Sayfa 561/909 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon
Arama sonucu : 7266 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: TCELL - Türkcell

1. Bir gün bir ordino gelir ve ortalıkta ki tüm cazırtılar kesilir. Tıpkı bugün ki gibi!
    Cahillik mutluluktur!

2.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    TKC hissesinin TCELL e bir faydası yok. Birbirlerine ayak bağı oluyorlar gibi. TKC hissesi 35 dolardan açılışı yapmış şu sıralarda 4.89 dolarda.
    Birinden biri kapansa daha hızlı hareket edebilir. Spek ikisini beraber farklı kur farklı zaman diliminden dolayı kontrol edemiyor olmalı ki fiyatlar bu seviyelerde.
    Varlık fonu dünkü bahsettiği çarpan değerlere (7,8) ulaşmasını istiyor ise bu konuda bir hamle yapmalı bence.
    Bu konu tartışılmalıdır derim. Artısı ve eksisi ile birlikte.
    Yabancı yatırım yapacaksa da gelir Bist ten hissesini alır.Diğer hisseler gibi.
    Bahsettiğiniz TKC kodu ile New York Borsası’nda (NYSE) işlem işlem gören Turkcell ADR (American Depository Receipt) biliyorsunuz 5/2 katsayısıyla değer bulmaktadır. ADR veya GDR gibi hisse benzeri enstrümanlar, o ülkede yerleşik vatandaşların (bize göre yabancı yatırımcının) kur değişimiyle uğraşmadan alım satımına katkı sağlamaktadır. Çok sert kotasyon şartlarına sahip New York borsasına hisse, tahvil vb. araçlarıyla kote olabilmek herkese verilmeyen, azımsanmaması gereken bir imtiyazdır. Birçok ülkeden kotasyon için başvuran nice güçlü şirket, bünyesinde 28,8 trilyon dolarlık piyasa değerini barındıran bu borsaya araçlarını kabul ettirememiştir. Ülkemizden bu işe teşebbüs eden şirketler olmuş, sadece 1-2 si Amerikan KOBİ ve teknoloji borsası NASD** a kabul edilmiştir. 94 te kurulan bir şirketin kuruluşundan sadece 6 yıl sonra hissesini bu borsaya kote ettirebilmesi ve 20 yıldır kotta kalabilmesi önemlidir. Bu borsada sadece 2300 civarında şirket hissesi işlem görmektedir. Aynı borsanın kotasyon (listing) sayfasındaki bu şirketler, biraz da pazarlama motivasyonu sağlamak adına “yenilikçi, oyun değiştiren ve lider” olarak tanımlanmaktadır. TKC kodlu ADR nin piyasa değeri hesabı da oldukça basittir: Diyelim ki TKC sizin de belirttiğiniz 4,89 USD den işlem görüyor. 4,89 x (2/5) = 1,956 x 7,851 (dolar kuru) = 15,35 TL. Eh arada sadece 20 kuruş var (dün akşam itibariyle). Zaman dilimi farkını dikkate alırsanız komisyondan ötürü arbitraj fırsatı bile vermez. Ancak, günümüzde yeterli düzeyde ve üretken tasarrufa sahip bulunmayan ekonomimize küresel sermaye piyasasında küçük de olsa bir pencere açılabilmiştir. Keşke diğer güçlü şirketlerimiz de borçlanma ve ortaklık araçlarıyla bu piyasalara girip küreselleşme adımları atabilse ve yatırımcıların sermayelerini ülkemize kazandırabilse.. YTD.

3. Bana da bu çok komik geliyor. Haftalardır düşüyor. Endeks iki katına çıkıyor bu negatif ayrisıyor. Sonra bir gün yüzde 3 çıkıyor. Vay vay vay. Ne kadar önemli. Tüm cızirtilar bitti ha. Yarın geri giderse çok gülerim. Tabiki gitmesini istemem. Ben de yuklüyüm. Ama böyle keskin konuşmaları ve ben demiştim edaları hep boş çıkıyor. Duyan da 25 tl oldu sanıcak

TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Evet demek ki bir ordino daha gelmesi lazım!
    Cahillik mutluluktur!

5. TKC nin,teknik ve finansal anlami için teşekkürler.

TCell in temettüsünü büyüklerden biri bugün tekrar hisseye çevirdi gibi bugünkü kapanışa bakar isek.
    Sanırım bu işleme eğer diğer temettü alanlarda yarında devam eder ise bu sefer yeni zirveler beklenebilir.
    20 lira üstü aşırı olumlu bir bölge olsa bile en azından bu hissenin artık 20 liralara doğru yaklaşması lazım 2020 içinde zarar eden bir çok hisselere ve doların son değerine bakınca.
    Yarın ilginç ve çok hareketli inişli çıkışlı bir gün olabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by ozural Yazıyı Oku
    Bana da bu çok komik geliyor. Haftalardır düşüyor. Endeks iki katına çıkıyor bu negatif ayrisıyor. Sonra bir gün yüzde 3 çıkıyor. Vay vay vay. Ne kadar önemli. Tüm cızirtilar bitti ha. Yarın geri giderse çok gülerim. Tabiki gitmesini istemem. Ben de yuklüyüm. Ama böyle keskin konuşmaları ve ben demiştim edaları hep boş çıkıyor. Duyan da 25 tl oldu sanıcak

TECNO KC3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Zaten o cahil kafalar şom ağzını açmayıp susmadığı sürece, ortada uçacakcılar kaçacakcılar 10,065$ diyip borsanın b sinden bi haber olanlar bu forumlardan silinmediği müddetçe bu hisse trade hissesi olmaya emin adımlarla devam eder. Bunlar yatırımcı indikatörüdür. Bakın kardemire 2ye 3e katladı. Ama forumlarında bir tane uçacak kaçacakcı bulamazsınız. Örnek veriyorum Aynı hikaye kozaada da böyle. Uçacak kaçacakcılar orda da çok ama onda da aynı dert. Süründürmeye devam.Ne deyim, Allah sabır versin kardeşim sana. Yıllardır elinde hisse tutanlara şimdi de bu goygoycular ket vurur.

7. Ne değişik adamlar var ya, koskoca tcell tahtasında ky yi faktör, kendilerini de nimetten sayıyorlar.

Temettülerimizi cebe indirdik, günlükçüler yalanmaya devam ede dursun biz şu paracıklarımızı çıtır çıtır yemeye başlayalım.
    Cahillik mutluluktur!

8. TCell vb şirket hisseleri için fiyat hedefi vermek son derece zordur. Zira ana şirket ve parçaları olarak değerlemesini yapmak kolay değildir. Finansal tabloları hepimizin malumu. İncelemişsinizdir. Ayrıca şirket, geçen gün KAP a Bağlı Ortaklıklar, Finansal Duran Varlıklar ile Finansal Yatırımlara İlişkin bir bilgilendirme notu gönderdi. Ben de naçizane o günkü kurlarla ülkemizde/dışarıda kurulu bütün bağlı ortaklıklarının ödenmiş sermayelerinin TCell e ait olan kısmına baktım. 32,4 milyardan biraz fazla çıktı. Yani kendi ödenmiş sermayesinin neredeyse 15 katı. Ayrıca, 34 bağlı şirketin 30 unun sermayesinin neredeyse tamamı TCell e ait ve bu şirketler 2000 yılından itibaren kurulmaya başlamışlar. 2020 de bile kurulanlar var. TCell şimdiye kadar doğal olarak bedelli/bedelsiz sermaye artışları da yapmış. Ve şu anda Öz Sermaye/Ödenmiş Sermaye çarpanı 9 un biraz üstü. Bunun yarısı kadar bir çarpanı belki bağlı şirketleri için de tahayyül edebiliriz. Ama bu yaklaşımlar, yine doğru değerleme yapmaya yetmez. Nedeni: bağlı şirketlerin öz sermayelerini ve öz sermaye büyüme hızlarını net olarak bilmiyoruz. O zaman TCell in kendisinin ve bağlı şirketlerinin yükümlülükleri ile sahip olduğu öz varlığa ilişkin bilgiyle donanmamız lazım. Bu bilgiyi bize sunan olursa kısmen de olsa değerlemeye yaklaşmamız mümkün olabilir. Sonrasında İNA sına vs bakılabilir. Ancak onlar için de her bağlı şirketin iş/finansal projeksiyonlarına bakmak icap eder. FAVÖK, FVÖK, F/K, PD/DD, Fiyat/Satış vs. klasik değerlemelerde belki yararlı olabilir, ancak bir holding için bu ölçüler oldukça yetersiz kalmaktadır. Kesinlikle YTD.

Sayfa 561/909 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •