Sayfa 302/1003 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,409 - 2,416 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Elektrikli Arac fonunun pazarlama başarısı birilerinin ağzını sulandırmış. Benim bu işten anladığım budur.

Yani getiri bankalarin umrunda değil. Kazandıkları komisyonlara bakıyorlar. Onu da ne kadar hak ediyorlar tartışılır ya.

EM performansından memnun olmama gibi bir sey olamaz çünkü son aylarda en iyi getiri sağlayan fonlardan biriydi.

Bankanın umurunda mi? Hayır. Tek umurlarinda olan portföy büyüklüğü ve komisyon.

2. Elz +0.96

3.  Alıntı Originally Posted by Captan Yazıyı Oku
    Elz +0.96
    Teşekkürler.

Bist 100 endeksi: % + 0.50
    Ziraat Katılım Endeksi: % + 0.79
    Katılım 50 Endeksi: % + 0.66

4.  Alıntı Originally Posted by mistyimage Yazıyı Oku
    Sayın üyeler. AES fon hakkında düşünceniz nedir? Zamanı gelmedi mi sizce?

16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Kistasini genelde gecemiyor. 270 gune yakin tasidim , dustukce aldim. Portfoyumun %30 u Aes de idi. 15-20 gun daha bekleseydim iyi bir kazanc elde edecektim, dolardaki geri cekilmeden korktum , fondan ciktim. Warren buffet in bununla ilgili bir sozu vardi yanlis hatirlamiyorsam " Cok ziplamak , aktif hareket iyi degildir. Kazanimlarimin buyuk kismini pasif bir sekilde otururken elde etmisimdir. " gibi bir cumleydi.

Forumdaki Dudu ustadin dedigi gibi " ne ucuzsa onu bulmak-almak lazim , gidenin arkasindan kosulmaz ". Petrol buradan daha fazla degerlenir mi acaba kim bilir ? Asilar bulundu , petrol fiyati bir dengeye oturdu gibi. Biden amcanin soylemlerine bakilirsa clean energy donemi baslayacak , ne zaman petrole etkileri olur tabi bilinmez.

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bilgi için...

Az Önce Ünlü Portföy ile görüştüm. Sua , Sub ve Suc izahname değişiklikleri üzerine yapılarında bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili.

Yapılan işlem, mevzuatta adının konması, yani pratikteki durumun kağıt üstüne geçirilmesi midir durum ? diye sordum.
    Böyle olmadığını, pazartesiden itibaren getiri, götürü, risk sıralaması, yani fonların yapısının da pratikte değişip , evrileceğini söylediler.

Eski durum risksizden riskliye sub, sua, suc iken
    Yeni durumda suc, sua ve sub haline dönüşüyormuş.

Ancak, sua ve suc'u gözlemleyin pek değişiklik olmayabilir. Amacımız sub'da biraz daha dinamik bir yönetime geçmek dediler.
    Yatırımcı olarak bu kafa karışıklığına ne gerek vardı, diye de olumsuz görüşümü belirttim.
    Ayrıca bu fonlardan birini değişken(döviz) fona çevirmelerinin daha iyi olabileceği konusunda fikrimi söyledim.

Mesela ben bir suc yatırımcısı olarak yeni durumda neye geçmem gerektiğini bilmiyorum açıkçası hala net olarak.
    Muhtemelen belirsizlik geçene kadar benzer sapma, volatilite ve riskteki IBB ya da FNO'ya cevireceğim SUC'u ne olup bittiğini görene kadar.
    Faydali bilgi icin tesekkurler , suc a portfoyumun yarisini yatirmayi dusunuyordum. Uzun zamandir iyi giden bir fondu. Bu kadar degisime, isi arap sacina dondurmeye gerek yoktu. Buyuk ihtimalle ibb ye gececegim.

5.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    Aşağıda unvanlarına yer verilen fonların dönüşüm işlemlerine izin verilmesi ve fonların izahname tadil metinlerinin
    onaylanması taleplerinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
    Dönüşüme Konu Fonun Unvanı Dönüşüm Sonrası Fonun Unvanı
    Ak Portföy Yabancı Hisse Senedi Fonu Ak Portföy Alternatif Enerji Yabancı Hisse Senedi Fonu
    Ak Portföy Gelişen Ülkeler Yabancı Hisse Senedi Fonu Ak Portföy Sağlık Sektörü Yabancı Hisse Senedi Fonu

https://spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2020&no=76
    Sn myfinans bidon yönetiminde yeşil enerji prim yapacak keşke bunun fonunu yapsalar diyordu , sesini duyurmuş.
    Pasif yonetselerde açık ara en renkli fonları ak portföy çıkartıyor

6.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Sn myfinans bidon yönetiminde yeşil enerji prim yapacak keşke bunun fonunu yapsalar diyordu , sesini duyurmuş.
    Pasif yonetselerde açık ara en renkli fonları ak portföy çıkartıyor
    Sn Kemtuz
    Aynen öyle oldu
    İçimden geçenleri okumuşlar sanki.
    AOY'nin enerji fonuna dönüşmesi iyi olmuş ama

Sağlık fonuna dönüşecek olan fonu AFS yerine AFV yada AFA olarak seçselermiş keşke.

7. ıpv - 0,24
    tdg - 0,29
    tta 0,25
    tte 0,49
    ıpj 0,28

DXY'deki bu düşüş sürecekse eurobond fonlarının durumu iç açıcı gözükmüyor.

Dolar DXY'nin düşüşünün desteğiyle böyle süzülürse haftaya faiz artışına gerek kalmayabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bilgi için...

Az Önce Ünlü Portföy ile görüştüm. Sua , Sub ve Suc izahname değişiklikleri üzerine yapılarında bir değişiklik olup olmayacağı ile ilgili.

Yapılan işlem, mevzuatta adının konması, yani pratikteki durumun kağıt üstüne geçirilmesi midir durum ? diye sordum.
    Böyle olmadığını, pazartesiden itibaren getiri, götürü, risk sıralaması, yani fonların yapısının da pratikte değişip , evrileceğini söylediler.

Eski durum risksizden riskliye sub, sua, suc iken
    Yeni durumda suc, sua ve sub haline dönüşüyormuş.

Ancak, sua ve suc'u gözlemleyin pek değişiklik olmayabilir. Amacımız sub'da biraz daha dinamik bir yönetime geçmek dediler.
    Yatırımcı olarak bu kafa karışıklığına ne gerek vardı, diye de olumsuz görüşümü belirttim.
    Ayrıca bu fonlardan birini değişken(döviz) fona çevirmelerinin daha iyi olabileceği konusunda fikrimi söyledim.

Mesela ben bir suc yatırımcısı olarak yeni durumda neye geçmem gerektiğini bilmiyorum açıkçası hala net olarak.
    Muhtemelen belirsizlik geçene kadar benzer sapma, volatilite ve riskteki IBB ya da FNO'ya cevireceğim SUC'u ne olup bittiğini görene kadar.
    Keşke en riskliden en risksize doğru a b c siralamasi yapsalar idi ya da tam tersi c b a şeklinde kafa karışıklığı olmazdı.

Sayfa 302/1003 İlkİlk ... 202252292300301302303304312352402802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •