Bitcoin öyle borsa kafası ile izlenecek işlenecek bir durum değil..
Haklısınız o iş başka..
He millet te sokağa atacak parası vardı o yüzden 1 birimi bu kadar uçtu..
Kimine göre fazla kimine göre az ..
Ama şu vardır bilişim teknoloji ve yazılımda temel veriler için farklı düşünmek gerekli..
Bakınız peak games..
Sorsan okey taşı olmadan okey oynatan firmayi 200 milyon yatırım ile 1 milyar dolara sattı...
Eee fk şişmiş pddd değeri uçuk diye bu tarz yorumlar yapılamaz..
Bitcoin arkasında kim var bunu bilmeden abaya estirmek yanlış..
Mesela Facebook vs vs..
O yüzden bazı şeyleri bilmek gerekli..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
başlığın konusu viop olunca bu konuda da yazmak istemiyorum. mesela paypal.. Türkiye'de yasak ama dünyaya açık, paypal bitcoin ve bazı coinler için ödeme sistemini geliştiriyor, 2021 başlarında dahil edileceğini söylemişlerdi, bazı ülkelerde bitcoin yatırım fonları oluşturuluyor, boston'da bir bankada bitcoin hesabı açılışı yapılabiliyordu, büyük para babaları paralarını bir şekilde bitcoin ya da diğer coinlere kaydırıyor, daha nice şeyler dönüyor, bunları ben kafamdan yazmıyorum, ama tüm dünyada bir şekilde bir şeyler oluyor iken kalkıp tüm her şeyi reddetmek maalesef benim görüşlerime uymuyor.
Bu kadar yazdığın şeylere rağmen değeri ne bir karşılık var mı deniyor..
Örnek verdik işte..peak games..
ben bir konuyu anlatmanizi istemedim sadece hukuksal dayanagi nedir diye sormustum sn. kadirz_m
ben uzunca bir suredir bu konu uzerine calisiyorum detaylara hakim oldugumu ifade edebilirim.
ama su konuyu bir netlestirmek lazim ? para sadece bir para olarak ekonomik meta midir ? para teknik olarak sanal bir mubadele aracidir, yatirim yapilabilmesi icin bazi teknik desteklere sahip olmalidir. Ornegin usd'nin degerli olmasini saglayan sartlara bakilabilir, ekonomik araclarla desteklenmeyen her enstruman sanaldir.
bugun bitcoin bu tarz bir destegi saglamadan havada kalan bir uygulamadir. Facebook bu benim destegimde bir para ve benim ekonomik faaliyetlerimin bir sonucudur derse ya da Aramco sozcusu bu para birimi benim ekonomik faaliyetlerimin bir sonucudur derse belki bir anlam ifade edebilir.
merkeziyetci olmayan bir para birimj ifadesi kulaga hos geliyor ama ne bir ekonomik ne de bir hukuksal altyapiya sahip degil ?
ben ozel paraya karsi degilim hatta en sıkı destekcilerinden biriyim ama altyapisi olmayan bir para birimi hikayesi cok havada kaliyor.
teoriler boslukta kurulamaz. ama burada kurulmus.
ozel sektor de devlet gibi para basabilmeli, parada rekabetci yaklasimlar kesinlikle desteklenmeli ! ben mesela koc'un ekonomik faaliyetleri cercevesi de cikaracagi koccoin'e guvenirim dolara tercih ederim. ama bitcoine guvenmem herseyi sanal dedigim gibiyatırım tavsiyesi değildir
Taşınamayan ya da taşınması zor olan bir enstrüman a farklı bir birimde ki enstrüman kullanarak maliyetsiz bir birim duzeltme ile taşınabilmesi ....
Asıl dayanağı herhangi bir dayanağı olmaması değil mi..
Güzelliği bu değil mi..
Olmayan bir şeymiş gibi davranmak bunda hukuksal dayanak aramak..
Zaten bunun en önemli özelliği hukuksuz olması ve heryerde geçmesi herşeye dönebilmesi değil midir..
ben sahsen olaya guzellik acisindan bakamiyorum.
parasal enstrumanin hukuksal dayanaktan yoksun olmasi gozardi edilebilir bu is zamanla cozulur ama ekonomik dayanaktan yoksun olmasi kabul edilemez ! bu durumda neyi mubadele ediyor olacak acaba ? usd karsisinda surekli deger kazanan bitcoin icin dusunursek hangi faktor ile bunu basariyor.
sınırlı uretilmesi ile mi ???
Yer İmleri