fuzi birader, şu bankacılık endeksinde biraz çalışsana,
eski zirveyi geçerse
yakın hedef,
neresi olur?
fuzi birader, şu bankacılık endeksinde biraz çalışsana,
eski zirveyi geçerse
yakın hedef,
neresi olur?
Yatırım tavsiyesi değildir.
eğer 150-200 puan artarsa bankacılık için çok iyi olur.
1568 short
elimde 30 tane hisse var endeksteki..endeks ağırlığı aynı oranlarla ve totalde yaklaşık rakamla 15600 tl değerinde..şimdi bunun karşısına bir tane endeks short açsam zararım olur mu? hayır.. hatta teorik fiyattan açtığımızı kabul edersek aylık yaklaşık %1.5 totalde 2 ay için %3 civarı yani 400-450 tl mertebesinde viop hesabına para girer nema olarak..
şimdi bu 30 hisseden 10 tanesini çıkardım yerine çıkardığım kadar Y hissesinden koydum.. bu bir spekülasyon: çıkarttıklarım kötü performans gösterecek yerine koyduğum Y ise çok iyi performans gösterecek..
soyutlamanın sınırı yok.. 30 tanenin 25'ini çıkarıp 5 tanesi ile de yola devam edebilirsin.. bu senin hisse seçim yeteneğini ve piyasayı okuma tecrübeni gösterir.. bir nevi alpha yaratma becerini..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Üstad dediğiniz gibi görüntü git gide güzelleşiyor. Endeksi kontrol altına almak için ekstra baskı altına girmezse önünün açık olduğunu düşünüyorum. Bakalım nasiplenebilecekmiyiz. Sayfaları ancak şimdi geriye doğru okumaya başladım o nedenle geç gördüm kusura bakmayın.
Ocak ve Şubat vadede teorik fiyatın çok üzerinde işlem görmesi canımı sıkıyor sadece. Yeterince açık pozisyon olsaydı bunu long için olumlu yorumlardım ama henüz büyük eller yeterince pozisyonlanamamışken bu kadar yüksek fiyatlama kafamı karıştırıyor. Yeni vadeye pozisyonları taşımak için bir silkeleme daha olabilir.
Yer İmleri