Originally Posted by
Mutlumur
Cok tesekkurler degerli yorumlariniz icin.. lakin sonucta bir uzun vadeli bir portfoy baska nasil olusturulabilir ki.. ilk basta konjonkture gore bir varlik dagilimi ( misal su kadar hisse fon bu kadar degisken vs) sonrasinda da fonlari secmek de gecmis 1-3 yillik surdurulebilir performans disinda baska ne data var ki elimizde... hatta fon sayisini fazla turarak sizin de deginsiginiz sans faktorunu minimize etmeye calistim..
Sizin tavaiyeniz ne olur peki fon sepeti olustururken neye bakmak lazim ?
Bir tavsiyem olmaz elbette, sadece ne dersiniz dediniz diye ufkunuzu açmak, katkı sunmak maksatlı daha farklı şeylere de bakmanız gerekebilir diye yazdım. Bu minvalde bakıldığında, o listelerde önlerde çıkan bazı fonların aslında çöp hükmünde olduğunu, sadece konjüktürel başarılı olduğunu ifade etmek için yazdım.
Ama elimizde sadece getiriler yok, performans raporlarında benchmark başarıları da var, bakılabilir.
Her şekilde iyi olur umarım, bol kazançlar dilerim. ( Fonarşi notları diye bir topic var, hemen altlarda, bir kaç makale ile anlattım aslında, göz atabilirsiniz vaktiniz varsa )
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri