Sayfa 118/1003 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 937 - 944 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu yazdığın çok önemli hocam. Ben de bu şekilde yapıyorum. Olası bir abuklukta 3 günde endeks %10 yaparsa büyük kayıp olur. Endeks yıllık karını bir ayda, o bir ayda da 9-10 gün içnde yapıyor çogu zaman
    Aynen, açıkta kalmamak için bu konu önemli. Bizim borsamız özellikle böyle abukluklara çok müsait.

Eğer boştaki nakit yada valörsüz fon tam değişim için yetersizse, böyle bir zamana denk gelinmesi ihtimaline karşı en az kayıpla karşılaşmak için, değişimi zamana yayarak(örneğin 1 hafta) her gün parça parça satım, parça parça alım yaparak değişim yapılabilir.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bu yazdığın çok önemli hocam. Ben de bu şekilde yapıyorum. Olası bir abuklukta 3 günde endeks %10 yaparsa büyük kayıp olur. Endeks yıllık karını bir ayda, o bir ayda da 9-10 gün içnde yapıyor çogu zaman
    Bunu biraz daha açarmısın üstadım. Yeni alım yapacak veya değişim yapacaklar için bilgilendirme olması açısından...

Aft yay guh vs neyi fiyatladı dün için

4.  Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    Bunu biraz daha açarmısın üstadım. Yeni alım yapacak veya değişim yapacaklar için bilgilendirme olması açısından...
    Hocam selam, diyelim ki elimde 100k 'dan 4 hsyf var. toplam 400k.
    hsyflerden birini değiştireceğim zaman ,satış verdiğim anda 100k, önce 100k ppfleri de satıp oradan 100k lık yeni diğer hsyf alımını veriyorum. yani değişimin eş zamanlı olması için. aradaki boşlukta 100 k piyasa dışında olursa büyük bir hareket kaçırmamak için. Zaten relatif için ugrasıyorum o arada büyük relatif kaybetmek istemiyorum. Bazen lehine de olabilir ama yine de o riski almak istemiyorum.

Ya da Sn.tradestopun dediği gibi her gün 10k satıp digerinden 10k alarak 10 gün içinde kademeli eş zamanlı geçiş yapıyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    Aft yay guh vs neyi fiyatladı dün için
    Bildiğim kedarıyla yurtdışı kapalı olduğu için Sadece mb kurunu.mb kuru önceki güne göre düşük olduğu için eksi yazdı

6.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Son 1 ayda OPB çok efsane hareket yaptı (%8,41). %35 hisse, %35 eurobond taşıyordu en son. Yanılmıyorsan sn. meesut Kasım itibariyle geçiş yapmıştı. Tebrik ederim.
    Aslında düşüşlerde elimiz güçlü olsun diye aldık ama elindeki az hisse oranına ve kurdaki düşüşle beraber Eurobondlardaki eksiye rağmen NNF'nin üzerinde performans gösterdi. Anlaşılan elindeki az hisse hakkını da doğru kağıtlarda kullanmış.

Bir yandan da acaba hisse oranını daha da arttırmış olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum, bir önceki ayda %20 civarındaydı, Kasım'da da arttırmış olabilirler.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam selam, diyelim ki elimde 100k 'dan 4 hsyf var. toplam 400k.
    hsyflerden birini değiştireceğim zaman ,satış verdiğim anda 100k, önce 100k ppfleri de satıp oradan 100k lık yeni diğer hsyf alımını veriyorum. yani değişimin eş zamanlı olması için. aradaki boşlukta 100 k piyasa dışında olursa büyük bir hareket kaçırmamak için. Zaten relatif için ugrasıyorum o arada büyük relatif kaybetmek istemiyorum. Bazen lehine de olabilir ama yine de o riski almak istemiyorum.

Ya da Sn.tradestopun dediği gibi her gün 10k satıp digerinden 10k alarak 10 gün içinde kademeli eş zamanlı geçiş yapıyorum.
    Sanırım ilk paragraf sizin stratejiye uymuyor, yani tek kalemde alış...

Bunu yaparken gireceğiniz fonun fiyatının artmasını dikkate almıyormusunuz

8.  Alıntı Originally Posted by paravarhuzurvar Yazıyı Oku
    Sanırım ilk paragraf sizin stratejiye uymuyor, yani tek kalemde alış...

Bunu yaparken gireceğiniz fonun fiyatının artmasını dikkate almıyormusunuz
    Hocam değişim yaparken biriktirmiyorum. Daha önce belirttim ama ne kadarlık sattıysam değişim için, o kadarlık giriyorum diğerine. Aksi halde her değişimde portföyüm küçülür. O zamana kadar eski fonda ne kadar biriktirdiysem onu yeni fona geçiyorum. yeni fonu biriktirmeye devam ediyorum.
    100k a fonu var 100k b fonu
    biriktirdim 101k a 101k b fonu oldu.
    b fonundan memnun değilsem 101k a fonu 101k c fonu yapıp , a ve c'yi biriktirmeye devam ediyorum yani.

değişim yaparken endeksin durumuna da bakmıyorum. araç giderken aracı değiştirmek gibi, hiç durmadan, arada boşluk bırakmadan başka araca geçiyorum. sonrasında biriktirme stratejisinde yeniden sürekli gevşemeleri bekliyorum.

Atıyorum tkf'yi 5 yıldır biriktiriyorum. tkf'yi değiştireceğimde bir başka fon ile , 5 yılda tkf birikmiş meblağ ne ise yeni fonda o meblağı alıp devam ediyorum. sonrasında onu biriktiriyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 118/1003 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •