Sayfa 706/1003 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,641 - 5,648 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Beklediğim düşüş geldi. Cuma gününden beri alıcı geldikçe satılan bir durum vardır. Türevi başarılı kullanan fonlar bir miktar düşüşü törpüleyebilir ama birçok hisse devre kesti. Yani portföylerde çok ciddi kayıp oluşmuştur.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Altın veya gümüş yatırımlarında fon yerine gram olarak almanın daha mantıklı olduğu forumda konuşulmuştu. Ancak şimdi TEB gümüş hesabından alım satım farkının %2,78 fark ettiğini gördüm. Alış: 6,10 Satış: 5,93 şeklinde. Alırken %2,7 zarar ile başlamak pek mantıklı görünmüyor. Yanlış mı düşünüyorum sizce, dikkatimden kaçan bir şey mi var? Bu durumda gümüş yatırımı yapmak isteyen biri için, gümüş gram yerine gümüş fon almak daha mı mantıklı?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Bist100'de tamam mı devam mı noktasına geldik. 22 Günlük ortalama üzerindeyiz şu anda. Dün oradan destek alıp bir kez denedik, bugün 2. kez test ediyoruz. İlk duracağımız noktalar da 1460, ben ona göre hazırlığımı yapıyorum.

Haklısınız, hatta geç bile kaldık galiba, 1550leri geçince çok zorlanmaya başlamıştı kaç gündür. "Yükselemeyen borsa düşer" diye bir laf var, bugün sert düşecek gibi, şimdiden -%2,80 olmuş bist100.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Beklediğim düşüş geldi. Cuma gününden beri alıcı geldikçe satılan bir durum vardır. Türevi başarılı kullanan fonlar bir miktar düşüşü törpüleyebilir ama birçok hisse devre kesti. Yani portföylerde çok ciddi kayıp oluşmuştur.
    Kaç gündür en çok düşenlerin başında mac geliyor türevsiz olduğundan, bu gidişle birkaç güne aylık getiriyi sıfırlar herhalde...

5.  Alıntı Originally Posted by sevinen Yazıyı Oku
    Portföyünüzdeki fon dağılımı yüzdelik olarak nasıl Sn. Fondip?
    Merhabalar. Genel olarak mı yoksa bu iki fonun payı yönünden mi soruyorsunuz?

6.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Altın veya gümüş yatırımlarında fon yerine gram olarak almanın daha mantıklı olduğu forumda konuşulmuştu. Ancak şimdi TEB gümüş hesabından alım satım farkının %2,78 fark ettiğini gördüm. Alış: 6,10 Satış: 5,93 şeklinde. Alırken %2,7 zarar ile başlamak pek mantıklı görünmüyor. Yanlış mı düşünüyorum sizce, dikkatimden kaçan bir şey mi var? Bu durumda gümüş yatırımı yapmak isteyen biri için, gümüş gram yerine gümüş fon almak daha mı mantıklı?
    Gümüş fonlarinda genelde gümüş etf leri var. Ve bu aralar gümüş etfleri gümüşten daha iyi kazandırıyor.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Sn Dudu mevduat topiğinde paylaşmış, yazıyı beğendiğim için burada paylaşıyorum:

Arsayla bozdular, borsayla delirtecekler!

https://www.gazeteduvar.com.tr/arsay...makale-1511347

8.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Gümüş fonlarinda genelde gümüş etf leri var. Ve bu aralar gümüş etfleri gümüşten daha iyi kazandırıyor.
    Gümüş ETF olarak GMSTRF var sanırım, ancak onun da fiyatlamalarının gümüş ile korelasyonu bozulabiliyor. Altın ETF i gibi olsa en güzeli bu fon olabilirdi. Bahsettiğim alış farkı sanırım TEB için yüksek. Kuveyttürk e baktığımda bu farkın %0,8 civarında olduğunu gördüm. Gümüş yatırımı için ideal alım yöntemini belirleyemedim.

Sayfa 706/1003 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •