-
viop da ilginç açılış oldu. Cuma günü banka endeksi düşmeye devam edeceğim der gibi kapamıştı. BIST tümü ise aşağı bırakmamaya çalışıyorlardı. USDTRY ise BISTi kırmızı görünce çabuk yeşillenmişti.
Bu sabah viop x30 yüksek eksi açtı. Bu normal.
Hafif şaşırdığım ise BIST hisse deki bu yüksek kırmızıya, USDTRY vadelinin yüksek yeşille karşılık vermemesi. Cuma günü birebir ters hareket ediyordu.
USDTRY deki yükselişleri satış için kullananlar var.
BIST hissede kenardayım günlerdir. Kısa vade yönü bilmediğim için kenarda olduğumu söylemiştim. Oynak bir zemini var, ayakta duramadım bir türlü.
Orta vade yön ise yukarı. Hissede olanların korkacağı bir şey yok, realizasyonun gelmesi çok doğal olur. Rekorlar kırdık, bankalar ucuz ama BIST tüm artık ucuz değil. Endeksin yataya sarması gerekir. Bunun içinde %5 - 6 civarında düzeltmelerin olması gerekir.
Tabi bu %5 ler 6 lar batı borsalarında oluyor. Bizim manipulatör vurunca öldürüyor. %10 veya %20, milleti dökene kadar düşürüyor endeksi.
Bildiğin manipulasyon yapıyor.
Ceza almalı ama BIST yönetimi karışmadığı gibi piyasa profesyonelleride bu durumu normal görüyor. "Önce bir silkelemeli" diyen profesyoneller var. Bu adamları profesyonel ekonomist diye TV lere çıkarıyorlar ve size yön veriyorlar, kalabalıklarıda manipulasyonun normal olduğuna şartlandırıyorlar.
ONS altın beklediğim gibi hareket etti ama biz kapalı iken asya seansında yüksek düşmüş. Son aldığım mevcut short kontratları artıramadım. Aşağıda ki hedef aralıkları yazmıştım. Aşı dağıtılacak haberlerine kadar azar azar düşer. Aşı dağıtılmadan öncede yukarı tepki gelir ve düşüş durur diye düşünüyorum. Yada aşı dağıtılmaya başlanınca.
Beklentiler alınır, gerçekleşmeler satılır kuralını unutmayalım.
Yeni haftaya başladık.
Bol şans.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri