Artan

119,90 10 18:10
119,00 9.98 18:10
89,25 9.98 18:10
19,84 9.98 18:10
10,15 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

27,72 -10 18:10
266,25 -9.97 18:10
12,11 -9.96 18:10
4,31 -8.69 18:10
18,88 -8.26 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.611.550.569,16 18:10
9.634.403.182,10 18:10
8.770.191.589,13 18:10
6.677.173.059,35 18:10
6.431.362.293,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Fiyat başka bir şey,değer başka bir şey,şu bitcoine neye göre değer biçiyorsunuz,yani neye göre artıyor neye göre azalıyor,parametreleri neye göre belirleniyor.Bitcoinde mektepler tatil dense elimizde ne kalır.Altını anlıyorum misal en az 4000 yıldır altını olanın kimse karşısına çıkmamış,devletler,imparatorluklar,çağlar değişmiş altın kalmış.

internetin olmadığı devirlerdeki sosyal ve maddi değerlendirmeler 30 yıl içinde önemli değişime uğrayacaktır..
    bir hintlinin veya türkün özel günlerde altını süs veya hediye aracı olarak algılamadığı devirler de gelecek..

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    internetin olmadığı devirlerdeki sosyal ve maddi değerlendirmeler 30 yıl içinde önemli değişime uğrayacaktır..
    bir hintlinin veya türkün özel günlerde altını süs veya hediye aracı olarak algılamadığı devirler de gelecek..
    Altın ve gümüş sadece süs için kulalnılmıyor.Şu anda üretilen gümüş 800 milyon ons talep 1.100 milyon ons 300 milyon ons açık var.Elektrikli otomobil sektörü 10 yıl önce 5 milyon ons gümüş talep ederken bu sene 40 milyon ons talep etti.Solar paneller,elektronik aletler şunlar bunlar hepsi altınsız gümüşsüz olmaz , 30 yıl sonrasının dünyası altınsız gümüşsüz kurulamaz ,her anlamda bunlar değer kaybetmez.

Altın ve gümüş sadece süs için kulalnılmıyor.Şu anda üretilen gümüş 800 milyon ons talep 1.100 milyon ons 300 milyon ons açık var.Elektrikli otomobil sektörü 10 yıl önce 5 milyon ons gümüş talep ederken bu sene 40 milyon ons talep etti.Solar paneller,elektronik aletler şunlar bunlar hepsi altınsız gümüşsüz olmaz , 30 yıl sonrasının dünyası altınsız gümüşsüz kurulamaz ,her anlamda bunlar değer kaybetmez.
    sorun dünyanın altınsız kurulması değil değerleme şekli
    enerji üretimi ucuzladıkça altın üretimi de ucuzlayacaktır, okyanuslardan tatlı su üretilmesi de
    enerji üretimi önemli ölçüde ucuz olsa s.arabistan tüm çölü 10 yıl içinde amazona çevirir..

sorun dünyanın altınsız kurulması değil değerleme şekli
    enerji üretimi ucuzladıkça altın üretimi de ucuzlayacaktır, okyanuslardan tatlı su üretilmesi de
    enerji üretimi önemli ölçüde ucuz olsa s.arabistan tüm çölü 10 yıl içinde amazona çevirir..
    Altın miktarı sınırlı bir şey, dünyada yüzeysel altın çıkarmak kolay ,çıkarılması kolay olan altın zaten yüzyıllardır çıkarılıyor.Giderek altın daha derinden çıkarılmak zorunda .Teknolojisi kolaylaşmasına rağmen çıkardığın coğrafya giderek zorlaşıyor,o yüzden o işler öyle kolay değil.Millet altına fazla yönelmesin diye malum odakların milleti yanlış bilgilendirmesi onlar.Bir ara bir asteroid de tonlarca altın bulundu diye haber bile yapılmıştı.Ben o konuda bir çakallık görüyorum,asıl sağlam değer altındır gümüştür ,gerisine bu ara güvenmem.Ha borsa çakılır o zaman başka ,bu balon fiyatlar manasız.Bitcoin tamamen ilgi alanım dışında,aklım ermiyor öyle bir şeye.İlerde sistem değişir bütün dünya dijital paraya geçelim der o zaman anlarım,böyle bağımsız coinlere ben para yatırmam.

Altın miktarı sınırlı bir şey, dünyada yüzeysel altın çıkarmak kolay ,çıkarılması kolay olan altın zaten yüzyıllardır çıkarılıyor.Giderek altın daha derinden çıkarılmak zorunda .Teknolojisi kolaylaşmasına rağmen çıkardığın coğrafya giderek zorlaşıyor,o yüzden o işler öyle kolay değil.Millet altına fazla yönelmesin diye malum odakların milleti yanlış bilgilendirmesi onlar.Bir ara bir asteroid de tonlarca altın bulundu diye haber bile yapılmıştı.Ben o konuda bir çakallık görüyorum,asıl sağlam değer altındır gümüştür ,gerisine bu ara güvenmem.Ha borsa çakılır o zaman başka ,bu balon fiyatlar manasız.Bitcoin tamamen ilgi alanım dışında,aklım ermiyor öyle bir şeye.İlerde sistem değişir bütün dünya dijital paraya geçelim der o zaman anlarım,böyle bağımsız coinlere ben para yatırmam.
    halihazırda okyanuslardaki altın miktarı 20 milyon ton, dikkat değer kilo(kg) değil..
    lakin çıkarılması şu anda cost-effective değil bir gün o teknolojik seviyeye ulaşılacaktır..

halihazırda okyanuslardaki altın miktarı 20 milyon ton, dikkat değer kilo(kg) değil..
    lakin çıkarılması şu anda cost-effective değil bir gün o teknolojik seviyeye ulaşılacaktır..
    Yeminlen benim de ilk aklima bu geldi, galiba büyük gemilerin altına altın ayırıcı bir şeyler takılmaya başlanmış.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Yahu o iş masal))))))) Elbet teorik olarak o kadar altın var okyonusta da ne kadar dilusyonda insanlık kaç yıldır o konuya kafa patlatıyor biliyormusunuz.Asteroid de tespit edilmiş bilmem kaç yüz milyon onsta orda varmış,nasa söyledi,hadi git al desen )))) Bunlar en azından bizim görünür hayatımızda altının geleceğini etkilemez.Zaten dünya parası olarak ortak bir coine geçilir,benim aklıma göre o coinin altına bağlanma olasılığı var,aklımda hep o konu var.Okyonustan altın çıkma konusu benim torunumun zamanında belki bir ihtimal hallolur,şu anda çok da o konuyu şeetmeme gerek yok.

Şu anda insanlık tarihi boyunca çıkarılmış olan altın miktarını da yazın ,sizi konuya vakıf gördüm,forumdaşlar yararlansın bu bilgiden de.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •