Sayfa 48/996 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 377 - 384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku

Kelimeleri doğru seçmeye çalışıyorum. Bu ülkede yaşayan insanların zerre kadar değeri yok demek ağır bir ifade.
    Hele bunu başka bir ülke ile kıyaslamak daha saçma.

Daha iyisini isteyebilirsiniz. Bunun için göçüp gidersiniz bunu anlarım. ama başka bir yeri yüceltmek için burayı kötülemenizi kabul edemem.
    Gerci duygusal tepki veriyorsun ama anladigim, soru su.

Bocek kim ?

Acı gerçek: Türkiye genelinde 590 bin ailenin doğal gazı, 123 bin ailenin ise elektriği borçları nedeniyle kesik.

Buna tepki vermeyen sigir surusu ile bunlari binbir yalanla kandiran bir kisim millet'e, bocek benzetmesi bile lux.

Burada biri yazmis.

https://cumhuriyet.com.tr/yazarlar/a...ve-akp-1796048

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, katıldığı bir TV programında Arifiye'deki Tank Palet Fabrikasının Katarlılara satılması olayını işaret ederek satılmış'lıktan söz ederken TSK'yi hedef almıyordu.

Bunu cok iyi bildikleri, anladiklari halde,

Bu TSK ile CHP'yi birbirine dusurmek amaciyla oynanan cok cirkin ve tehlikeli bir oyun.

Bunu bilerek, hala bu igrenc oyuna canak tutanlar, bocek.

Hatta bocek bile degil kimil zararlisi.

Orada arkadas, Ana Muhalefet Liderinin, canina kastedenleri anlatiyor, bu haberlere, sorusturma acmayan savcilari anlatiyor bocek diye.

Bizler ve Aziz Milletimiz bunlardan degil, tv'lerde anlatilan yalanlara inanan, artik azami % 20 kadar bocek kaldi.

Yine de cok kibar yazmis Realities, ben cok daha agir yazardim.

Bence gosterdigin hassasiyet cok duygusal ve zorlama bir tavir.

Az kaldi.

Herkes hakettigini gorecek, Saddam gibi mi olur, Kaddafi gibi bilemeyiz.

Ancak gittikleri yol , yol degil.

Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Egeli 'nin yanlış anladığı cümleyi Realities yazmamış mıydı yav, beynimi yaktınız.

Bence açık, net ve güzel bir cümle olmuş...
    Aynen öyle Sv Dostum, Sn Realities yazdı. Ben sadece sizin yazınızı destekleyici bir yazı yazdığım için sizden alıntı yapmak durumunda kaldım [emoji23][emoji23][emoji23]

Rezil yönetimin bizi ekonomik olarak getirdiği nokta için de bir alıntıyı Sn deniz43 ten yapıyorum.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.paraanaliz.com/2020/turk...nuyoruz-54077/

Geçen hafta açıklanan Dünya Bankası raporuna göre Türkiye, 440.9 milyar dolarlık toplam borcu ile dış borcun milli gelire oranında ise yüzde 59'luk bir oranla tüm ülkeler arasında dünyada ikinci sırada yer alıyor. (Bu alanda yüzde 65 oranla Arjantin birinci durumda bulunmaktadır.).Ancak borcun vade yapısında kısa vadeli borçlar/gsyih rasyosunda %24.8 rasyosuyla Türkiye açık ara dünya birincisi olarak yer alıyor

Geçen hafta açıklanan Dünya Bankası raporuna göre Türkiye, 440.9 milyar dolarlık toplam borcu ile dış borcun milli gelire oranında ise yüzde 59'luk bir oranla tüm ülkeler arasında dünyada ikinci sırada yer alıyor. (Bu alanda yüzde 65 oranla Arjantin birinci durumda bulunmaktadır.).Ancak borcun vade yapısında kısa vadeli borçlar/gsyih rasyosunda %24.8 rasyosuyla Türkiye açık ara dünya birincisi olarak yer alıyor
    Borçluluk oranında dünya liderliğine oynuyoruz.
    Kısa vadeli borçlar/GSYİH oranında ise dünya birincisiyiz. Yani yetmiş kuşak sonramız bile borçlu. Herkes düşünür, A.K.Partisi yapar.

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Dikkatimi çekti bir ara Egeli arkadaşımız arada bir yabancılaştırma efekti niteliğinde postlar bırakıyor. Bir gün başı bu sanal alemler yüzünden derde girerse "öyle değil, bakın aslında böyle şeyler de yazıyorum" diyebilmek için sanki!

Deminki mesajı da öyle gibi..
    Oturdum uzun uzun yazayım dedim. Sonra size eziyet olur diye vazgeçtim.
    Bana göre doğrular ve yanlışlar var. Bunlarda hem fikir olabilir, karşıt olabiliriz. Bu konuşmamızı tartışmamızı engellemez. bazen ayrıntılarda kaybolurum. Bu nedenle tümevarım ve tümdengelim konularında sizlerden bir şey öğrenmeye çalışırım.
    Bu forumda en sevdiğim şey forumdaşlardan öğrendiğim hayata dair güzel anektodlardır.
    Bu sanırım genel anlamda açıklayıcı olmuştur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Böcek kelimesi, Türk filmlerinden bilinçaltına yerleşen bir kelime galiba.

Kötü adam ; seni bir böcek gibi ezerim , der ya

Ama bunun tek müsebbibi de üzülerek söylüyorum ki mevcut hükümet değil. Keşke öyle olsaydı bu hükümet gidince, hızlı bir evrim sürecine girer böceklikten sıyrılıp yeniden insan olurduk.

Hayatta hiçbir şeyin siyah yahut beyaz olmadığını her şeyin gri tonda oluğunu düşünüyorum. Kimi grinin beyazı kimi grinin siyahı fazla sadece.

Her ne yaşıyorsak hakettiğimiz için yaşıyoruz. Dedelerimizin hatasına , hata ekleyip torunlarımıza bırakıyoruz. ( Bireysel değil toplumsal bir değerlendirme )

5.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Aynen öyle Sv Dostum, Sn Realities yazdı. Ben sadece sizin yazınızı destekleyici bir yazı yazdığım için sizden alıntı yapmak durumunda kaldım [emoji23][emoji23][emoji23]

.
    akp sevicileri üzdüğümüz duygularını incittiğimiz için benim de içim böcekleniyor
    lakin yukarıda saydığım elem duygularına dahi sahip olup olmadıklarından emin olamıyorum..?

6.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Böcek kelimesi, Türk filmlerinden bilinçaltına yerleşen bir kelime galiba.

Kötü adam ; seni bir böcek gibi ezerim , der ya

Ama bunun tek müsebbibi de üzülerek söylüyorum ki mevcut hükümet değil. Keşke öyle olsaydı bu hükümet gidince, hızlı bir evrim sürecine girer böceklikten sıyrılıp yeniden insan olurduk.

Hayatta hiçbir şeyin siyah yahut beyaz olmadığını her şeyin gri tonda oluğunu düşünüyorum. Kimi grinin beyazı kimi grinin siyahı fazla sadece.

Her ne yaşıyorsak hakettiğimiz için yaşıyoruz. Dedelerimizin hatasına , hata ekleyip torunlarımıza bırakıyoruz. ( Bireysel değil toplumsal bir değerlendirme )
    O halde verilmesi gereken en onemli karar ne olmali Dimitris ?

Bence bu soygunu durdurmak olmali, yangin ciktiginda, bir ucundan sondurmeye calisir adam.

Eger bu noktada, oylarimizi bu soygunu durdurmak icin birlestiremezsek, memleketi Japon gelip kurtarmaz.

Aylarca KK'na saydirmadigin gun yok.

Nasil oluyor, bu sayfalarda, adama saydir, sonra genellemedir, bireysellik degil de.

Seni anlamak zor.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    .........

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    ...............?
    Son 1 yıl içinde aile hekimin 3 defa ölümcül hastalık şüphesi ile beni hastaneye sevketti.

Her seferinde bir sürü tenkit yapıldı, tornasindan geçmediğim doktor kalmadı. Hiçbir şey bulamadılar, boğa gibiymişim. Hepsi de strese bağladı belirtileri. Stres kelimesini duyup ben rahatlayınca da tüm belirtiler kayboldu.

Neyse şuraya geleceğim. Dün doktor, pandemi sürecinde birçok insanda stres baş gösterdiğini söyledi. Stres vakaları çok artmış. İkinizin durumunu buna yoruyorum.

Dün Realities benim mesajı yanlış okuyup bana giydirmişti, bugün Egeli onun mesajı yanlış okuyup ona giydiriyor.

Bu süreç hepimizi yordu , sakin olmakta fayda var .

Dua edelim de Reha abi bizim mesajları yanlış okumasın.

8.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Son 1 yıl içinde aile hekimin 3 defa ölümcül hastalık şüphesi ile beni hastaneye sevketti.

Her seferinde bir sürü tenkit yapıldı, tornasindan geçmediğim doktor kalmadı. Hiçbir şey bulamadılar, boğa gibiymişim. Hepsi de strese bağladı belirtileri. Stres kelimesini duyup ben rahatlayınca da tüm belirtiler kayboldu.

Neyse şuraya geleceğim. Dün doktor, pandemi sürecinde birçok insanda stres baş gösterdiğini söyledi. Stres vakaları çok artmış. İkinizin durumunu buna yoruyorum.

Dün Realities benim mesajı yanlış okuyup bana giydirmişti, bugün Egeli onun mesajı yanlış okuyup ona giydiriyor.

Bu süreç hepimizi yordu , sakin olmakta fayda var .

Dua edelim de Reha abi bizim mesajları yanlış okumasın.
    sana giydirmişim deyip mesajımı buraya yapıştır, hangi kelime veya ifade giydirmeymiş ben de öğreneyim..?

Sayfa 48/996 İlkİlk ... 3846474849505898148548 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •