Papil in dünkü fiyatına göre hisse senetlerini ederinden 12,3 milyon lira daha ucuza hem de vadeli almış.
Öte yandan papil in bugünkü satışlarına, karlılığına odaklanmayın. Güler yatırım holding de Rtalb nin yüzde 11 ini satın aldığında rtalb 2 liraydı. Şimdi güler kaç kira rtalb kaç lira? O zaman da gidip koç holding niye almadı tofaş niye almadı denilebilirdi. Anlaşılan benim beklentim papil ihale usulu çalışan bir şirket ve bu sene tabiri caiZse neredeyse h iş yapmadı. Bu hep böyle devam etmez. Önümüzdeki günlerde devletten büyük çaplı bir ihale alırsa gerçek karlılığı ve değeri işte o zaman ortaya çıkar. Zaten borsa fiyatı da 9 milyon karı fiyatlamıyor. Geleceğini fiytlıyor. Yoksa halka açıldığı 5 liralrda sürünürdü.
Şimdi bir kez daha tekrarlamam gerekirse hiçbir bilgim veya hiçbir tüyo alacak tanıdığım vs yoktur. Yazdıklarım tamamen 30 senelik bir küçük yatırımcı hissiyatıdır. Kimseye al veya sat deme lüksümüz de yoktur. Ama dediğim gibi papil in olası bir ihale haberi hem papil i hem de dolaylı yoldan kfein i oldukça hrketli günlere götürebilir.
Saygılarımla
Not : yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir.ky muhabbetidir.
Yer İmleri