Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF) 14.9865 oldu.
Veri dün 14.9875'ti
Her satırının her kelimesinin altına imzamı atarım. Birebir aynı durumdayım ve sırf bundan kurtulmak için bu kadar yıllık alsat/trade işlerini bırakıp fon tarafına geçtim. Bu kez kesinlikle kararlıyım. Portföyün %90 nını oluşturdum, kalanı aralık ayında düzenleyeceğim ve 1 Ocak milat olacak benim için. Yeni yıl planım şöyle. Kesinlikle günlük takip yok, haftalık göz ucuyla genel durum değerlendirmesi, aylık portföy getiri tablosunun işlenmesi ve 3 aylık fon genel getirileri kontrolü gerekirse fon değişikliği. Bunun haricinde yıl sonu sayfayı kapatıp yeni yıl sayfasına geçilmesi.
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
çok teşekkür ederim hocam siz nasılsınız? aslında 2012 ile 2019 ocağı arası tek bir yatırım aracına, hem de tek hisse aselsana yatırım yapmıştım. her ay maaşı alınca yukarıdan aşağıdan, nereden bulduysam aktif fiyatlardan alıp attım. bu aselsan, borsanın altını deyip altın gibi biriktirdim ve 2017'ye kadar her yıl güzel kazandım. 2017'de olanları çoğunuz bilirsiniz. hisse 12'lerden yükselişe geçti ve kasımdaki 47 tepesindeki facihadan iki ay önce de 27'lerden 47'lere geldiği halde yıllardır biriktirmenin güveniyle nasıl olsa uzun vadeciyim diye satmayıp aynı şekil devam ettim ve sonunda 2019 başında lanet olsun deyip 24 civarlarından ful çıkış yaptım. Allah'tan önceki yıllardan başlayarak çok uzun vadeli biriktirdiğim ve bölünmeleri falan gördüğümden zarar ettiysem de uzun vadenin hatırına kısa dönem kârını verdiysem de ocağıma incir ağacı dikmekten Allah korudu. sonrasında biraz döviz ve ppf maceraları, ppf formu olarak burayı ve sonrasında tcd ile birlikte hisse fonları tanıdım ve bu noktada bir çok forumdaşımdan bilgiler öğrendim. bu vesileyle bir okul gibi eğitim görüp bilgilerinden istifade ettiğim tüm dostlara canı gönülden selam ve sevgilerimi gönderiyorum. sonuç olarak şunu anladım ki borsadan nasibimizi arayacaksak ve çok ciddi tecrübe ve bilgi birikimimiz yoksa adresimiz, doğru fonlar olması şartıyla hsyf'ler olmalı. en sağlam denen aselsanda dahi böyle operasyon yapılıyorsa diğer hisselerde neler olur neler. nasıl ki evimizde elektrik arızası olunca dur şuna bir bakıyım demiyorsak, elektrik çarpar belki diye korkup usta çağırıyorsak hisse yatırımını da uygun fonlar aracığılıyla yapmalı, az da olsa kafamızın rahat edeceği getirilere razı olmalıyız diye düşünüyorum. bol kazançlar dileğiyle
Yer İmleri