hafta da iki üç gün dünya gazetesi alıyorum mgros'a gittiğim günlerde.. ciddi bir yardımcı olan bitenleri anlamakta.. manasız ve hikaye teknik analiz tarzı absürtlüklere prim vermeden analizlerini yapıyorlar..sahada gerçekleşen realiteler ve otoritelerin genişleme yönlü teşvikleri hikayelerin manasızlığını son 1 yıldır sürekli gösteriyor bize.
yarın piyasada ne olacak( + veya -) bir fikrim yok, ama birbiri ile ilişkili enstrümanların ne olacağı konusunda fikrim ve stratejim var, burası viop ve bana gerekn tek şey bu..enstrümanlar arası ilişki ve bunun sürdürülebilir olup olmadığı.. yoksa "bir hisse 5 iken 10 tl olacak" demek, "benim sistem yılda 3-4 kez sinyal üretiyor" tarzı abukluklar gereksiz şeyler viop'ta..viop'ta yeri geliyor gün içi defalarca işlem yapmak zorunda kalıyoruz.. ciddi panik anlarında kimse o sözde sisteme bakmaz pozisyonunu kapar veya tedbir alır.. dolayısıyla yönlü trade'den çıkar ve hedge'li trade'e geçer veya tamamen kapatır..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri