Sayfa 431/853 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 3,441 - 3,448 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Aralık enflasyonuda yüksek çıktı.

USD yükselince enflasyon yükselmişti çünki ithalata dayalı bir ülkeyiz ve kendi içimizdeki DEVLET işlerinde bile USD ile fiyat belirliyoruz.

Bizi 100 yılda bu şekilde eğittiler ve kurtulamıkyoruz, kurtulamayacağızda. Şimdide bitcoin e şartlandırıyorlar yeni nesilleri.

USD 3 TL den 8.50 ye çıktı, enflasyon fırladı.

USD 8.50 den 7.50 ye düştü hala enflasyon var. Fiyatlar artıyor.

Üzerine pandemi ile beraber talep artışının durması var.? Nasıl oluyorda fiyatlar hala artmaya devam ediyor.?

Tamamen sömürge ülke olmamızdan kaynaklanıyor.

Dev şirketlere bakarsanız ortak fiyat belirliyorlar. KARTEL şeklinde çalışıyorlar. Köklü olanlarının sahiplerinin hepsi TR veya dünya yahudisi.

akp döneminde büyüyen şirketlere bakarsanızda hepsi fetö cü çıktı. Devleti(halkı) soyarak hızla büyümüşler.
    fetö de abd projesi, önde giden gerici tarikatların hepsi CIA projesi. TR de CIA destekli tonla tarikat, vakıf ve dernek var.

Enflasyona dönersek.

USD o kadar ciddi düşmüş ama fiyatlar haaaalaaa yükseliyor. Üstelik devlet enflasyonunun ne kadar uydurma olduğunuda biliyoruz. O kadar numaraya rağmen haaalaaa fiyatlar resmi de olsa düşmüyor.

2 dünya savaşında harab olmuş, sonra tamamen yenildiği abd nin kontroluna girmiş Almanya bile enflasyondan kurtuldu.
    30 sene öncesine kadar bizim gerimizde olan ÇİN geldi geçti.

Her neyse yaw... Ulus olamadık. Ülke içinde kendimizi diğerlerinden farklı görüp, diğerine zarar vermeye çalışıyoruz. çalıp çırpıp öldürüyoruz.

tamamen CIA projesi ve çok başarılılar.
    CIA abd, ingiltere tamamen siyonistler tarafından kontrol diliyor.

Hani bana komplocu diyecek kadar bu konuda bilgisizsinizdir. Her hangi bir şirket başındaki yahudiye gidip sorun. Zaten açıkça söylüyorlar, gizlemiyorlar.

"Sizi ve dünyayı biz yönetiyoruz" diyerek konuşmaya başlayıp anlatıyorlar. Korkmuyorlar çünki yapabileceğin hiç bir şey yok.

2. Ons 1934 dolar,inşallah onsda longsundur alicemal abi.......

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Ons 1934 dolar,inşallah onsda longsundur alicemal abi.......
    adanalı, short olduğumu sebepleri ile söylemiştim.

Yanılmışım, sen haklı çıktın. Sebep yazıp beni inandırmadığın için zarar ettim. Yani suçlu sen çıktın.

Shortları sabah kapadım.

Pozisyon bir kaç gün alamam, zarar kapadığım pozisyondan sonra dağılıyorum. Bir kaç gün kendimi ons konusunda toparlamam lazım. Bu ikinci büyük hatam oldu.

ONS da öğrenme aşamasındayım, tahtada kimler etkin, organizma nasıl işliyor, yöntemleri davranışları nelerdir onları öğreniyorum.

Şimdi tahtada manipulatör varmı onu anlamaya çalışıyorum.

Bununla ikidir genel davranışının tersine hareket etti.

Düşüş bandı üst kanalını kırmak manipulatörün operasyonu ise, shortları kapattırdıktan sonra aşağı dmndürmesi ve 1900 ü aşağı geçmesi gerekir. Kaç gün sürer bilmiyorum.

Yok hareket doğal akış ise, o zaman yukarı devam eder. Günlük grafikteki Çanak görüntüsünü tamamlar ki bunun için 2bin i geçmesi gerekir.

Neyseki diğer 2 pozisyonumda hisse long ve usdtry short da bugün kazançlıyım. Bugünki ONS zararını telafi ettiler. O sebeple ons altında kafa olarak büyük çöküş yaşamadım.

Umarım ons konusunda zihinsel açıdan çabuk toparlarım.

---

Son durum;
    hisse vadeli long. Az miktar long hep sabit duruyor. Üzerine Kısa vadeli al satlar la takviye yapmaya çalışıyorum.
    usdtry short: Orta vadeli sabit tutuyorum. 7.0 yi bekliyorum. tayyip siyonistlerin her istediğini yapmaya devam ederse, usdtry nin 7.0 ye inmesi normal olur.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip 2 aydır siyonistlerin her dediğini yapıyor.

Faizleri 2 ayda 10 den 17 ye kadar çıkardı.
    Akdeniz ve Ege de arama yapan gemileri kıyıya çekti, şu an Antalyadaki Otel havuzlarında sondaj yapıyorlar diye duydum.
    Libya da ve Suriyede artık abd ne diyorsa yapıyoruz.

tayyip bu şekilde giderse, BIST hisse long için iyi, usdtry short için iyi.

Emeklilerede %20 üzerinde zam açıklanırsa bu sene erken seçimde var demektir.

5. [QUOTE=alicemal;5054761]adanalı, short olduğumu sebepleri ile söylemiştim.

Yanılmışım, sen haklı çıktın. Sebep yazıp beni inandırmadığın için zarar ettim. Yani suçlu sen çıktın.

Haklısın, bazen insanın içine doğar ya ,öyle bir hissiyatdı benimkisi, şimdi olsam ons şortlardım......ytd

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugünü pek iyi geçirmedim.

hisse ve usdtry beklendiği gibi geçti.(aslında usdtry biraz garipti. Gece çıkar sabah düşerdi, bu sefer tersi oldu. siyonist barclays açıklaması sebebi ile olabilir.)

ons da ise 2 ihtimal düşünmüştüm.

Birincisi ONS dada manipulasyon oluyor. Eğer oluyorsa shortları patlattıktan sonra aşağı sürerler. ons da manipulatör varsa abd li siyonistlerdir. Onların parası ile başa çıkabilecek yok. Zaten global para piyasaları sistemini kuran ve kontrol eden onlar.

Bu durumda abd açılınca yukarı sürerler, shortları patlatmışlarsa, aşağı sürerler.
    Şu an bakıyorum, önce yukarı sürmüşler, sonra aşağı indirip tepkiyi ölçmüşler. Kimler katılıyor, kimler katılmıyor diye. Benide abd den aradılar "abi niye katılmadın diye" sordular. "Lam adiler parayı cehennememi götürceniz" diye payladım. Hepsinin yeri orası.
    Her neyse.
    Biraz aşağı yukarı giderler, tepkiyi ölçerler. Uygun olduğunda aşağı inerler.

Bu ihtimal manipulasyon varsa ihtimali idi.

İkinci ihtimal ne söylemiştim, normal akışı böyledir. Benim göremediğim Bi sebeple yukarı gidiyordur.
    biden paketi akıllardadır, daha büyüğü bekleniyordur.
    Talep çoktur. falan filan, normal piyasa koşulları işliyordur. Bu durumdada aşağı pek inmeden 2bin USD geçilir.

Bakalım hangisi çıkacak. Belki benim bilmediğim üçüncü bir seçenekte vardır.

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

Emeklilerede %20 üzerinde zam açıklanırsa bu sene erken seçimde var demektir.

Alicemal abi her zamanki gibi 3/1 ini aldık. [emoji24]

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    bosch, evet, emekliler bu senede fakirleşecek. Bu sene emekli enflasyonu en az %30 dur. %15 civarı zam yapacaklar, aradaki fark kadar fakirleşecek hepsi.
    Bu durumda erken seçime gitmeyecek. Zaten oyları yeniden %30 lara doğru düşmeye başlamış. Erken seçime gitse, satın alınabilir partilere bayağı bir ödün vermesi gerekecek. Ben reis olayım, bütün cukkalı bakanlıklar, devlet kurumları sizin olsun demek zorunda kalacak.
    abd ye 2 aydır biat ediyor, bu sayede belki ülke düzelir yeniden oylarım yükselir diye hesap yapacak artık.

---

ons altının yükseliş sebebide yaklaşık belli oldu.
    Yılbaşı sebebi ile son bir kaç günde batıda vaka sayıları çok artınca, avrupa ve abd de yeniden ilave kısıtlama ve kapamalar geliyor.
    Üzerine birde abd ve fransa gibi ülkelerde aşı olduğu halde, aşılama yapılamıyor.
    Üzerine New York da yeni mutasyon virus saptanmış.

Yani sebep virus le beraber gelen yeni belirsizlik.
    Ana sebepse her ay FED in 120 milyar USD, ECB(Avrupa Merkez Banlası) nın 60 milyar avro basıp şirketlere dağıtması.
    Ons altın satıp nereye koyacak parasını.? Hali ile her fırsatta yükseltiyorlar. Realizasyona geçende yok.

manipulatör olabilirmi teorisi rafa kalktı.

Ha birde Georgia eyaleti seçimi var. TV de şu an duyunca hak verdim. Bu eyaleti biden kazanırsa senatoyuda kazanacak. Senatoyu kazanması ne anlama geliyor, biden hep yüksek paket çıkarmaya çalışıyordu ama trump engel oluyordu. Şimdi başkan biden, 2 onay müesseseside biden ın elinde olunca istediği büyük paketleri çıkarabilir hesabı yapılıyor.

---

batıdaki dün akşamki eksiler sebebi ile bugün herhalde eksi açarız. Eğer realizasyona niyetleri yoksa tekrar toparlarız.

.
    Son düzenleme : alicemal; 05-01-2021 saat: 09:39. Sebep: Georgia

Sayfa 431/853 İlkİlk ... 331381421429430431432433441481531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •