Originally Posted by
alicemal
Bu findex e gıcık oldum.
Yıllardır görürdüm, kredi notun var ve bunu findex ten görebilirsin.
Geçen gün merak ettim "lam bana kaç vermişler" diye. netçede hayatımda borç takmadım, kredi almışsam vaktinden önce ödediğim gibi hiç bir taksiti tek gün geciktirmedim. Üzerimde azımsanmayacak mal varlığı var. Olgun yaşta ve yüksek eğitimliyim. Karizmatik, esprili ve belediye başkanlarının madalyalı elemanıyım. Kredi notum uçmuş olmalı diye düşündüm.
Bizim banka sitesinde 10 kaat bayılıp findeksin verdiği kredi notuma baktım.
"az riskli" diyor. Gözlerime inanamadım. Hemen belediye başganları arayıp teselli ettiler.
Ankaradan tanıdığım bir akraba var. Küçük bir şirketi var, şirket her yıl vergi kaçırma amaçlı zarar gösteriyor. Devlete ödemediği tonla vergi borcu var. Şirket için kobi kredileri çekip başka amaçlarla kullanıyor ve taksitleri sürekli geciktiriyor. Adamda mal varlığı sıfır görünüyor çünki devlete geçirmek için mal varlığını başkalarının üzerine yapıyor.
Adamın kredi notu benimkinden yüksek.
İnanamıyorum.
Nasıl bir algoritme kullandılarsa bu kredi notu hesaplamada.?
Beni siyonist finans kurumu karşısındaki TR yerine koymuşlar. TR kendinin olmayan borçları bile ödemiştir.
Ankaralı Akrabayada yunanistan muamelesi yapmışlar. Borç ödemez, çalışmaz, yalancıdır, para gizler, başkasının sırtından geçinir.
Yer İmleri