Sayfa 228/1003 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Mel1005 Yazıyı Oku
    Petkim yok ki son raporda, aralıkta portföye girdi bilgisine nasıl ulaştınız

ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    evellki gün petkim %7 üzeri getirince öyle yorumlamıştık sanırım sn.Pit ile.
    dün de düşüş yaşadı petkim, bugün yükseliyor o anlamda artabilir diye yorum yaptım.
    kasım ayı raporu eski olduğu için değişikler oldu diye düşünüyorum.
    takip ettiğim kadarı ile eski raporlar ile bu fon hiç tutarlı olmadı.
    +3-4 getirmesi gereken günlerde - çok getirdi ya da tam tersi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    çünkü kıpkırmızıydı portföy. başta tesla -7 idi mesela. hesaplama yapmadım sadece kan gölü olduğunu görerek öyle düşündüm
    Aslında ellerindeki Tesla hisselerini azaltsalar iyi olurdu. Hisse zirvelerde ve yabancı ekonomi sitelerinde sürekli negatif hedef fiyatlar veriliyor. JP Morgan geçen gün $650 civarındayken $90 hedef fiyat vermişti, dün muhtemelen bu yüzden düştü...

https://finance.yahoo.com/m/95da7c5f...-650-gets.html

https://www.yahoo.com/news/m/90330fd...long-time.html
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Bir hissenin sermaye arttırımında bedelsiz arttırım açıklaması hisse fiyatını olumlu etkiler. Aslında değişen bir şey yoktur. Hisseye yatırdığınız para aynı ama elinizdeki hisse sayısı artar. Bedelli arttırım ise hisse fiyatını olumlu değil olumsuz etkiler. Çünkü yatırımcının cebinden para çıkacaktır. Geçmişte durum böyle idi. Bugünlerde değiştiyse bilemem. Lakin ben bedelli artışa her zaman soğuk bakarım. Çünkü firmenın finansal durumu kafamda soru işaretleri yaratır.
    Tam ben yazacaktım siz yazmışsınız. Eskiden bedelli haberi gelince hisse düşer, bedelsiz gelince tavan yapardı.

Sanırım artık borsayla ilgili eski bildiklerimizi unutma zamanı. F/K, pd/dd vb bakımlardan da birçok hisse inanlılmaz yüksek seviyelerden işlem görüyor ve bu fiyatlamalar öyle birkaç günlük veya haftalık değil, aylarca devam edebiliyor...

Bir Türk büyüğü damadın dediği gibi "At izi it izine karıştı, Allah sonumuzu hayır eyleye"

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    tkf nin kötü olduğunu savunmadım yanlış anlaşılma olmasın sn.Tbey35.
    hatta tkf çok iyi fon, bu aralar durgun olması gayet normal, dediğiniz gibi önceden iyi getirmişti.
    düzeltme yapması ya da yataya bağlaması gerek sağlıklı olan bence budur
    ancak kısa dönemde riskleri azaltmak için farklı fon alınması elzem.
    belli bir dönem iyi giden fon belli bir dönem kötü getirebiliyor, bunu mac ta da yaşadık.
    bizim yatırımcı uzun vade genelde tutmuyor fon istenildiği seviyeye gelmezse satılıyor.
    halbuki satılacaksa düşerken değil yükselirken satılmalı, tıpkı borsada olduğu gibi.

mesela tkf şimdi alış fırsatı veriyor olabilir, ucuzken almak lazım pahalıyken alınca düzeltme ihtimali olabiliyor.
    Êvet bu görüşünüze katılıyorum. Ama kendi açımdan şu sıralar satma zamanı değil gibi. Lakin yılbaşından sonra bilanço beklentilerine göre bazı hisseler yükselirken bazıları da düşecektir. Ve borsa bir düzeltme yapacaktır. O seyri yakalayıp pozisyon alabilirsek çok iyi olacak ama o değerlendirmeyi yapmak için ciddi teknik analiz yapılması lazım. Örneğin bist yükselirken işlem hacmı ne kadar, düşerken ne kadar gibi. O bilgiler de bizde yok. Tamame tecrübemize dayanarak hareket edeceğiz.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Bir ayını doldurmamış fakat aşağıdaki fonda bu gruba ilave bir seçenek olabilir takip etmekte fayda var.

Gümüş Ağırlıklı Fon Sepeti Fonu ile Gümüş, Altın ve Diğer Kıymetli Madenlerin Performansına Ortak Olun!
    Fon portföyünde asgari %51 oranında gümüşe dayalı yatırım fonlarına ve/veya gümüş endeksini takip etmek üzere yurt içinde ve yurt dışında kurulu borsa yatırım fonlarına yer verilecektir. Fon Toplam Değerinin en az %80'i devamlı olarak gümüş, altın ve diğer kıymetli madenlere dayalı yatırım fonu ve/veya borsa yatırım fonu katılma paylarından oluşacaktır.

Ağırlıklı gümüş olmak üzere; gümüş, altın ve diğer kıymetli madenlerin performansına ortak olmak isteyen,
    Yüksek risk algısına sahip,
    Yatırımlarını orta- uzun vadede değerlendirmeyi hedefleyen müşterilerimize yöneliktir.
    Ayrıca, Fon TEFAS'ta "Garanti Portföy Kıymetli Madenler Fon Sepeti Fonu" unvanıyla işlem görmektedir.

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GTZ
    Galiba daha önce örneği olmayan, gümüşe daha fazla olmak üzere gümüş + altın yatırımı yapan bir fon olarak ilgi çekici. Gümüşteki son dönemdeki düşüşlerden sonra bir miktar alsam mı diye düşünmeden edemiyorum...

6. qinvest portföy katılım hisse fon, şu an itibarıyla tefaşta görünüyor ama ilk aşamada emeklilik fonları alıyormuş. pazartesi itibarıyla da tefaş alımlarına açılacakmış. ilgilenenlere saygıyla duyurulur.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Altındaki dünkü %2'den fazla düşüşe rağmen gbc 0,83 civarı düşmüş. Acaba Altın miktarını mı düşürdüler, yoksa düşüşün kalanı bugüne mi merak ettim...

8.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Tam ben yazacaktım siz yazmışsınız. Eskiden bedelli haberi gelince hisse düşer, bedelsiz gelince tavan yapardı.

Sanırım artık borsayla ilgili eski bildiklerimizi unutma zamanı. F/K, pd/dd vb bakımlardan da birçok hisse inanlılmaz yüksek seviyelerden işlem görüyor ve bu fiyatlamalar öyle birkaç günlük veya haftalık değil, aylarca devam edebiliyor...

Bir Türk büyüğü damadın dediği gibi "At izi it izine karıştı, Allah sonumuzu hayır eyleye"
    birileri borsa üzerinden şirketleri kurtarmak için fonluyor.

Sayfa 228/1003 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •