aşı meselesinde temin dışında aşı karşıtları, dinciler, bilmemneci tiplerle de uğraşacaksın.Abd de wisconsin de bir hastane görevlisi mesela 500 doz aşıyı bozulsun diye buzdolabından çıkarırken yakalanmış.Direk sabote de ediyorlar. Tr de de malum şahsın kitlesi ve paranoyalarını düşününce haftada 1 milyon aşılama mucize olur.Anca ampül dışı sivil bir insiyatif para vs ile aşılamaya hız verirse bilinçli kitle kurtarabilir kendini.Yoksa eğer olaya ampül ve onun organizasyonuna kalırsa 52 haftada biz sadece goy goy yaparız bol bol.
Neyse, galiba mevzuyu da kaçırdım biraz ama, bence can tatlı. Şu saatte şurada ol densin orada olur vatandaş, hele ki bedavaysa.
İlk grup sağlık çalışanları, ikinci grup kronik hastalıklar denir. Sonrasında asıl film kopar, sıralama nasıl olacak. Orada çadır karışır bence. Zaten temin hızı süreçte asıl belirleyici olduğundan, parti parti geldikçe yapılacak. Çin'in kendi sipariş oranı bile %15 lerde. Çin nasıl halledecek bakalım, gerçi adamların sistem çok katı ama, milyar vatandaş.
3 kişilik bir ekip günde 200 aşı yapabilir dendi.Günlük 1.5 milyon kişi aşılanabilir diye hedef koydular.Yani toplam 7500 ekip veya 22 500 kişi görevlendirilecek sanırım.Bilim kurulu üyesinin dediği planlama bu.
Günde 1 milyon çok olmuş, ABD bir haftada 3.17 milyon oldu, bu haliyle haftada nüfusun %1'i. Mevcut aşıların da %25 ini tüketmişler. Aşı üretim hızı ülke başına ne bilinmiyor. Bloomberg aşı hız grafiği de vereymiş, bakardık.
Tekrar baktım. 18 Aralık'ta ABD de 50 bin, idi, 19 Aralık'ta da 127 bine çıktı aşılanan sayısı. Muhtemelen tam kapasiteye erişmemişlerdi. Bu haliyle 2 hafta da 3 milyon. Ama tahminen yine bence haftada 3 milyon full kapasite gibi.
Yer İmleri