Originally Posted by
Flash
Katılıyorum, bu topic altında konuşulmuştu.Bizdeki ky kısa vadede ihtiyacı olma ihtimali yüksek olan parayla yatırım yapıyor dolayısıyla fon eksi yazmaya başladığı zaman fon yöneticisine telefon etmeler, sosyal medyadan ayar vermeler gırla gidiyor.Bende fon yöneticisi olsam kazanma iştahı kadar kaybetmeye direnci olan müşteri portföyü isterdim nitelikli yatırımcıda bunun için olsa gerek.Ama diğer taraftan benim gibi ky olup elinde uzun vadede paraya ihtiyacı olmayan kesim bu işten zarar görüyor orası ayrı.
Serbest fon denen şey yurt dışında karşılığı hedge fon. Yatırım araçlarının kullanımında serbest ama hedge yapısıyla da mutlak getiri hedefleyen agresif fon demektir. Ancak ülkemizde serbest fonların birçoğu kendini izahnamelerle sınırlandırmışlar. Tacirler serbest fonlardan alım için bile 2 milyon TL istiyor. Borsalar bu şekilde devam etsin hsyf ve agresif değişkenler serbest fonları aratmazlar. Ama piyasalar terse dönerse serbest fonlar öne çıkar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri