sermaye artırımlarında, artırılan sermayeyi temsil eden payları satın alacak yatırımcıların
talebinin alınmasından önce, söz konusu maddede öngörülen risk formunun yatırımcılar tarafından imzalanması veya
onaylanmasının sağlanması gerektiği hususunda kamunun bilgilendirilmesine karar verilmiştir"
Mevcut işlem bittikten sonra 2 yıl içerisinde yapılacak (olası) sermaye artırımlarında yatırımcılara risk formu doldurtulması gerektiğini şimdiden ilan etmişler. Ben bu ifadeden 2 yıl içerisinde tekrar bedelli ya da bedelsiz (çok büyük ihtimalle bedelli) sermaye artışı planlandığını anlıyorum. Bu çok iyi bir şey. Çünkü bedelli; Ana hissedar Sabancı Holding'in şu anda yaptığı gibi Carfur'a sermaye eklemeye, borçlarını ödemeye, büyütmeye, yatırım yapmaya devam edeceği anlamına geliyor.
Ard arda yapılan bedelli artışlarla yabancı payı daha da azaltılabilir.
Gelecek yıllarda çok farklı çok yaygın bir carfurla karşılaşabiliriz.
Yer İmleri