Sayfa 187/1003 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,489 - 1,496 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Arkadaşlar merhaba, bir sorum var. Bu serbest fonları nitelikli yatırımcı olmadan yani 1 milyon TLmiz olmadan alamıyoruz tamam. Diyelim ki nitelikli yatırımcıyız, peki bu durumda gidip de 50.000 liralık serbest fon alabiliyor muyuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nitelikli olmanın asgari maliyeti 1 milyon TL yani daha altında alamazsınız..
     Alıntı Originally Posted by cuneytkazan Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba, bir sorum var. Bu serbest fonları nitelikli yatırımcı olmadan yani 1 milyon TLmiz olmadan alamıyoruz tamam. Diyelim ki nitelikli yatırımcıyız, peki bu durumda gidip de 50.000 liralık serbest fon alabiliyor muyuz?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by cuneytkazan Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba, bir sorum var. Bu serbest fonları nitelikli yatırımcı olmadan yani 1 milyon TLmiz olmadan alamıyoruz tamam. Diyelim ki nitelikli yatırımcıyız, peki bu durumda gidip de 50.000 liralık serbest fon alabiliyor muyuz?

Nitelikli yatırımcı beyanını yaptıktan sonra fonun alt alış limitini karşılayacak şekilde alabilirsiniz. Bazı fonlarda 1 adet bile alabilirken örneğin İstanbul portföy Maestro'da en az 25000 adet (yaklaşık 25000 TL ) alabilirsiniz.

Her işleminizin 1 milyon üzeri olması gibi bir zorunluluk yok.
    Son düzenleme : eusebio; 06-12-2020 saat: 14:43. Sebep: yazım hatası

4.  Alıntı Originally Posted by Eragon61 Yazıyı Oku
    1000k nakitiniz olsa Tkf,Mac,Nnf ve Oph arasında nasıl pay edersiniz ve alım şekliniz nasıl olurdu olası bir düşüşü bekler miydiniz? Kendini kanıtlamış Mac ve Tkf ye daha fazla miktar ayırır mıydınız? 350+350+150+150 gibi
    Bu tür yatırım yapabilmek için önce kendinizi iyi tanıyın. Risk anlayışınız nedir? Psikolojik duruşunuz sağlam mı? Zaman faktörü sizin için önemli mi? gibi. Yukarıda saymış olduğunuz fonlar risk derecsi en yüksek fonlar. Ötesi yok. Dağılımları yüzde kaç yaparsanız yapın örneğin piyasanın iyi olduğu zamanlarda günde 30 - 40k getirisi olabilirken kötü zamanlarda ise yine 40 - 50k götürebileceği bilinci ile kararınızı verin.

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Bu tür yatırım yapabilmek için önce kendinizi iyi tanıyın. Risk anlayışınız nedir? Psikolojik duruşunuz sağlam mı? Zaman faktörü sizin için önemli mi? gibi. Yukarıda saymış olduğunuz fonlar risk derecsi en yüksek fonlar. Ötesi yok. Dağılımları yüzde kaç yaparsanız yapın örneğin piyasanın iyi olduğu zamanlarda günde 30 - 40k getirisi olabilirken kötü zamanlarda ise yine 40 - 50k götürebileceği bilinci ile kararınızı verin.
    Katılıyorum, yatırım kararı verirken çok hatalı noktalardan hareket ediyoruz. İşler yolunda giderken sorun yok ama tersi durumda ağlaşıyoruz sonra. Ben bu nitelikli yatırımcıya "düşerse ağlamaması gereken yatırımcı" diyorum. Aynen basiretli olması gereken tacir gibi olmalılar.

HSYF'lerin getirilerine 5-10 yıllık sürede bakarsanız, 12-18 ay yatay hatta düşen trendde gittiği çokça dönem var, pörtföy tutarı ve yatırımcı risk alma seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, mutlaka sepet yapılmasını öneriyorum. Girişlerde zamana yapılmalı ve kademeli olmalı.

Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Çok doğru. ben yüksek riskli fonlarda vede borsadayım. endeks rekor yapmış fakat beklediğim kazançlara ulaşamadım. şimdi bu yüksek endekste çok korkmaya başladım sağlıklı düşünemiyorum. Yani risk anlayaşı psikoloji sağlam duruş çok onemli

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Çok doğru, hayati derecede kıymetli uyarılar.
    Yatırım yaparken trade ederken, kendi risk algınızı, beklentilerinizi, zayıf yönlerinizi , güçlü yönlerinizi tespit etmek ilk ve en önemli aşama olmalı hep.
    Yale'den mezun olduktan sonra japon nikkei borsasında trilyoner olan dört traderin hikayesini okumuştum. Bu traderlara ne yaptınız dendiğinde, dördümüz de farklı şey yaptık ama dördümüz de bünyemize en uygun olanı yaptık diyorlardı, o geldi aklıma.
    Çoğu yatırımcı ömrünü, ingilizcede ''holy grail'' denen altın formülü, her piyasaya uyan, herkese cuk oturan formülü aramakla heba ediyor.
    Önce, ben ne kadar sabrederim, kötü giderse ne kadarına katlanabilirim en fazla, bir fondan ne beklerim vs. gibi sorular olmalı ilk yapılacak olan.
    Çiçekli bahar günlerinde yatırım kolay ama bu endeksin 58 binden 22 bine düştüğü oldu.Nerdeyse üçte birine. Yani hsyf'ye 100 bin lira koyan adam 35 bine düşmesine razı olabilecek mi ? Sepet sepet , yatırımın dagıtılması , kişiye özel kurgu diye kendi adıma debelenmemin nedeni hep bu. Lütfen tek finansal enstrümana bağlı kalmayın. Gerçekten canınız yanar, er ya da geç mutlaka yanar.

Bu ülke, mali olarak çalkantılara, jeolojik olarak depremlere, jeostratejik olarak savaşlara , demografik olarak iç kavgalara hep yakın ve meyilli olan bir coğrafyada.

Riskleri mutlaka ama mutlaka dağıtmak gerek.
    Riski dağıtın, az kazanın ama dağıtın.

Hala portföyün ciddi bir bölümünü ppf'de tutuyorum. Belki aptalım ama 42 yasındayım ve ülkemi iyi tanıyorum, 2-3 yıldır borsacı olanlar; taban sınırlaması olmayan yıllarda bir günde %15 eksileri, 10 gün üstüste -5% leri hiç görmediler ama görecekler bir gün.

Hep söylediğim gibi şu anda balıklar karıncaları yiyor, sular çekilince karıncalar balıkları yiyecek. Her zaman temkinli portföyler oluşturulmalı.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    acaba hâlâ portföy'de tesla'yı tutuyorlar mı?
    Evet, 3 Aralıkta kapa yolladıkları listeye göre fonun %7,68 i tesla hissesi...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 187/1003 İlkİlk ... 87137177185186187188189197237287687 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •