Sayfa 355/996 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,833 - 2,840 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Aynen öyle..
    Katar parası kimine göre BAŞKANsının parası katar üzerinden giriyor..
    10 Milyar dolar..
    80-85 Milyar tl..
    Bir kısmı borsaya akıyor..
    Bir kısmı dibs e
    Bir kısmı yüksek faiz den tl ye..
    Tabi bu arada hem borsa diplerde hemde dolar zirvelerde oluyor..
    Bu işin sözlü yönlendirmesi de kim de artık bahsetmeme gerek yok..

Tabi borsa da 2 yönlü..Bir spot yönü var birde viop..
    Çıkmalarına yakın kendi mallarını da çizerek viop da gizliden short a yükleniliyor..
    Sonra zaten elindeki malları satarak spot u düşürüp çok hızlı bir şekilde viop da karlar kapatılabiliyor..

2016 dan beri bu sistem kullanılıyor..
    Yine bi 8.50.
    Yine asla faiz artırmam..
    Haşırt 7 puan faizi çak geç..
    O günden beri bi daha faiz lafını ağzına alma..Borsa yı deli gibi sür..

Bir süre böyle gider..
    Dolar dip yapar..Çaktırmadan borsa satılır..Üzerine viop da short pozlar da alınır..
    Hafif hafif dolar toplanır..
    Bu arada dolarda 4-5 tl bekleyenler salınır ortalığa..
    Borsa da nasıl kazandığını anlatan uzun vadeciler falan..Temettü hisseleri kovalanmaktadır..falan filan..

Sonra yeteri kadar satıldıkdan sonra elde kalan az bi malı da çökertmek için kullanılınır borsa..viop da da short olunduğu için bu malın zararına satılması bile komaz..(zararına da satılmaz ya neyse)..

Yeniden giriş için dolar ..atıyorum 12 tl ye çıkarılır..Yine suni bir kriz oluşturulur..Ona buna atar falan yapılır..Faiz maiz dile dolanır yine..
    Çünkü çıkan sermaye daha yukarıdan dolar bozdurmak istiyordur..
    Akşam akşam hata yapmadıysam;

USDARS (Kanal manal elliott hikaye binmiş kanalın üzerine, gerçi bunda dalgalı kuru kaldırdılar, birkaç kur var diyorlar ama resmi kur bu)

MERVAL (Sağdaki skalaya dikkatli bakın log yanıltmasın, son ayın datası güncel değil)

Bu da MERVAL/DOLAR ratio; (Fiyatlar aslında hala 2000 öncesinde dolar bazında)

İzafiyet teorisi gibi netekim.

2. valla burada bu borsayı tam soygun her küçük yatırımcıyı çarpan bir mekanizma olarak resmediyor insanlarda, tr ye geldiğim zamandan bu yana 2011 in parasıyla yaklaşık 8-9 bin usd değerinde parayla bist 100 hisselerine girmiştim, 9 yılda alıp sattığım hisse sayısı 10 u geçmez, bazılarını 4 yıl tuttuğumu bilirim. Şuanki portfoyüm yaklaşık 120 bin usd civarına geldi. Evimi aldım, arabamı aldım bir sürü temettüden faydalandım. Nakitte ki paramı son 3-5 yılda usd de tutup enflasyona karşı koruyordum ama usd ye çeviresydim aynı param 20 bin usd anca olurdu.Borsa uzun vade de rasyonel yatırımcıya kazandırır. Günlükçüleri bilemem belki kazanan vardır.

3.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Türkçesi batar bu MP, biletsiz yılbaşına girilmeyen bizim evde, yıllardır bilet alınmıyor.
    Benim bu sene bilet almak aklimin ucundan bile gecmedi, son senelerde ortaya cikan pisliklerden sonra loto falan oynamayi da bıraktım.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bir hisseyi isim vermeyeyim (bugunun 30 endeksi kagitlarindan biri) 5 gun ust uste tabana yazdim gitmedi, efsaneydi

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Borsa tarihinde hiç bir şey 99 sonu - 2000 başı rallisine benzemez.

Ne günlerdi ama.

Hiç unutmuyorum , 99 sonbaharda bi başladı deprem sonrası , taa 17 ocak 2000 e kadar. Soluksuz bi şekilde. Şaşkınlık halinde sermayenin şiştiğini bil fiil yaşıyorduk. 17 Ocak tan sonra testere. Hem de elektrikli testere .
    Füze gibi aşağı. Satamıyorsunuz tabandan bile.
    Sonra Mayıs 2000 de gene 17 Ocak a yakın bi yükseliş yapmıştı.
    Teknik analizdeki klasik çift tepe olayı.
    Ondan sonra doğrama , testere , aylarca sürdü , mahvetti insanları

Milli piyango’nun 100 milyon TL ödülü 9884757 nolu bilete isabet etti

Çeyrek bilete ikramiye isabet etti bilet Manisa Akhisar ‘da satıldı .

Eski sistemde olduğu gibi çeyrek bilete çıkması halinde 100 milyon 4 kişiye bölünmüyor 1 kisi 25 milyon alıyor .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

2021 den hiç bir halt beklemiyorum.Ekonomik açıdan çok kötü bir yıl olacağını düşünüyorum.,bu ortamda bu gidişatla çok insan mutsuz olacak,o nedenle üyesi olduğum bu hoş ve nezih platform üyelerine sadece sağlık dileyeceğim.Artık kusuruma bakmayın,daha fazlası içimden gelmiyor,böyle bir ortamda sadece dilerim demekle atlatılacak bir yıla girmiyoruz gibime geliyor.Hayırlısı artık arkadaşlar.Umarım bu bela yaza kadar biter de tek derdimiz geçim olur,dolar olur ekonomi olur,en azından işin sağlık kısmından kurtuluruz.Kendinizin ve sevdiklerinizin sağlığına çok dikkat edin,koruyun.

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Milli piyango’nun 100 milyon TL ödülü 9884757 nolu bilete isabet etti

Çeyrek bilete ikramiye isabet etti bilet Manisa Akhisar ‘da satıldı .

Eski sistemde olduğu gibi çeyrek bilete çıkması halinde 100 milyon 4 kişiye bölünmüyor 1 kisi 25 milyon alıyor .
    E aynı çeyrek biletten 4 adet olmuyor mu.Yuh artık çakallık o derece mi,kalan 75 ne oluyor devir mi ediyor.

8. Selam dostlar. İşlerin yoğunluğu ve dövizin keyifsiz seyri, beni bu başlığa yazmaktan alıkoydu diyebilirim.

Batı ekseninden çıktığımız zamandan bu yana dövizde (sepet) başlayan trendin desteği 50 haftalık üssel ortalamadır (Sırf haftalık grafikten yola çıkarak "orası ucuz, %10 yukarısı adil değer, %20 yukarısıysa pahalı" dense, mantıksız sayılmaz). Şimdi desteğin %6 yukarısındayız.

Kısa soluklu yükselişlerin faydası yok, o yüzden umarım faiz artışları devam eder ve bir süre sonra ucuza dolar, euro alabiliriz. (Benzer muhabbeti Temmuz 2019'da da yapmıştım galiba)

Neyse uzatmamayım, hepinize mutlu yıllar.
    --Kişisel görüşlerim olup, yatırım danışmanlığı tavsiyesi değildir

Sayfa 355/996 İlkİlk ... 255305345353354355356357365405455855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •