Sayfa 143/996 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. TL ye çevirelim çevirmesine de, geçenlerde Sn e507, -yanlış anlamadıysam, alayımız dolarları bugün 7.80 den MB ye satsak, o da darphanede para basıp bize ödese dahi, fiiliyatta ortada böyle bir dolar olmadığını, hesaplarda sanal dolar yaratıldığını, ödemeler dengesi açısından da ilavelerle izah etmişti. Aslına bakılırsa, gerçekte bu ülkede kaç dolar var kimse bilmiyor benim anladığım.

Sn e507 2-3 sene önce bu swapla ya da VİOP'ta dolar yaratıp piyasa ihtiyacını karşılanmasını, dolara müdahaleyi ilk anlattığı günde anlamamıştım, hala da anlayamıyorum. Yanlış anlaşılmasın, anlıyorum elbette de, bu kadar büyük riske girebilmeyi algılayamıyorum. Aylar sonra 'ne yaptığınızın farkındayız' açıklamaları yapılmıştı yabancı raporlarında. O günde sormuştum, 'İyi de aga ya vatandaş bankaya gidip dolarını çekmek isterse ne olacak' diye, cevap gelmemişti. Misal, 200-220 milyar dolarlık DTH' ın 4 te 1 ini bugün vatandaş çekmek isterse ne olacak, teknik olarak bilen var mı? Sadece 4 te 1 ini..

Ya da, bir aralar Vakıfbank, Ziraatbank gece kurlarında ani dalgalanmalar olmuştu, trafoya kedi girmiş demişlerdi, ne oldu nereye bağlandı mevzu?

Veyahut da, diyorlar ki, MB 6.85 den 7 TL den deliler gibi müdahale ederken, sokaklarda dolara burun sümkürülürken, aslında geç kalan birileri keseyi dolduruyormuş, o yüzden akabinde, rekabetçi kura geçildi, bizim dolarla işimiz yok dendi, hatta ROK bile oradan çıktı, kardeşim bu yeni taktik ucuz TL ile Türk malları dünyada rekabetçi olacak size ne dolardan diye saçmalamaya başlamış, diyorlar..ben bilmiyorum yazıyorlar okuyoruz. Ve ekliyorlar, 6.85-7.20 arası maliyetlendiler mümkün değil aşağıya gelmesi...

Yani, oluyorsa bu iş böyle devam etsinler bence, bi 100 milyar dolar daha swapla/VİOPla yaratıp satsınlar piyasaya, ha eksi 50 milyar dolar ha eksi 150 milyar dolar, nassı olsa herkes aynı anda parasını çekmeyeceğine yine bankaya yatıracağına göre sorun yok demektir Güreşçinin devlet bankası yönetim kurulu üyesi olduğu ortamda sıkıntı olmaz, bi aldı mıydı doları kündeye.

Sanki herkes ultra trader, keyfinden dolar alıyor millet. Üç kuruş birikimini korumaya çalışıyor insancıklar.

2.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    Bu çağrıyı en son yaptığında dolar 3.7 civarındaydı. Yaşa reyizzzzz bu çağrın bize umut ışığı oldu.
    uzun ve zor olan araştırmalarıma dayanarak usd tr yeni indikator ekledim
    2 side mükemmel calışıyor 1 cisi reis kısaca r diyorum 2 cisi topik de trol yukselmesi
    2 si ok oldumu işlem tamam reis den sinyal geldi sıra trol indikatorunde

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
     Alıntı Originally Posted by deepblue35 Yazıyı Oku
    Hakan Bayrakçı: "Biz Araplara benzemeyiz, 48 saatte Tel Aviv'den girer Kudüs'ten çıkarız"

Malzeme bu işte.Ne diyelim.Allah akıl fikir versin.
    Yav biz israil 'le flörte başlamıştık kimse söylemedi mi .

4.  Alıntı Originally Posted by deepblue35 Yazıyı Oku
    Hakan Bayrakçı: "Biz Araplara benzemeyiz, 48 saatte Tel Aviv'den girer Kudüs'ten çıkarız"

Malzeme bu işte.Ne diyelim.Allah akıl fikir versin.
    en son cumayı da şam da kılıyorlardı

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,300
    Yalnız geçen gün Azerbaycan teşekkürünü dolar kurundan yapar mı demiştim.

Bugün de dikkat ettiyseniz, Azerbaycan bizim için Amerika 'ya atar yaptı. ( aslında kendisi için ya neyse )

Ermenistan nedeniyle Rusya' ya atar yaptı / yapıyor.

Şöyle düşününce Aliyev ile Reis 'in ortak noktası çok. Aralarında bir anlaşma olabilir, birisinin askere diğerinin paraya ihtiyacı var.

Ben şahsen oradan para geldiğine / geleceğine inanıyorum. Ha atla deve değil tabiki .

6.  Alıntı Originally Posted by demir ceyhan Yazıyı Oku
    ABD dışişleri bakanlığı tarafından Türkiye için yaptırımlar açıklandı. Ve yaptırımlar beklenen ölçüde yüksek gelmedi.
    https://www.state.gov/the-united-sta...er-caatsa-231/
    Çanlar dolar için çalıyor.
     Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Bu bir bilgi verme cümlesi diyorsun yani
    Evet Dimitris. Bakınız, şuradaki gibi:
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...28974&page=883

7. Pes birader,

Diyor ki, dolarinizi satin, TL.ye donun, TL. degeri benim aciklayacagim enf.orani kadar dusecek, valla bak.!

18 yildir, ben tek dogru sozune sahit olmadim.Adam hala konusuyor.

Kesin Bilal'in babasi bu.

8.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Dışişleri Bakanlığı, "ABD’nin, S-400 hava savunma sistemlerini tedariğimiz nedeniyle bugün açıkladığı ve Türkiye’ye karşı tek taraflı yaptırımlar içeren kararını kınıyor ve reddediyoruz."
    Vay anam,

ABD'nin odu kopmustur, kesin.

Sayfa 143/996 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •