Sayfa 462/1003 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 3,689 - 3,696 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Ağustos sonu başladığım yatırım fonu maceramı % 49 getiri ile bugün itibari ile kapattım ve bir süre ppf de bekleme kararı aldım. Bu boğa piyasası beni çok korkuttu açıkçası hiç boğa tuzağı yapmadan bam bam yükseliyor ki sonu hayır değil. Borsa tarihinde görülmediği şekilde çoklu tavanlarla giden onlarca hisse var. Buraların ağlama duvarına döneceği günler yakındır. Şuna için kenarda beklemek daha uygun gibi.. iyi geceler.

2. Son zamanlardaki dolar düşüş etkisi ile bes portföyüm sonrası ana portföyümde de, bugün yeniden dengelenme ihtiyacı oldu.

Yarın için planım, portföyü tekrar dengeleyebilecek miktarda hisse fon satmak, aynı anda bu miktara denk, kenardaki valörsüz acil durum için ayırdığım fondan döviz ve altın fonuna takviye yapmak.

Haftaya da kısmetse hisse fon satışından gelen miktar ve acil durum için ayırdığım fonu da kullanıp, boşluk bırakmadan altın fonunun stopaja tabi kısmını kademeli olarak al sat ile stopajsıza çevireceğim.

Aktif yönetilen hisse fonlarla ilgili son zamanlardaki relatif/nominal getiri durumunu geçici olduğunu düşünuyorum. Tabi geçici tabiri, zaman algısına göre değişir. Popüler fonlardan mac ve tkf'ye bakarsak son 5 yılda bir tek 2017de kıstaslarının altında kalmışlar(tkf sanırım 2014te de kalmış) ama uzun vade performansları sürekli relatif getiri olmuş.
    Tabi ilk kez fon yatırımına toplu tek kalem giriş yapıpta, fonun relatif yapamayacağı seneye %100 yada %50 üzeri hisse fonda yakalanılırsa biraz can yakabilir. Kendi adıma hisse fon oranım için ayırdığım aralık kabaca %40 ile 30 arası, herkesin risk algısına göre değişir.

Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber, geçmişi başarılı portföy yöneticilerinin yönettiği aktif hisse fonların, önümüzdeki 5-10 yılda da iyi performans göstereceğini düşünüyorum.

3. etsy eylül'de sp500'e girmiş, ancak şimdi gördüm. tcd portföyüne almıştı en son.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. Ktm %+0,320
    mps %+1,207
    sua %+0,033
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

5.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Ktm %+0,320
    mps %+1,207
    sua %+0,033
    Mps son günlerde toparlandı, bakalım 1 ocak katılım endekslerine giren çıkan hisse değişikliklerinden sonraki performansını merak ediyorum, malum 50 hisse taşıyor.

6. Rbh fonun kuşlu site takipçilerine göre bugün % - 0.03

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Mps son günlerde toparlandı, bakalım 1 ocak katılım endekslerine giren çıkan hisse değişikliklerinden sonraki performansını merak ediyorum, malum 50 hisse taşıyor.
    Kıstas katılım 50 ama kendi danışma kuruluna göre de aksiyon almıyor mu?
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Rbh fonun kuşlu site takipçilerine göre bugün % - 0.03
    katılım endeksindeki yüzde 2 buçukluk yükselişe ancak bu kadar katılabilmiş. diyecek bir şey bulamaz oldum artık.

Sayfa 462/1003 İlkİlk ... 362412452460461462463464472512562962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •