Fazıl takipte bugün aksama kadar fındıklıkta....kendımce bir piyasa değeri hesaplıcan
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fazıl takipte bugün aksama kadar fındıklıkta....kendımce bir piyasa değeri hesaplıcan
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
piyasa değeri daha 190 milyon TL.. şaka gibi.. en az 300 olmalı.. yüzde 50 prim yapıp 7.50 olsa, daha ucuz derim.
bokamabalajın sektordeki rakibini sabahın ilk ısıklarıyla tum gun fındıklıkta calışırken uzaktan takip etme fırsatım oldu...
tahminime gore 12 donum kapalı alan var , toplam alanda yaklaşık 40 dönüm kadar...yaklaşık 250 kadar calışan servislerle geldi...kapıdan 11 civarı kamyon geldi.yarısı hammade getiren olsa yarısı da net urun olabilir.aylık 1250 ton kadar net urun uretimi var.Yusek sezonu cıktıgımızda yıllık uretim 12-13 bn ton kadar olacağı kanaatindeyim.4 euro kg fiyatlan carpıldında yıllık 50 milyon cirosu varıdr.Su ana kadar piyasa degeri : ciro x 1.5 olarak su ana kadar firmalar satıldı.Bense o carpanlar eski yukselen TR piyasa rasyolarıydı.Bnece 1.25 iyi bir carpan ve bu durumda propak piayasa degeri 62.5 milyon euro olabilir.
Maddi varlıklar uzerinden hesap edersek ; arazi ve binalar 10 M€ , MAKİNE parkı : 35 M€ , solvent tesisi : 7.5 M€ + 10M€ pazar payı, know how -10 M€ amortisman+2.5 m€ tesvikler = 55 M€
Simdi propak ı bakab ile karsılaştırırsak ;
Eleman sayısı : 2x propak , arsa ve alaan : 2x propak , tonaj : 1.5 x propak ...Arsa br fiyatı : 5x propak
Sonuc : Propak için 50 M€ civarında piyasa degeri bekliyorum , bakab ın ise en az 100 M€ ....
Son 10 yılda yaptıgı yatırımlar sadece 70 M€....
YTD........YTD......
Eski yükselen Türkiye çarpanları kısmını anlayamadım. Bir firma daha 4-5 ay önce satıldı diğeri ise 1 yıl önce satıldı. Aradan sanki yıllar geçmiş gibi yorum yapmışsınız.
Bak Ambalaj'ın 100 milyon euro edeceği kısmına gelince en az kelimesini eklediğiniz için normal karşılayabilirim. Bak Ambalaj şu an satılmaya kalksa 150 milyon euro civarına gider. Çünkü şu anda kapasitesinin biraz altında üretim yapıyor.
size göre yüzde 60-70 iskontolu o zaman. 12-15 arası bi yere gelse keşke.
Bu iskonto sektördeki şirket satışlarına göre. Piyasadaki fiyat farklı dinamikler içerir. Bu hissenin özelinde de çok farklı düşünceler olduğunu tahmin ediyorum.
En çok ağırlık verdiğim senaryo bu sene kot dışına çıkmayı sonuna kadar zorlayacağı. Bu işin mevcut fiyatlarda olması mümkün değil çünkü kendimi ve bu hissede büyük lotları olan arkadaşları iyi tanıyorum.
Şahsen Bnm için EN büyük risk de kottan çıkması yoksa 5 li fiyatlardan bile gözüm kapalı alım yaparım insallah pes eden olmaz Bn 12 li fiyatlardan assagı tek lot satmam satarsam serefsızım...Allah sattırmasın....ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kot dışına çıkmak için Cem yüzde kaçını toplamalı bilginiz var mı ??
Yer İmleri