Sayfa 326/996 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. Hep konuyu getirip adalete dayiyorsunuz.

Pis fakirler.

Adalet sizin neyinize.

Anayasa var mi var.

Yargitay bassavcisinin gorevi belli mi ? belli, orada yaziyor.

Hepsi var is'te ne adaleti istiyorsunuz daha.

AKP'li vekil demedimi, bu ne ya.! Kapatalim bu mahkemeyi gitsin.

Aslinda dogru.

Size de yaranilmiyor..

2. Ünvanında Profesör veya Doçent yazan doktorlardan özellikle uzak durmanız sizin yararınızadır.

Şimdi diyeceksin ki niye? yıllar önce bir yurtdışı tatilimde Prag da gezmeye gidiyorum. Bir baktım uçak tıklım tıklım Prof ve Doçent ünvanlı doktor dolu. Onlarında tesadüf o hafta tıp seminerleri varmış. Ama tamamını bir yabancı bir ilaç firması götürüp getiriyor yediriyor içiriyor konaklattırıyor. Yani hepsi haybeci.

Çoğu Doçent Prof vs ünvanlı doktorlar. Yol boyu konuşmalar geliyor kulağıma. Sonra şehirde gezerken turistik yerlerde yine bunlar gezip dolaşıyorlar, bizde gezip dolaşıyoruz yine konuşmalar geliyor kulağıma. İşin özü şu duyduğum konuşmalardan birisi kulağımdan hiç gitmiyor;

"Seneye şu ilacı daha fazla yazalım da ilaç firması bizi Avrupaya değil de belki Amerikadaki seminerlere götürür ücretsiz! Bıktık her yıl her yıl Avrupaya gelmekten!"

O gündür bugündür bu satılmış hapçı ilaçcı reçeteci satılmışlara oldum olası önyargılıyım. İyisi var mıdır? Vardır. Dürüstü var mıdır? Vardır. Ama sağlam eleyip filtrelemek lazım. Paraya tamah etmeyenleri bulmak lazım.

Alıntı Originally Posted by loner Yazıyı Oku
    bu da twitter dan bunu ben söylemiyorum

Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu
    @mehmetcilingiro
    Sözde bilim kurulu bu sorularım sizlere; 1. Grip aşısı neden yok? 2. Zatürre aşısı yeteri kadar neden yok? 3. Her gün 250 küsür vatandaşımız hayatını kaybederken Amerika, Avrupa, Kanada, Güney Amerika aşılamaya başlamışken halen de covid neden aşımız yok? Niye o zaman bilimkurulu
    ÖS 10:38 · 29 Ara 2020·Twitter for iPhone
    17
    Retweet
    2
    Alıntı Tweet
    174
    @aysegulertan0
    ·
    49d
    @mehmetcilingiro
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam geçen yazmıştınız aşılar geldi diye ,meğer bizim elit tabaka çoktan aşılanmış bile ..doğruymuş söyledikleriniz ..
    Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu
    @mehmetcilingiro
    ·
    42d
    Tabiki bilmeden teyit etmeden konuşmam bem beni halen tanımadınızmı. Hatta seçim hakları olmuş AstraZeneca mı Pfizer mı diye. Çalışmadan bahsetmiyorum gerçek aşılanmadan bahsediyorum.

Alıntı Originally Posted by subcomponent Yazıyı Oku
    bir yanlışınız var, annem 65 yaş altında, engelli ya da kronik hasta değil. Ankara'da mahalledeki, hatta sokağımızdaki eczaneden aldı yaptırdı..2-3 gün önce. Mahalle de öyle hastane vs olan bir yer değil. Sıradan bir eczane. Hiçbir torpilimiz yok. belki siz 1-2 ay önce ulaşmaya çalıştıysanız o dönem henüz zatüre aşısı gelmemişti, insanlar isim yazdırıyor sıraya giriyordu vb.. şimdi millet corona aşısına odaklandı zatüre aşısı bulunuyor.
    Dedikleriniz bir kısmı dogru. Lakin soyle bir durum var piyango gibi bir seydi. Memleketimde aile hekimine gittim 85 yaslarında bır amca geldı zaturre aşısı sordu. Doktor baktı hanımınıza cıkmıs ama size cıkmamıs dedi.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ünvanında Profesör veya Doçent yazan doktorlardan özellikle uzak durmanız sizin yararınızadır.

Şimdi diyeceksin ki niye? yıllar önce bir yurtdışı tatilimde Prag da gezmeye gidiyorum. Bir baktım uçak tıklım tıklım Prof ve Doçent ünvanlı doktor dolu. Onlarında tesadüf o hafta tıp seminerleri varmış. Ama tamamını bir yabancı bir ilaç firması götürüp getiriyor yediriyor içiriyor konaklattırıyor. Yani hepsi haybeci.

Çoğu Doçent Prof vs ünvanlı doktorlar. Yol boyu konuşmalar geliyor kulağıma. Sonra şehirde gezerken turistik yerlerde yine bunlar gezip dolaşıyorlar, bizde gezip dolaşıyoruz yine konuşmalar geliyor kulağıma. İşin özü şu duyduğum konuşmalardan birisi kulağımdan hiç gitmiyor;

"Seneye şu ilacı daha fazla yazalım da ilaç firması bizi Avrupaya değil de belki Amerikadaki seminerlere götürür ücretsiz! Bıktık her yıl her yıl Avrupaya gelmekten!"

O gündür bugündür bu satılmış hapçı ilaçcı reçeteci satılmışlara oldum olası önyargılıyım. İyisi var mıdır? Vardır. Dürüstü var mıdır? Vardır. Ama sağlam eleyip filtrelemek lazım. Paraya tamah etmeyenleri bulmak lazım.
    Oda neki pahalı pahalı hedıyeler , hayat kadını servis etmeler paranın dondugu her yerde her sey olur. Dünya insanları öldürmek ve yaşatmak üzere kurulmustur.
    Şahsen ben 10 sene boyunca hastane hastane dolastım elimde benzin bidonu taşır gibi idrarımı tasıdım kaç defa. bir hastaneye gidiyorum derdımı anlatıyorum bulamıyorlar sonra baska hastaneye gidiyorum derdimi anlatıyorum bulamıyorum...Saglık sektörü zor cok iyi dahiliyeci yetiştirmeleri lazım gözüne bakıtımı derdini anlamalı popona parmagı attımı şifa olmalı hemen.

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Ben şahsen şubat sonunda secim olacagını düşünmekteyim. Lakin secime gitmesi bana saçma geliyor bir taraftan.
    Valla ben henüz 2. virüs önleyici ilacımı içiyorum, siz biraz erken başladınız galiba?

Şaka bir yana, şubat ayına iki ay var Saddam seçim yapsa yetişmez, heleki pandemi zamanı o seçim yapılamaz, katılımdan, seçmen kuruluna kadar rezil oluruz Dünyaya, nisan, mayıs, haziran bile çok zor.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Zamanında işci grev yaptı haklarını aldılar ..ülkemizde hak hukuk aramama sorunu var ..Baktılar grev oluyor haklarını alıyorlar koministlik solculuk içat ettiler hak aradınmı hain oldu. Şuan gunumuzdeki gibi...Ne biliyim ufaktan sebeplerden kadın cınayetlerı oluyor mesela 301 kişi ölüyor o kadar aile arasından bir kişi bile buna sebep olanı cezaevi cıkısı bekleyim elini sıkıp iyi yaptım aslanım demiyor. bostana inek girdi diye kan davası oldugu bir yerde..
    Hakkını arayan yok haksıza cezada yoksa boyle gider. Bundan sonra gelecek hukumet kım haram yedi ise peşine dusmeli ozellıkle o anlasmaların altına imza atanın 20 sene içeri tıkmalı
    suçluya verilen ceza, olayın tekrarının engellenmesi içindir. İntikam almak için değildir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Püskevitci Reyise pandik atacak gibi, benim öngörüm öyle sizlerin görüşü nedir, arkadaşlar?
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

8. Sn Watcher46 posta kutunuzda sorun var buraya koyayım.

İlk senaryo,

-DXY düşüyor dünyada ve hala düşecek görünüyor,
    -Bist'i kaldırıyor (muhtemelen kendileri)
    -Faizi sürekli artırıyor yeni MB, muhtemelen gerektikçe de arttırmaya devam edecek

Dolayısıyla USDTRY düşüyor. Bir kaç senaryo var;

7.37 ler kritik, sert altına inerse (indi sayılmaz hala) 7.28 kritik, onun da altına inerse senaryo şu demektir;

İkinci senaryo,

DXY 88.XX lerde dip yapar da sert kalkarsa, -ki sert kalkar
    Bist derin bir düzeltme yaparsa, bir düzeltme ihtiyacı var, son dipten bu yana komple LD 1 bile olsa, (bence bir X dalgası bu)
    Biden ve İran konularında sıcak gelişmeler olursa, yaptırımlar v.b. (çok keskin manevralar yapabiliyoruz dış politikada malum)

Şöyle olur, bir flat 4 gelişir önce, YTD

Kısaca, ne XU100 ne de USDTRY nin doğru dürüst EWA sayımı yapılamıyor, hem kompleks bir düzeltme hem de yapılar tuhaf.

Ama mesela Tüpraş flat gibi hala gidecek yolu var (114-110-123 gibi), Garan son yapı Diyagonal 5 gibi hala yolu var. Ama dünya borsaları çökerse, Bist 100 USD bazında 220 doları aşamaz (-sa) (USDTRY düşünce olduğu yerde yakınsıyor zaten) aşağıya doğru artık son üçgen bacak başlar 100 doların altına da inmez herhalde. Üçgen Y olur niye, Bist 30 hisselerini 2008 dibinin altına kaptırmayacakları anlaşıldı, bir de 'yine' 'yeni' 'yeniden' borsaya giren KY' i cezalandırmak istemeyeceklerdir, en azından konsolide edecekler, akın devam etmeli çünkü. Gidecek yer bulamayan KY borsaya aktı malum, ıvır zıvır ne varsa kaldırdı, özellikle fonlar da revaçta, her yerde fonlar konuşuluyor, getirileri v.b., Bist 30 hisseleri daha yeni kalktı çoğu flat gibi, onlara da dolar bazlı 2008 dibine gelince destek atıldı hepsine, bedava diye, iyice mundar olmasınlar diye, daha da düşme ihtimalleri çok azaldı diye v.s v.s.

Adım hıdır, gördüğüm budur. Küresel ekonomide artık her şeyi çözmek gerekiyor. Gidiyor neden, bilen yok, düşük faiz ortamında gidecek yeri kalmayan abartılı sıcak para diyorlar, V toparlanması diyorlar ardından vatandaşa 600 dolar mı 2000 dolar mı yardım dağıtalımı konuşuyorlar, mantık yok, borsada 20 yıldır öğrendiğim ilk kural, gidene sorulmaz neden diye, binilir.

Saygılar

Sayfa 326/996 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •