Teşekkür ederim sevgili izci
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim sevgili izci
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[IMG]Afyon Fabrikası 1957 yılında kurulmuş bulunan Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketinin %51 hissesi 31 Mayıs 2012 tarihinde Çimsa tarafından satın alınmıştır. Afyon Çimento Sanayi Türk Anonim Şirketi, bu tarihten itibaren faaliyetlerini Çimsa’nın iştiraki olarak sürdürmektedir. Afyon Çimento Fabrikası’nın, modern teknolojilerle donatılmış yeni bir üretim tesisi Afyon’da şehir dışında, Halımoru köyünde 1.650.000 ton/yıl klinker, 2.000.000 ton çimento üretim kapasiteli olarak kurulmuş, Nisan 2017 ‘den itibaren de üretim ve satış faaliyetlerine başlamıştır. Yeni Fabrikanın faaliyete geçmesinden sonra da eski Fabrikanın faaliyetine son verilmiştir.[/IMG]
[IMG]Türkiye çimento sektöründe yurtiçindeki büyüme ile beraber, ihracat miktarında da önemli bir artış gözlemlenmiştir. TÇMB üyesi fabrikalar dikkate alındığında 2020 yılının ilk yedi ayında çimento ihracatı bir önceki yıla göre %41,7 artarak 9 milyon ton olmuş, klinker ihracatı ise %27,6 artarak 8,7 milyon ton olarak gerçekleşmiştir. 10. ÇİMSA’NIN FAALİYET GÖSTERDİĞİ SEKTÖR İÇERİSİNDEKİ YERİ Türk sanayisinin önde gelen kuruluşları arasında yer alan Çimsa, 1972 yılında kurulmuştur. Çimsa bugün, Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar’da bulunan 5 entegre fabrikası, Ankara’da bulunan bir öğütme tesisi ve Malatya Çimento Paketleme tesisiyle faaliyetlerini sürdürmektedir.[/IMG]
Çimento da ihracat artıyor,yurt içi satışlar iyi buna kanal dahil değil henüz kar oranlarıda gittikçe artacaktır.
Afyon da belki de bir haberle daha önce yaptığı agresif hareketi yapar bilemeyiz.
Yer İmleri