Sayfa 495/1001 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 3,953 - 3,960 arası.

Konu: Viop - XXIX

1. Bizde de akıllı insanlar var.

>>>>>>>>>>>>>>>

Fatih’in babası Sultan İkinci Murad Han, Hacı Bayram-ı Veli’yi Edirne’ye davet edip, ilim ve manevi derecesini anlayınca, fevkalade hürmet göstermiş, Eski Cami'de vazettirmiş, tekrar Ankara’ya uğurlamıştır.

Sultan İkinci Murad Han kendisinden nasihat isteyince; İmam-ı Azam’ın, talebesi Ebu Yusuf’a yaptığı uzun nasihatı yaptı:

“Tebean içinde herkesin yerini tanıyıp bil; ileri gelenlere ikramda bulun.

İlim sahiplerine hürmet et.

Yaşlılara saygı, gençlere sevgi göster.

Halka yaklaş, fasıklardan uzaklaş, iyilerle düşüp kalk.

Kimseyi küçümseyip hafife alma.

İnsanlığında kusur etme.

Sırrını kimseye açma.

İyice yakınlık peyda etmedikçe kimsenin arkadaşlığına güvenme.

Cimri ve alçak kimselerle ahbablık kurma.

Kötü olduğunu bildiğin hiçbir şeye ülfet etme.

Bir şeye hemen muhalefet etme.

Sana bir şey sorulursa ona herkesin bildiği şekilde cevap ver.

Seni ziyarete gelenlere faydalanmaları için ilimden bir şey öğret ve herkes öğrettiğin şeyi belleyip tatbik etsin.

Onlara umumi şeyleri öğret, ince meseleleri açma.

Herkese itimad ver, ahbablık kur.

Zira dostluk, ilme devamı sağlar.

Bazen de onlara yemek ikram et.

İhtiyaçlarını temin et.

Onların değer ve itibarlarını iyi tanı ve kusurlarını görme.

Halka yumuşak muamele et. Müsamaha göster.

Hiçbir şeye karşı bıkkınlık gösterme, onlardan biri imişsin gibi davran.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Karahanın twiter hesabına bakarken eskiden hissenette yazanlar kimlerdi diye sormuş. Eskilerden kimler var kimler. Ama bilmediğim şey bizim derinhisse diye bildiğimiz ve bir çok kağıdı speküle eden kişi meğer burada bymakas diye yazan kişiymiş
    bir halt olacağı yok.

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Karahanın twiter hesabına bakarken eskiden hissenette yazanlar kimlerdi diye sormuş. Eskilerden kimler var kimler. Ama bilmediğim şey bizim derinhisse diye bildiğimiz ve bir çok kağıdı speküle eden kişi meğer burada bymakas diye yazan kişiymiş
    Dahası da var...

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Bursa
    Gönderi
    1,452
     Alıntı Originally Posted by şahit Yazıyı Oku
    Gübretaş hissesinde 2 yıldır alım yaptığını belirten Şahinkaya yatırım kararının Koza Altın'ın faaliyet raporundan çıktığını belirtiyor. Koza'nın 2018 raporunda altın rezervinin 12.2 milyon ons 2019 raporunda ise 8 milyon ons rezerv göründüğünü anlatan Şahinkaya, "Gübretaş'ta matematikle analizle kazandım. 4 milyon ons kayıptı. Sonra Gübretaş ile ilişkiye gördüm. Yatırıma böyle karar verdim" diyor.

bunun türkçesi ne?
    Bunun ne olduğunu Bursada herkes bilir...
    adam gübretaşa yatırım yapmadan da zengindi zaten. 76 TL iken 2,2 milyar TL eden hisseler 3 TL iken de 88 milyon TL eder zaten...
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir. Atatürk 22/09/1924 Samsun

Alıntı Originally Posted by AmigoOrhan Yazıyı Oku
    Dahası da var...
    Çoğunu biliyordum ama bu süpriz oldu.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    başımız beladan kurtulmuyor arkadaş...hoş geldin 2021...

Bakan Koca: "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiştir." -AA

Sağlık Bakanı Koca: "İngiltere'den yurda girişler geçici olarak, tamamen durdurulmuştur." -AA

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    başımız beladan kurtulmuyor arkadaş...hoş geldin 2021...

Bakan Koca: "İngiltere kaynaklı mutasyon sebebiyle yapılan incelemelerde bu ülkeden yurda giriş yapan 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edilmiştir." -AA

Sağlık Bakanı Koca: "İngiltere'den yurda girişler geçici olarak, tamamen durdurulmuştur." -AA
    Bunun yasanacagi kesindi. Yayilim hizina bir de bizim aktarmali seyahat edenleri eklersek durum vahim.

Bu beladan annemi kaybetmis biri olarak diyorum ki bu memleket yatsin kalksin genc nufusuna dua etsin. Bizde daha az hissedilmesinin tek sebebi bu

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    O hoo ben kaç kere yazdım bunu forumda..
    derinhisse idi..bymakas da kullandı..Hatta derinhisse derinden bilgiler verecek TGDTGD de teknik olarak yorumlayacak idi..bi kişi daha vardı yanlarında..3 ü birlikte başlık açtılar idi..
    ulker ve anadolu grubundan insider idiler..
    tabi terso yatırmaya geldikleri için hisse net den ceza aldılar..
    oradan başka siteye gittiler..
    orada da küfür kıyamet oradan da kovuldular..
    sonra twitter oldu zaten..

özellikle gozde de çevirdikleri dolabın haddi hesabı yoktur..

hisse tepelerde gezer iken uzun vade masalları
    diplerde iken u10 dan şaşmayacan aaaaabiii muhabbetleri..

2 kere bedelli yedirttiler yatırımcının kafasına..

Sayfa 495/1001 İlkİlk ... 395445485493494495496497505545595995 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •