Sayfa 716/1003 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,721 - 5,728 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    ppf lerin yüksek olduğu borsasının çok riskli olduğu bu zamanlarda en az yüzde 30 nakitte olmalıydım. Ama kredi kartı ödeyecek kadar nakit bile bırakmamışım kendi adıma beceriksizlik aç gözlülük veya yönetimimi kontrol edemem. Ders alırım umarım...
    hocam hepimiz nefis taşıdığımızdan aynı şeyleri defalarca yaşadık. size acizane tavsiyem, Haluk Canberk'in hafta sonları yayınladığı youtube analizlerinizi dinlemeniz. çok doğal ve de zaman zaman sohbet havasında analizler ve tecrübeler paylaştığından oldukça faydalı oluyor. on gün öncesine kadar yüzde 70 üzeri hsyf'deyken geçen hafta yüzde 28'lere düşmüştüm. haluk hocanın hafta sonu analizini dinledikten sonra pazartesi günü o kısmı da satıp ful ppf'ye geçtim. şu an yüzde yüz ppf'deyim. yüzde 70 ppz, yüzde 30 da kendi bankamın ppf'si. hsyf alımı yaptıkça ppz'den satış yaparım. benim açımdan acele yok, telaş hiç yok. önceki yıllardan ve Haluk hocadan dersimi aldım, bol kazanlçlar dileğiyle

2. Yanlış zamanda hisse yoğunlara giriş yaptım ve çeşidi çok tuttuğum için dün tam çöküş yaşadım, birkaç haftanın bütün kârı gittiği gibi çoğunda ana paradan zarara girdim. (IPB - TKF - TCD - NNF - ELZ - MPS - MAC - GMR - UPH - OPH - EID - ITP - AFT - AFA - IPJ - AFS - ICZ - ARM - GBC - GMA - GZH - IDY - KTM - ODV - SUA - SUC - EIB - EIC) Sanırım bu kadar çeşit yapmakta iyi değil, hangisinde ek alım yapacağımı da şaşırdım.

3. Yabancı fonlarda da aslında saat yönünden büyük haksızlıklar var. Yerli fonlarda açılış saati 10 ve 13.30'a kadar takip imkanınız var. Dış borsalar 17.30'a kadar sarkabiliyor (yaz saati uygulaması sağolsun),açıldığında zaten vereceğiniz emir iki gün sonrasına işliyor. yerli ve yabancı fonla arasında bir ayrım olmalı belki, hele de yerli şampiyon TCD bile 15 binlerdeyken IPJ'nin 22.5, AFT'nin 29 bin yatırımcı taşıdığını düşünürsek. Ben de dün sabah bir miktar satış emri vermiştim, TEFAS işlem saati bittikten sonra olan bitenle yerli fon bozmuş kadar oldum. çok değildi ama insan aptal yerine konmuş gibi hissediyor. eş saatte işlem görmüyorlar ama ikisini bir sisteme mecbur kılıyorsun. emir iptali opsiyonu konmalı ertesi gün 13.30'a kadar en azından.

14.30'da alım satımın gerçekleşmesinin kafadan T+1 daha eklediğini ve bunun başlı başına yatırımcıyı aptal yerine koyduğunu zaten önceden söylemiştim. buna dair toplu bir tepki de gelmiyor uzun süredir. T+3 satış, T+2 alım için bekleyiş ile bir hafta kayıp, üstüne dolar tatili, YERLİ RESMİ TATİL vb eklediğinizde 10 gün ötelendiğini biliyorum bu durumun. yabancı fonda yerli resmi tatil uygulaması da ikinci saçmalıktı, tekrar yineliyorum. yerli ve yabancı fonlarda kurallarda kesinlikle ayrım olmalı.

4.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yanlış zamanda hisse yoğunlara giriş yaptım ve çeşidi çok tuttuğum için dün tam çöküş yaşadım, birkaç haftanın bütün kârı gittiği gibi çoğunda ana paradan zarara girdim. (IPB - TKF - TCD - NNF - ELZ - MPS - MAC - GMR - UPH - OPH - EID - ITP - AFT - AFA - IPJ - AFS - ICZ - ARM - GBC - GMA - GZH - IDY - KTM - ODV - SUA - SUC - EIB - EIC) Sanırım bu kadar çeşit yapmakta iyi değil, hangisinde ek alım yapacağımı da şaşırdım.
    bence bir süre beklemek ve zarar iyice büyürse ek alım yapmak daha makul. 10'luk bir yüzde getiri, zarar kapatmak adına, bir aylık bir mühlette öngörülebilir. ama %20 zarar yazarsa kapama hızını yarıya indirmek için o zaman eklenebilir. zaten geçen seneki dipte maksimum 30 civarıydı sanıyorum kayıplar. o yüzden en az 10, makulü 20 diyorum ben. %5'te harcanacak bir ek para sonra nakitsiz daha büyük zararda kalma durumu yaratabilir. tabii yüzdeleri fon kaybından ziyade endeksin durumunu günbegün takip ederek ayarlamak daha pratik olacak. tuzaklara aldanmadan.

Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    hocam hepimiz nefis taşıdığımızdan aynı şeyleri defalarca yaşadık. size acizane tavsiyem, Haluk Canberk'in hafta sonları yayınladığı youtube analizlerinizi dinlemeniz. çok doğal ve de zaman zaman sohbet havasında analizler ve tecrübeler paylaştığından oldukça faydalı oluyor. on gün öncesine kadar yüzde 70 üzeri hsyf'deyken geçen hafta yüzde 28'lere düşmüştüm. haluk hocanın hafta sonu analizini dinledikten sonra pazartesi günü o kısmı da satıp ful ppf'ye geçtim. şu an yüzde yüz ppf'deyim. yüzde 70 ppz, yüzde 30 da kendi bankamın ppf'si. hsyf alımı yaptıkça ppz'den satış yaparım. benim açımdan acele yok, telaş hiç yok. önceki yıllardan ve Haluk hocadan dersimi aldım, bol kazanlçlar dileğiyle
    Üstadım tşk ederim dikkate alicam tavsiyenizi. çok yerinde hareketler yapmışsınız darısı bizim başımıza. bol bereketli kazançlar

6.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yanlış zamanda hisse yoğunlara giriş yaptım ve çeşidi çok tuttuğum için dün tam çöküş yaşadım, birkaç haftanın bütün kârı gittiği gibi çoğunda ana paradan zarara girdim. (IPB - TKF - TCD - NNF - ELZ - MPS - MAC - GMR - UPH - OPH - EID - ITP - AFT - AFA - IPJ - AFS - ICZ - ARM - GBC - GMA - GZH - IDY - KTM - ODV - SUA - SUC - EIB - EIC) Sanırım bu kadar çeşit yapmakta iyi değil, hangisinde ek alım yapacağımı da şaşırdım.
    Bence en az yarısını azaltmanız, kontrol ve takip açısından da daha faydalı olacaktır. Çok fazla bu kadar çeşit sanırım. İçlerinde çokça birbirine benzer kategoride ve riskte fon var.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    Üstadım tşk ederim dikkate alicam tavsiyenizi. çok yerinde hareketler yapmışsınız darısı bizim başımıza. bol bereketli kazançlar
    şu an yaptığımız hatalar ve yaşadığımız kayıplar, gereken dersi aldığımız taktirde ilerideki kazançlarımızın habercisi oluyor emin olun. size de bol ve bereketli kazançlar dilerim.

8.  Alıntı Originally Posted by harunlu Yazıyı Oku
    ppf lerin yüksek olduğu borsasının çok riskli olduğu bu zamanlarda en az yüzde 30 nakitte olmalıydım. Ama kredi kartı ödeyecek kadar nakit bile bırakmamışım kendi adıma beceriksizlik aç gözlülük veya yönetimimi kontrol edemem. Ders alırım umarım...
    )
    Hocam bir kez 2018 postlarin okuduysaniz bu tecrubelere gerek kalmazdir
    Canlar gider heyyyy

Sayfa 716/1003 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •