Artan

55,00 10 13:11
267,50 9.99 13:10
38,14 9.98 13:11
13,83 9.94 13:11
3,96 8.79 13:11
Artan Hisseler

Azalan

47,70 -10 13:11
45,36 -10 13:10
43,74 -10 13:11
283,50 -10 13:09
79,40 -9.98 13:11
Azalan Hisseler

İşlem

9.194.461.024,26 13:11
5.664.526.472,55 13:11
5.495.728.961,60 13:11
4.901.816.287,85 13:11
4.250.468.330,50 13:11
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8042 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Fibabanka ve odeabank hoşgeldini 17 yapmış demek ki 20 leri göreceğiz.
    Hep umut ediyorsunuz, bekliyorsunuz. Oysa alternatif araçlar yerinde durmuyor ve durmayacak. Tüm dünyada faiz en son seçenektir. Çünkü ; faiz hiç risksiz olandır . haliyle en düşük reel getiriyi verir.

Ne zaman dövizin çok düşeceği, yabancı para girişinin arttığı konuşulsa, sokakta faizlerin yükseldiği söylenmeye başlasa tam tersi olur. Bir excel sayfasında dövizin her 1 kuruş artışında karşılığında faizin ne olması gerektiğinin hesabını yapanlar kararını çok kolay veriyor.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Hep umut ediyorsunuz, bekliyorsunuz. Oysa alternatif araçlar yerinde durmuyor ve durmayacak. Tüm dünyada faiz en son seçenektir. Çünkü ; faiz hiç risksiz olandır . haliyle en düşük reel getiriyi verir.

Ne zaman dövizin çok düşeceği, yabancı para girişinin arttığı konuşulsa, sokakta faizlerin yükseldiği söylenmeye başlasa tam tersi olur. Bir excel sayfasında dövizin her 1 kuruş artışında karşılığında faizin ne olması gerektiğinin hesabını yapanlar kararını çok kolay veriyor.
    papaz krizinden sonra dolar 10 lira olacak diyenler de çoğunluktaydı...
    sonra faizleri 25 lere çektiler dolar 5.15 lere kadar indi.
    doların sonradan hızlı yükselmesinin sebebi faizlerdeki düşüşün BİRDEN ve FAZLA olmasıydı.
    eski yönetim bu süreci iyi yönetemedi bence.
    faiz arttırımı, enflasyon için gerekli burası net.
    ama elbette böyle bir yere kadar gider.
    özellikle yurtiçi yatırımcının güvenini faiz arttırımı ile kazanmak denenecek bir süre ki dth lar çözülsün.
    asıl olan yapısal iyileştirmeler onlar başka bir tartışmanın konusu.

3.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    papaz krizinden sonra dolar 10 lira olacak diyenler de çoğunluktaydı...
    sonra faizleri 25 lere çektiler dolar 5.15 lere kadar indi.
    doların sonradan hızlı yükselmesinin sebebi faizlerdeki düşüşün BİRDEN ve FAZLA olmasıydı.
    eski yönetim bu süreci iyi yönetemedi bence.
    faiz arttırımı, enflasyon için gerekli burası net.
    ama elbette böyle bir yere kadar gider.
    özellikle yurtiçi yatırımcının güvenini faiz arttırımı ile kazanmak denenecek bir süre ki dth lar çözülsün.
    asıl olan yapısal iyileştirmeler onlar başka bir tartışmanın konusu.
    Geçenlerde en çok döviz mevduatı olan iller açıklanmıştı. Malum partiye en çok oy çıkan iller kendi partilerine güvenmediklerinden olsa gerek dövize yönelmişler. Ya da tam tersine teşkilattan aldıkları işaretle döviz alıyor ve işaretle yüksekten satıyor sonra tekrar dipten alarak mevduata koyuyorlardır. Bu kesim faiz haram diye döviz alıyorsa bu dövizleri neden faize yatırıyorlar ? Ben son 10 yılda yaşayarak öğrendim ki ; lafa değil icraata bakmak lazım. Artık çevremdeki partililere bakarak ( misal hacı amcama ) elimdeki paraya yön veriyorum. Nedense bu kadar ekonomist tv. ekranlarında hiç tutturamıyorlar ama ayşe teyze ile veli dayı hep tutturuyor.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •