Sayfa 493/1001 İlkİlk ... 393443483491492493494495503543593993 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 3,937 - 3,944 arası.

Konu: Viop - XXIX

1.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    daha öncede çok kez soruldu uzun uzun cevapladım.

kısaca.

.
    atlamışım usta, kusura bakma... tekrar bakayım senin eski gönderilere...
    tek bir şey daha sorayım, online yapma imkanı var mı bu işi yoksa bizzat mı gidilmesi lazım vergi dairesine?
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2. Bear_Bull hocam az önce aşağıda sizi görünce aklımdan > ya dedim; Bear_Bull trade kuralları ya da poz hakkında hiç yorum yaptığına şahit olmadım piyasanın hani derler ya eski kulağı kesiklerinden .. benzetmesi yaptım
    haksızmıyım ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    atlamışım usta, kusura bakma... tekrar bakayım senin eski gönderilere...
    tek bir şey daha sorayım, online yapma imkanı var mı bu işi yoksa bizzat mı gidilmesi lazım vergi dairesine?
    online yapılabiliyor mu bilmiyorum, muhasebecilere sormak lazım.
    bildiğim şahsen başvurulduğu.

önemli not. ertesi yılda ihtiyari beyanname verilecek bir durum yoktur diye bir dilekçe verilmesi lazım. yoksa beyanname verilmedi diye ceza yazısı gelebiliyor. V.Dairesinde çalışanların iş bilmezliğinden , ama iptal ettirilebiliyor. (can sıkması hariç)

adı üstünde "İHTİYARİ BEYANNAME" özel bir durum varsa verilir, yoksa verilmesine gerek yoktur.
    bir önceki sene beyanname verdin bu yıl vermedin diye ceza makbuzu yollayabiliyorlar.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    Bear_Bull hocam az önce aşağıda sizi görünce aklımdan > ya dedim; Bear_Bull trade kuralları ya da poz hakkında hiç yorum yaptığına şahit olmadım piyasanın hani derler ya eski kulağı kesiklerinden .. benzetmesi yaptım
    haksızmıyım ?
    herkesin trade şekli (yoğurt yemesi farklı) parayı kazanan doğrusunu yapıyordur, haklıdır.

tek doğrusu olan bişey yok burada. öyle olsa herkes kazanır kimse kaybetmezdi.

"zero sum game"
    deniyor ama değil

100 işlem yaptım 10000 kaybettim.
    100 işlem yaptın 10000 kazandın.

ben verdiğim komisyonlarla toplamda 20,000 kaybettim ama sen verdiğin komisyonlar düşünce elinde kar diye bişey kalmadı.
    Bear_Bull
    @BearBull26

merhaba az önce markete gittim,4 kişi kapıda konuşuyorlardı,kimisi avod almış,digeri sahol ile afyon çimento almış,digeridi diyorki garanti alın,dolar yükselince dahada yükselecekmiş,kulak misafiri olmuş oldum,ve tırstım demekki mal yerliye teslim edilmiş dedim kendi kendime güldüm

6. Tamamdır, onu da not aldım...
    Bu arada yakalamışken son bir şey daha sorayım, iki farklı kurumdaki kayıp/kazançlar da mahsup edilebiliyor mu bu beyannamede?
    Yani bir kurumdan dolar kontratlarından yıl toplamında 100 bin kar edip 10 bin stopaj ödedik, başka bir kurumda da altın kontratlarında 100 bin zarar ettik diyelim. Bunlar da mahsup edilip birbirine total rakam sıfır olacağı için 10 bin tl'yi geri alabiliyor muyuz örneğin?
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Tamamdır, onu da not aldım...
    Bu arada yakalamışken son bir şey daha sorayım, iki farklı kurumdaki kayıp/kazançlar da mahsup edilebiliyor mu bu beyannamede?
    Yani bir kurumdan dolar kontratlarından yıl toplamında 100 bin kar edip 10 bin stopaj ödedik, başka bir kurumda da altın kontratlarında 100 bin zarar ettik diyelim. Bunlar da mahsup edilip birbirine total rakam sıfır olacağı için 10 bin tl'yi geri alabiliyor muyuz örneğin?

a kurum b kurum
    dolar + *** dolar -
    altın - *** altın +

alınacak belgeler eklenerek verilebilir. ancak dolar dolar---------altın altın olması lazım benim bildiğim
    (farklı şeyler mahsuplaştırılabilir mi, Sağlam bir muhasebeci bulup sormak lazım )
    Bear_Bull
    @BearBull26

8.  Alıntı Originally Posted by sartorius Yazıyı Oku
    merhaba az önce markete gittim,4 kişi kapıda konuşuyorlardı,kimisi avod almış,digeri sahol ile afyon çimento almış,digeridi diyorki garanti alın,dolar yükselince dahada yükselecekmiş,kulak misafiri olmuş oldum,ve tırstım demekki mal yerliye teslim edilmiş dedim kendi kendime güldüm

borsaya başlama tarihi çok eski 1997 > 20 seneyi devirmişim daha eski olanlar elbette var
    sabahtan bu yana sosyal medyada insanlar senet ismi vermiş baktım grafiklerine inanın 30 tane senetten bir elin parmağı kadarının katlamadığına tesadüf ettim korkulsa iyi olacak çünkü tanıdığım çok kişi çok kolay para kazanmış durumdalar her zaman bu böyle devam etmez gibi yaşayıp göreceğiz.

Sayfa 493/1001 İlkİlk ... 393443483491492493494495503543593993 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •