Sayfa 204/1003 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304704 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,625 - 1,632 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Bence yanlış anlaşılma birbirini anlamada daha çok. Şahingönül sadece dolara bağlı demiyor. cds faizdir diyor , ki haklı. cds 5 yıllık gösterge bondun faizini ifade eden bir değer. cds düştü mü eurobondun ikinci el fiyatı, piyasa değeri düşer, ancak itfaya kadar taşırsanız getirisi değişmez. eurobondun getirisi için de ''dolar + dolar faizi dedi''. ki bu hiç yanlış bir ifade değil.
    5 yıllık eurobond alan biri, itfaya kadar taşırsa, usdtry kuru kadar + eurobond faizi kadar gelir elde eder. Yani sonuna kadar taşırsa getirisi cdsten etkilenmez aldıktan sonra, sadece bondu itfadan önce satarsa anlık piyasa fiyatı düştüğü için zarar eder. Sonucta eurobond aldıgınızda, varacağı durak bellidir, hangi tarihte oraya gideceği bellidir, ama o durağa nereden gideceğini belirler cds. Ankara'dan istanbul'a giderken Adana'ya ugratabilir yani. Adana'da otobüsten inerseniz zarar edersiniz. Ama hangi saatte hangi şehre varacağı bellidir.
    Elinde eurobondu olup itfaya kadar taşıyan için etkisi budur.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2. Sn.md1 peki yönetim giderleri dışında normal eurobond almak ile fon eurobond almak arasında belirgin bir fark var mıdır? Kazanç yönünden

3.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Burada muazzam yanlış anlaşılma var.

Cds konusunda açıklama yapan arkadaşları dinlemenizi tavsiye ederim naçizane

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    peki bu sigorta primini ihraçcı mı öder yatırımcı mı?

hellistheothers saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by Venz Yazıyı Oku
    Sn.md1 peki yönetim giderleri dışında normal eurobond almak ile fon eurobond almak arasında belirgin bir fark var mıdır? Kazanç yönünden
    Sn.Venz, bu noktada alacağınız miktar ve elinizde tutacağınız süre önem kazanıyor.
    Eurobond fonda kazanç üzerinden %10 stopaj var.
    Normal eurobond alım-satımında ise gelir vergisi işin içine giriyor.
    Bu yüzden yıllık kupon geliri 2020 yılı için 49bin TLyi (varsa hisse temettü ödemesi gibi diğer gelirlerde dahil edilerek) geçmeyecekse ve vade sonuna kadar satmadan elinizde tutacaksınız normal eurobond almak, aksi taktirde fonunu almak daha avantajlı gözüküyor.

Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Sn.Venz, bu noktada alacağınız miktar ve elinizde tutacağınız süre önem kazanıyor.
    Eurobond fonda kazanç üzerinden %10 stopaj var.
    Normal eurobond alım-satımında ise gelir vergisi işin içine giriyor.
    Bu yüzden yıllık kupon geliri 2020 yılı için 49bin TLyi (varsa hisse temettü ödemesi gibi diğer gelirlerde dahil edilerek) geçmeyecekse ve vade sonuna kadar satmadan elinizde tutacaksınız normal eurobond almak, aksi taktirde fonunu almak daha avantajlı gözüküyor.
    vade tarihinden once bozulup çıkılırsa , beyaname verilip kur degerlendirmesi dahil ,vergiye tabi ,dogrumu ?

6. eurobond almak için 500 bin dolarınız olması lazım yani o konunun bizle pek alakası yok. biz fonlarla devam edelim

7.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    eurobond almak için 500 bin dolarınız olması lazım yani o konunun bizle pek alakası yok. biz fonlarla devam edelim
    Öyle deme hocam , bir ara anket yapmıştık ortalama portföy 330 k çıkmıştı topicte. Bir sürü cevap da 10m üstüydü. Var burada çok olmasa da o birikimde arkadaşlar tahmin ediyorum.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Öyle deme hocam , bir ara anket yapmıştık ortalama portföy 330 k çıkmıştı topicte. Bir sürü cevap da 10m üstüydü. Var burada çok o birikimde arkadaşlar tahmin ediyorum.
    aslında ben de yazarken biraz tedirgin oldum. sözümü geri alıyorum

Sayfa 204/1003 İlkİlk ... 104154194202203204205206214254304704 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •