Sayfa 319/1003 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Hisse başına %10 kuralı ihlal edildiğinde, tekrar %10 altına dönmeleri için belli bir süreleri var diye biliyorum. Diyelim 9.5 ti 10.3e yükseldi, bu hisseye yeni alım yapılamıyor, aşım yapıldığı günden itibarende 30 gün iceriçinde %10 altına düşürülmesi gerekiyor.

Ben böyle biliyorum. Haydar Acun'da son youtube videosunda bundan bahsetmişti.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Size bir veri

Tkf 10.08.2018 - 23.05.2019 arası getiri : % - 0.51 . Tefastan bakabilirsiniz. Yaklaşık 9 ay yerinde saymış, hisse fonların çoğu gibi.

Aynı süreçte en düşük risk fonlardan Fıl fiba para piyasası fonu %19 getirisi var.

Saygılar.
    Hocam halkbank para piyasası fonunda parası, bende güvenli liman olduğunu söyledim ama iş yerinden arkadaşlarının gazı ile dolar macerası olmuştu. Yine gazla hisseye girmesindense hsyf a girmesi daha uygundur diye düşündüm. O yüzden 6 aylık süreç diye sordum.

3.  Alıntı Originally Posted by Eragon61 Yazıyı Oku
    Hocam halkbank para piyasası fonunda parası, bende güvenli liman olduğunu söyledim ama iş yerinden arkadaşlarının gazı ile dolar macerası olmuştu. Yine gazla hisseye girmesindense hsyf a girmesi daha uygundur diye düşündüm. O yüzden 6 aylık süreç diye sordum.
    Ben uzun vade yatırımcısıyım.

6 ay için diğer arkadaşların daha iyi önerileri olacaktır ama şahsi görüşüm, piyasayı takip edemem, farklı tür fonlarla uğraşamam diyen biri için, orta riskli değişken bir fon, 6 aylık süreç için tercih edilebilir. Mevduat üzerinde de makul bir getiri elde edilebilir.

Hisse Fonlarla kısa orta vade için trade, alım satım, piyasayı yakından takip etmeyi gerektiriyor ve t+2 valör, ekstrem günlerde(endekste %4 üzeri düşüş), özellikle de düşüş öğleden sonraya denk gelirse ve ertesi gün devam ederse büyük zarar yazabilir.

Bende daha önceden maceraseverdim, sürekli söylerim, tecrübe 2 türlü kazanılır. Bazıları başkalarının tecrübelerinden, kayıplarından ders çıkarır, bazıları da kendi zarar ederek tecrübe kazanır. Ben 2. gruptayım.

Piyasalar hep bu seneki gibi, ne alsan kazanılıyor şeklinde gitmez, bunu piyasanın kurdu, tecrübeli fon yöneticileri de sürekli dile getiriyor.

4. Her ne kadar burada sadece hisse konuşulsa da belki hissenet diyedir. Uzmanlar getiride en önemli faktörün varlık tahsisi olduğunu söylüyor.

Forumdakilerin 2021 icin ideal portföy dağılımı nedir? Nedenleriyle? Belki de en belirsiz yillardan biri dünya için. Bizim için hep "ucuzuz" sakızı cignense bilr bizim icin de belirsiz bir yıl var önümüzde.

5.  Alıntı Originally Posted by Ferrero Yazıyı Oku
    Tcd olsun başka fon olsun bir hisseden % 10 'dan fazla olmuyor arkadaşım.. Sen baktıysan ve biz görmediysek yazarmisin hangi hisseden ne kadar var oransal olarak ?

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İsmen %14 civarinda

Alıntı Originally Posted by Kullanici41 Yazıyı Oku
    İsmen %14 civarinda
    % 14 değil.. Kaldı ki % 10 geçildiğin de 30 gün içerisinde tekrar o baremin altına indirilmek zorunda...Screenshot_20201220-222112.jpg

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Tablo açılmıyor sizde de öylemi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by chemistry10 Yazıyı Oku
    Tablo açılmıyor sizde de öylemi.
    Ben de açamadım...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 319/1003 İlkİlk ... 219269309317318319320321329369419819 ... SonSon