Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 7,393 - 7,400 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Yo sn djoz bence sn egeli orta yolu bulmak için bir laf etmemiş,kapitalizmin ana kuralını vurgulamış cidden de çok doğru söylemiş.Fiyat gerçek alıcı ve satıcının anlaştığı noktada reeldir.Yani piyasada ne oluyorsa o zaten fiyatın içindedir,ondan oldu bundan oldu diye düşünüp durmak manasız fiyat herşeyi bize anlatır.Bu kapitalizmde her şey için geçerli,misal dolar fiyatı reel değil,ama hükümet o konuda kapanda sıkıntıda artmasına izin veremiyor yoksa batan çok olacak kapitalizmin doğasına aykırı davranıyor.Hükümet diye bir oyuncu piyasada olduğu dolar fiyatında her zaman göz önüne alınmalıdır.Bu faktör ortadan kalktığında hükümetin havlu attığı anda reel fiyatı göreceğiz,o güne kadar fiyat baskılanmış şekilde devam eder.Borsada spekler ve küçük yatırımcıların devasa iştahını analiz etmeden gerçek fiyatların ne olması gerektiğini analiz edemeyiz.Yani her enstrumanda o anki alıcı ve satıcılar diğer büyük oyuncuların ve faktörlerin kendilerine dayattığı rakamları kabul etmek zorundadır.Aksi don kişotluk olur,farenin içince dediği o kedi buraya gelecek lafına benzer manasız olur gülünç olur.
    Çok güzel bir yorum, altına imzamı atarım.

2.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Mayıs 2020 toplam konut satışı: 50.936 adet
    Haziran 2020: 190.012 adet(2. haftasından itibaren ucuz krediler devreye girdi)
    Temmuz 2020: 229.357 adet
    Ağustos 2020: 170.408 adet
    Eylül 2020: 136.744 adet
    Ekim 2020: 119.575 adet
    Kasım 2020 toplam konut satış adedi: 112.483
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Dün bir ilanı sahibinden görünce aradım ; - Merhaba ismim x , daireniz hakkınızda bir kaç sorum olacak.

- Buyrun dinliyorum. ne iş yapıyorsunuz.

- Pardon anlamadım. İş hakkında değil, daire hakkında soracağım. Bina kaç yaşında, her katta kaç daire var ?

- Yaşını bilmiyorum. Ben alalı 2 yıl oldu. her katta 2 daire var ama birbirinden ayrı ( anlamak için tüm gücümü sarf ediyorum )

- Arsa büyüklüğü tapunuzda kaç metrekare yazıyor. Daire payınız nedir ?

- Tapuyu açtım şimdi ama bir şey bulamıyorum. 1379 diye bir rakam var, başka yok. Kardeşim sen ne yapacaksın bu kadar bilgi soruyorsun. Nereden arıyorsun, maliyeden mi yoksa. ....................

-- Yahu senin evini gözüm kapalı alacağımı düşünmüyorsun her halde. Sen bilmiyorsun diye bizde mi bu bilgileri bilmeden alacağız. yarın depremde bina yıkılsa kaç metrekare arsan var ? susarsın tabi, işte durum ortada. Haydi iyi günler.

-

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    TCMB verilerine göre, Türkiye'de Konut Fiyat Endeksi, Ekim ayında aylık yüzde 2,2, yıllık yüzde 15,5 arttı.

https://www.borsagundem.com/haber/is...-artti/1537122
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    TCMB verilerine göre, Türkiye'de Konut Fiyat Endeksi, Ekim ayında aylık yüzde 2,2, yıllık yüzde 15,5 arttı.

https://www.borsagundem.com/haber/is...-artti/1537122
    yıllık yüzde 15 iyimiş. %3 brüt kira geliri de varsa... tamam işte...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    yıllık yüzde 15 iyimiş. %3 brüt kira geliri de varsa... tamam işte...
    Aslında sırasıyla İzmir, Ankara ve İstanbulda daha çok, neredeyse ortalamanın 2 katı artmış, zaten bu üçünün toplamı da ülkenin yarısına yakın denebilir herhalde. Yani ortalamayı en çok yükselten illerimiz...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. İlk defa gayrimenkul alacak arkadaşlara nacizane bir kaç tavsiyem olacak ;

Bazı bölgelerde dolandırıcılar insanların iyi niyetlerini kötüye kullanarak bir ömür boyu biriktirdiği paraları çarpıyorlar. Misal ; Bir bölgedeki fiyatları incelerken çok kelepir bir daire buldunuz. Anlaştınız kapora verdiniz. Tapuya giderken size '' kardeş, daire 750 bin tl ama sen tapu masrafını az ödeyesin diye 450 bin tl. göstereceğiz. Şimdi şu bankaya bu ıbana 450 bin tl. yatır ki imzaları atalım. İmzadan sonra geri kalan 300 bin tl. yi elden alırız ''

ne kadar samimi sizi düşünen bir teklif . Hemen teşekkür ediyor ve yapıyorsanız yandınız. Birincisi ; tapuda aile konutu şerhi yoksa dahi , bu satıcının eşi 1 hafta sonra - tapu iptal davası - açabilir. mahkeme tapuda görünen 450 bin tl. yi iade ederek tapuyu iptal eder ve gitti 300 bin tl. niz.
    İkincisi ; Bu adamlar siz evinizde mutlulukla otururken , aniden gelir ve '' kardeş , tapuda biz sana kıyak olsun diye 750 değil de 450 gösterdik ya '' eeee dediniz . '' Birisi ihbar etmiş. Vergi ziya cezası yiyeceğiz. hem sen hem biz ceza ödeyeceğiz. Şimdi sen zaten 20 bin tl. karlısın. Bize 10 bin tl. ver , adamımıza rüşvet verelim ihbarı asılsız yapalım '' diyebilirler.

Bunlar yaşanmış olaylardır. Bu nedenle her işinizi sağlam yapmalısınız. Daireyi alırken eşlerin ikisinden de imza alınız. tapu harcından 3 lira kazançlı olmak adına riske girmeyiniz. paranın tümünü mutlaka bir bankaya - tapu satış şartlı blokelendirerek- tapuya gidiniz.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    İlk defa gayrimenkul alacak arkadaşlara nacizane bir kaç tavsiyem olacak ;

Bazı bölgelerde dolandırıcılar insanların iyi niyetlerini kötüye kullanarak bir ömür boyu biriktirdiği paraları çarpıyorlar. Misal ; Bir bölgedeki fiyatları incelerken çok kelepir bir daire buldunuz. Anlaştınız kapora verdiniz. Tapuya giderken size '' kardeş, daire 750 bin tl ama sen tapu masrafını az ödeyesin diye 450 bin tl. göstereceğiz. Şimdi şu bankaya bu ıbana 450 bin tl. yatır ki imzaları atalım. İmzadan sonra geri kalan 300 bin tl. yi elden alırız ''

ne kadar samimi sizi düşünen bir teklif . Hemen teşekkür ediyor ve yapıyorsanız yandınız. Birincisi ; tapuda aile konutu şerhi yoksa dahi , bu satıcının eşi 1 hafta sonra - tapu iptal davası - açabilir. mahkeme tapuda görünen 450 bin tl. yi iade ederek tapuyu iptal eder ve gitti 300 bin tl. niz.
    İkincisi ; Bu adamlar siz evinizde mutlulukla otururken , aniden gelir ve '' kardeş , tapuda biz sana kıyak olsun diye 750 değil de 450 gösterdik ya '' eeee dediniz . '' Birisi ihbar etmiş. Vergi ziya cezası yiyeceğiz. hem sen hem biz ceza ödeyeceğiz. Şimdi sen zaten 20 bin tl. karlısın. Bize 10 bin tl. ver , adamımıza rüşvet verelim ihbarı asılsız yapalım '' diyebilirler.

Bunlar yaşanmış olaylardır. Bu nedenle her işinizi sağlam yapmalısınız. Daireyi alırken eşlerin ikisinden de imza alınız. tapu harcından 3 lira kazançlı olmak adına riske girmeyiniz. paranın tümünü mutlaka bir bankaya - tapu satış şartlı blokelendirerek- tapuya gidiniz.
    Önemli bilgiler bunlar teşekkürler
    Üstünede bir soru sorayım. 2001 krizi sonrasında sanırım bankaların dükkan saltanatı bitti ve yerlerini gıda mekanlarına bıraktılar. Şimdi korona sonrası dönemde restoran ve kafeler ortadan kalkar mı ?. Ticari gayrimenkullerin geleceği ne olur ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •