Sayfa 127/1003 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    ösete fönleri içinde getiride ilk... ikinci sırada atlas yendi portföyünkü var... ( akbankın bi tane var getirisi iyi fakat o özel fon alıma kapalı ) ... ppf yerine bunu koyarken risk alındığı da bilnmeli yani ... içinde özel selektör tahvili , finansman bonosu olan , avrobond mümkünse taşımayan değişken fönler tespit edilir ise , osd ile harmanlanabilir ki risk dağılsın... tek bir ösete fonuna yoğun para park etmek hususunda soru işaretlerim ...

yani şimdiye dek bir şey olmamış olabilir fakat eskiden başka fonlardaki ösetelerde problema çıkmış idi... yoğurdu kaşıklamadan üflemeli... ayranı da köpüklendirmeden içmeli , hava yutup mideni şişirirsin çünkü... temkin ya yurttaş ...
    Hocam ost fonlarında 4-5 yıl önceye göre değişiklik var. O dönem temerrüde düşen özel sektör tahvilleri yüzünden, hem artık 30-40 tan aşagı farklı tahvil taşımıyorlar, hem de çoğu elindeki tahvilleri sigortalıyorlar. osd özelinde bilmiyorum ama bir çoğunda olduğunu olanları biliyorum.

Elbette ppf riski ile eşit diyemeyiz. Ama bir tık fazla getiri her zaman bir tık fazla risk demek para piyasalarında.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2. Opb -0.65,

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam ost fonlarında 4-5 yıl önceye göre değişiklik var. O dönem temerrüde düşen özel sektör tahvilleri yüzünden, hem artık 30-40 tan aşagı farklı tahvil taşımıyorlar, hem de çoğu elindeki tahvilleri sigortalıyorlar. osd özelinde bilmiyorum ama bir çoğunda olduğunu olanları biliyorum.

Elbette ppf riski ile eşit diyemeyiz. Ama bir tık fazla getiri her zaman bir tık fazla risk demek para piyasalarında.
    ünlü jo'nun ikinci delişmen fonu var aslında o da öst finansman bonosu fonu fekat osmanlı osd ile getiri olarak aralarında süphan dağı kadar fark var.... ya da tajirlerin ösete fonu 3 yıllık getiride üstte fekat son bir yıl mortingen ştrase durumunda ... mesela osd bir yıllık getiri farkında atlas yendinin fonunun % 23.5 gibi üstünde .... demek ki osmanlı bu fon için son bir yıldır bayağınkoşuşturuyor ki getirisi iyi ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

4.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    ünlü jo'nun ikinci delişmen fonu var aslında o da öst finansman bonosu fonu fekat osmanlı osd ile getiri olarak aralarında süphan dağı kadar fark var.... ya da tajirlerin ösete fonu 3 yıllık getiride üstte fekat son bir yıl mortingen ştrase durumunda ... mesela osd bir yıllık getiri farkında atlas yendinin fonunun % 23.5 gibi üstünde .... demek ki osmanlı bu fon için son bir yıldır bayağı bir koşuşturuyor ki getirisi iyi ...
    sehven 23.5 olmuş. 2.35 olacak galiba ahu osd farkı. Sub'a hiç bakmamıştım. Biraz da tabi bu fonların portföyüne yeni yeni yüksek faizli tahviller giriyor. Onun ekmeğini yiyorlar biraz. Faizler daha da artarsa, uyum sağlamaları yine zaman alır.
    Çok riskli bazı öst'ler var, ismi lazım değil bir enerji firmasının falan, hangilerinin içinde var bakmak lazım.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Opb -0.65,
    Opb hisse tarafında hep çok iyi ama içinde %36 civarı eurobond var. kurdan etkileniyor bu ara

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    sehven 23.5 olmuş. 2.35 olacak galiba ahu osd farkı. Sub'a hiç bakmamıştım. Biraz da tabi bu fonların portföyüne yeni yeni yüksek faizli tahviller giriyor. Onun ekmeğini yiyorlar biraz. Faizler daha da artarsa, uyum sağlamaları yine zaman alır.
    Çok riskli bazı öst'ler var, ismi lazım değil bir enerji firmasının falan, hangilerinin içinde var bakmak lazım.
    yok iki fonun % yüzde getiri farkı anlamında 23.35 fark var ... yani birisi yılbaşından bu yana 13.6120 diğeri 11.0352 ... ikisi arasındaki yüzde farkı....
    yani aç parantez 13.6120 bölü 11.0352 kapa parantez eksi bir eşittir = 0,2335 ... yüzde 23.35 diye okunur.... brüt sitopajje düşülmemiş yüzde getiri farkı ... enjoy !

deminki gönderide bir yıllık getiri farkında yazmışım , yanlış yılbaşından itibaren getiri farkında... bir yıllkda fark daha da fazla
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.

7.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    yok iki fonun % yüzde getiri farkı anlamında 23.35 fark var ... yani birisi bir yıllıkta 13.6120 diğeri 11.0352 ... ikisi arasındaki yüzde farkı....
    yani aç parantez 13.6120 bölü 11.0352 kapa parantez eksi bir eşittir = 0,2335 ... yüzde 23.35 diye okunur.... brüt sitopajje düşülmemiş yüzde getiri farkı ... enjoy !
    Tamam şimdi anladım demek istediğinizi. Ben puan olarak düşündüm. afedersin.
    Bir 4 kazanırken biri 5 kazanmış. Az fark değil tabi bu kategoride aslında.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Tamam şimdi anladım demek istediğinizi. Ben puan olarak düşündüm. afedersin.
    Bir 4 kazanırken biri 5 kazanmış. Az fark değil tabi bu kategoride aslında.
    tabii ki mesela tajirlerin hisse yoğununa 5 yıl önce 200 bin kertik yatırdın diyelim aynı anda haydo dayı majite de 200 bin kertik koydun... arada muazzam getiri farkı oluyor paranın miktarı büyüdükçe... birisinde tajirlerde 200 + 962 geri alıyorsun diğerinden 200 + 752

962-752 = 210 kertik ... bir orta karar araba parası kadar fark oluyor ! az parada bu o kadar önemsenmez de paranın miktarı çoğaldıkça getiri farkları çok çarpıcı hale geliyor...

Sayfa 127/1003 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •