Sayfa 575/1002 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade - IV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
     Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Antep fıstığında rekolte katlaması yapıldı bu sene,50-100.000 ton arasındaydı normalde,bu sene 300.000 aşılmış,ama raflarda fiat ayni ve hiç değişmemiş
    Hocam o fıstık işi enteresandır. Üreticiler ;Şam, Antep, Bitlis+Siirt tee 150 sene önce birlik kurup ,ilk merkez Şam olunca Şam fıstığı diye anıldıktan sonra (sanırım merkezler 25 senede değişiyordu) sonra merkez Antep olunca Antep fıstığı diye anıldı. Nedense hiç BİTLİS FISTIĞI denilmemiştir. Bu birlik fiyatları hep sabit tutar. Bu gün yine Şam dönemine göre ucuzdur.
    Yanlış bilmiyorsam şu an merkez Bitlis. Böyle bir gereksiz bilgi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Bu bilgiyi viki pedia bile bilmez
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Antep_...B1%C4%9F%C4%B1

3. Vaka sayısı 5000 i geçmiş, vefat sayısı 140 olmuş, corona coşmuş giderken bu soğukta camiye yaşlıları toplamak için kısıtlamayı esnetmek akıl işi değil....
    Ya doğru düzgün tedbir alın, yada millet ile eğlenmeyin...

Fitch: Türkiye'nin para politikası kredibilitesinin yeniden oluşması zaman alacak

Fitch tarafından hazırlanan raporda TCMB'nin faiz arttırdığı ve sadeleşmeye gittiği toplantının para politikası kredibilitesini artıran bir adım olduğu ancak bunun tıpkı döviz rezervlerinde artış gibi zaman alacağı belirtildi

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Fitch, fonlamanın 1 haftalık repo faizi üzerinden sağlanacak olmasının para politikasını daha şeffaf ve tahmin edilebilir yapacağı ve enflasyon hedefini desteklediği yorumunda bulunuldu

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    12,159
    Aslın da bu ülkedeki bir çok şeyin özetidir, kim ne anlayacaksa? Kafaya atmakla olmuyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,157
     Alıntı Originally Posted by nikrece Yazıyı Oku
    Hocam o fıstık işi enteresandır. Üreticiler ;Şam, Antep, Bitlis+Siirt tee 150 sene önce birlik kurup ,ilk merkez Şam olunca Şam fıstığı diye anıldıktan sonra (sanırım merkezler 25 senede değişiyordu) sonra merkez Antep olunca Antep fıstığı diye anıldı. Nedense hiç BİTLİS FITIĞI denilmemiştir. Bu birlik fiyatları hep sabit tutar. Bu gün yine Şam dönemine göre ucuzdur.
    Yanlış bilmiyorsam şu an merkez Bitlis. Böyle bir gereksiz bilgi
    Bu bölgede 4 sene bulundum,adı Şam,yada Anteptir,Siğirtede vardır,Siğirt fıstığı büyükçedir,son zamanlarda batı bölgelerde üretilmektedir,mesela Manisa...neyse,ben bunlara değinmedim sadece fiat durumu dikkatimi çekti rekolteye göre...mesela fındık Giresuna hastır,merkezide Giresundur,lezzet bakımından diğer fındıklara göre üstündür,çikolataya uyumludur yağlılık oranına göre,çikolatada uyumluluğa göre Antep fıstığı ve Giresun fıstığı ön plana çıkar,baklavadada öyle,neyse konu dağılmasın,sadece rekolteye göre fiatı düşmedi ona dikkat çekmiştim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,157
     Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Fitch, fonlamanın 1 haftalık repo faizi üzerinden sağlanacak olmasının para politikasını daha şeffaf ve tahmin edilebilir yapacağı ve enflasyon hedefini desteklediği yorumunda bulunuldu
    Bize içeriye döviz girdisi önemli,girdi olmazsa gerisi hikaye.

Sayfa 575/1002 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •