Turhan Buzkurt borsa ve özellikle Gübretaş hissesi ile ilgili ilginç bilgiler vermiş:
https://www.youtube.com/watch?v=TAg46hkgR80
Turhan Buzkurt borsa ve özellikle Gübretaş hissesi ile ilgili ilginç bilgiler vermiş:
https://www.youtube.com/watch?v=TAg46hkgR80
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Haydar Acun yükselişin yabancı yatırımcı olmadan daha fazla ilerleyemeyeceğini düşünmüş hiç de haksız sayılmaz.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Trendin, en dikkat çeken taraflarından biri, yani ayırdedici tarafı da, günlük geri çekilmeler, kar satışları olmadan yürümesi.
Elbette çıkışlar, kar satışları oluyor ancak seans içi karşılanıyor ve çıkan geri dönüyor. ( aslında sanılanın aksine düzeltmeli trendler daha çabuk tıknefes olur )
Bu tür düzeltmesiz , dalga dalga olmayan trendlerin en belirgin özelliği açılarının daha dik ve biraz daha uzun sürmesi.
Ama en önemli özelliklerinden biri de genelde bu tür trendler, geri çekilmeler yapıp devam etmez. Bir pull-back trader için; yani ana trendlerde geri çekilme bekleyip, fibonacci düzeltmeleri ya da kısmen geri dönüşlerde giren traderler için de çok tehlikeli bir trend. Yani dönüşü de muhtemelen azalan düşük-azalan yüksek şeklinde basamaklı değil dik şekilde ters V olacaktır.
Aslında bu piyasalarda, sanılanın aksine zararı şu anda en azında 3-4 haftadır mal taşıyanlar yazmayacak. Dışarıda sabırsızla bekleyip, en ufak geri çekilmede girmek isteyenler yazacak. Çünkü ''İnsan algısı'' tuhaf bir fenomen. 2 hafta önce bundan 100 puan geride iken şişik bulanlar, bu piyasa 100 puan çekildiğinde ucuz bulup girmek isteyecek.
Bir de bizim piyasadaki açığa satış yasakları da sanılanın aksine piyasa dinamiğini bozuyor ve kademeli çekilmeleri engelliyor. short-cover tarzında açığa satışları kapama, kar alma işlemleri olmadığı, satışlar neredeyse tümüyle stop olduğu için düşüşlerde bir climax bir çılgınlık şeklinde ve olması gerekenden çok daha panik geçiyor.
Ben şahsen piyasanın pilinin bitip bitmediğini bilmiyorum. Yıllar bana piyasaları sorgulamamayı öğretti. Piyasaya, kollektif akla güvenirim, mutlaka vardır fiyatladığı bir şey. En azından ben bilmiyorum neyi fiyatladığını.
Dönecek dönecek diyenlerden birileri er geç illa ki tutturacak. Ama hareket dinamiği ve bileşenleri açısından, pull-back yapıp geri devam edecek tarzda bir hareket değil. Çünkü piyasa geri çekilmesiz ve yatırımcı değişerek yürümediği için, ortalamanın maliyeti çok aşağıda.
Long'da ya da hissede olan için, ilk %2 üstü günlük kırmızıda , en düşüğünden kapadığı günde kapanmak, ama asla burası şişik diye de ortada bir sinyal yokken kapanmamak gerek bence.
Piyasalarda balon, şişme vs. olmaz. Ünlü bir traderin sözü geliyor aklıma, balonlar da gökyüzüne gider, uçaklar da. balonun hava kaçırdığını görmedikçe sorun yok. Ama dönüş her ne zaman olacaksa, konsolidasyonsuz seri ve sert olacak çok açık. Şu anda piyasa içinde olan herkesin elinin tuşta, kaçmaya hazır olduğu çok anlaşılıyor.
Bakalım müzik ne zaman bitecek.
Son düzenleme : hellistheothers; 09-01-2021 saat: 13:54.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yabancı hisse senedi fonları ya da altın, gümüş içerikleri fonlar alındığında en büyük risk o fon içeriğinin fiyatı ve kur düzeyi getiri/götürü üzerinde önemli etkisi oluyor. Biz küçük yatırımcılar bu tür fonların getirilerine bakarak alım yapıyoruz. Hatta eksiye düşse dahi inancımızı yitirmeyip geçmiş performansına bakarak fonda kalmaya devam ediyoruz. Günlük getirilerde diğer hisse ve değişken fonlar getirisi pozitif olurken bu tür fonların düşüşlerinde ise portföy getirilerini düşürmekte hatta portföyün zarar yazmasına neden olmaktadır. Burada yazılan özelllikle itibar gören forumdaşların görüşleri fon alacak olan özellikle yeni olan arkadaşları mutlaka etkilemektedir diye düşünüyorum. 2020 yılı hem dolar kurundaki artış hem de yurt dışı pıyasalardaki yükseliş nedeniyle bahsettiğimiz fonların güzel getirileri oldu. Cazibesi de burada. Soru şu; 2021 yılında da 2020 yılında da olduğu gibi aynı trendi görebilecek miyiz? Bir hayal kırıklığı yaşar mıyız? Ciddi düzeltme ya da düşüşlerde fonlarda kalmaya devam edebilecek miyiz? Bu soruların cevabına göre yatırım stratejisini şekillendirmek en doğru davranış olacak kanaatindeyim. Pit bu genel bir değerlendirmemdir. Şahsına yazmadım. Yanlış anlaşılmasın.Bol kazançlar
Hocam güzel değerlemeniz için teşekkürler. Teknoloji ile sistem değişti yok whatsup yok telegram derken yeni gelenleri yönlendiren gruplar türedi. Bence müzik bu grupların elinde ne zaman bitti derlerse o zaman bitecek. İnsanlar inşallah birikimlerini heba etmezler.
2020 yılında basılan paralar borsalara akıyor.Bu yılın güzel tarafı geçen sene döviz bazında çok kan kaybeden paylara tekrar kan pompalanıyor.Kabul ediyorum beklenenden fazla geliyor ama gelmesi gerekiyor.Yurtiçinde 2021'de açıklanacağı söylenen reform söylemleri,seçimlerin 2023'de yapılacağının söylenmesi,aşının bulunmasının etkisi... Bu şekilde bir çok madde daha sayabiliriz.Fakat bu senaryonun tersi de muhtemel aşının işe yaramaması nitekim vaka ve ölüm sayılarında hiç bir azalma yok.Veya bu yıl alınacak erken seçim kararı,reform söylemlerinin zayıf kalması beklentinin altında kalındığı görüntüsü... Şuanda öngörebildiğimiz piyasayı terse çevirebilecek maddeler.Fakat elbette tüm bunlarında dışında pandora kutusundan sürprizlere de hazır olmak gerek.Ben önümüzde ki günlerde hala sert bir düzeltme yapabilecek durumun olmadığını düşünüyorum.Ama şuna katılıyorum herşey anlık olacak kimse kaçamayacak.
“Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”
2021 yılının borsalarda kazançlı bir yıl olacagin i düşünüyorum ben de...
Bist'te bilanço açıklama döneminin arkasından küçük çaplı düzeltmelerin olacagini ama çok can acıtıcı türden olmayacağını( ilk duzeltme 1400 lü rakamlara kadar) zira dünya da karşılıksız basılan bol miktarda likidite olduğunu ve bunun da kripto paralar ve hisselere akacağını düşünüyorum..
Yabancıların önümüzde ki haftadan itibaren Bist'e daha çok geleceğini ve temel analiz odaklı ucuz şirketlerde pozisyon alacaklarını öngörüyorum şahsen..
Olağandışı gelişmeler olmazsa 2021 yıl sonu kapanışının 2000 li rakamlarda olacagini da ekleyeyim naçizane tahmin olarak ...
Iyi yönetilen.. düzeltmeleri türev işlemlerle en iyi şekilde değerlendiren fonlarında 2020 yılı kazançlarının üstünde kazanç elde edeceğini düşünüyorum...Mac..tkf..nnf..opi..oph..gmr..uph..g l1 ...vs...Hepsi de basarili fon örnekleri kanımca...
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri