ABD Dışişşleri/Cooper: Kongre tarafından Türkiye ye yönelik silah satışlarının onaylanmadığına dair haberler doğru.
ABD Dışişşleri/Cooper: Kongre tarafından Türkiye ye yönelik silah satışlarının onaylanmadığına dair haberler doğru.
güzel bir haber bu aslında...kötü komşu adamı ev sahibi yapar hesabı...vermemeleri daha iyi böylece kendimiz yapmak için uğraşırız ve yaparız...öteki türlü olmayan dolarla borçla nasılsa abd de var deyip hazıra konuluyor veya başka ülkede...ondan sonra bekle yerlisi üretilsin diye...
yapamadıklarımız var ama tonla da yaptıklarımız var...iktidarı sevmem ama haklarını da teslim etmek lazım...savunma sanayii iyi yerlere geldi...yandaş mandaş evet ama bir sürü şey yapıldı....önceden bir piyade tüfeği bile dışarıdan alınıyordu şimdi kendimiz üretiyoruz...sonuçta şu an bu ülkede üretilen silahlar ordumuzun emrinde kullanımına hazır...elin abd'lisi almanı nasıl yapıyorsa bizimde yapabilmemiz gerekiyor...armut piş ağzıma düş zihniyeti iyi bir zihniyet değil...
piyade tüfeği bir örnekti...sadece o değil üretilen ÇNRA sistemleri, radar sistemleri, alçak irtifa hava savunma sistemleri, güdümlü füzeler, kitler v.s. sırayla bu işler...piyade tüfeği bile üretemezken bir anda kalkıpta robot asker üretme safhasına geçmeyi beklemek komik olur...adım adım gidersin...
Mesela soru şu biz bu askeri teknolojileri ne kadar sivilleştirdik. Günlük hayatımıza ne tür bir etkisi oldu. Mesela sivil şirketlerimiz rakiplerine karşı ne tür avantaj sağladı.
Tarihte bildiğim en basit örnek
“Mikrodalgalarla pişirme fikri ilk kez Percy Spencer tarafından, radar olarak kullanılması planlanan "magnetron"un keşfedilmesiyle 1945'li yıllarda başlamıştır. Percy Spencer, radar dalgaları ile deney yaparken cebindeki çikolatanın erimesi ile mikrodalga enerjisinin yiyecekleri ısıtabildiğini keşfetti.”
https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Mikrodalga_fırın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Yer İmleri