herşeye rağmen şuanki görüntü yaşanan düşüşün düzeltme olduğu ve yukarı trendin halen devam ettiği yönünde. bunu iç dinamiklerdeki olumsuzluklar bozabilir. Berat'ın gidişi sonrası da ekonomi yönetimi en azından piyasa ile inatlaşmıyor ve piyasa dinamiklerini bozmamaya çalışıyor görüntüsü hakim.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Bana da düzeltme gibi geliyor, siz biraz içe dönük temellendirmişsiniz ama ben biraz daha dış piyasa yönüyle de bakıyorum. Hatırlarsanız geçen yıl Şubat ayı da böyle geçiyordu, virüsü bilmemize rağmen, çok büyük bir çöküş beklemiyorduk, Mart'ta yaşadıklarımıza kadar da satış yapamadık. Açıkçası piyasalar bana hep şu haşlanan kurbağa örneğini hatırlatır. O kadar yavaş haşlıyorlar ki, tam olarak yanmadan anlamıyoruz.![]()
Benim şu anki korkum, 1-2 aydır aşılar yapılıyor diye rehavete girip geldiğimiz bu noktada, virüs varyantı, ilaç şirketleri tarafından temin edilemeyen dozlar, olası yan etkilerin görünmeye başlanması, aşıların deneysel ortamdaki başarıları ile, gerçek hayattaki başarıları arasında uçurum olduğu gibi bir şekilde temeli olan veya olmayan haber ve veri akışı ile bir sürecin başlamasının ardından, 2.dibe doğru yol alır mıyız? Tamam virüsün ardından 1-2 aylık düşüş sonrası, beklentiler satın alındı, bugünlere geldik ama gerçek piyasanın hiç de o kadar kolay toparlanmayacağı, firmalarındaha da dara girdiği, gireceği bilançolarda belirmeye başlarsa o zaman dip olmasa da 12-18 ay sürebilecek, yatay ya da düşüş yönlü bir ayı piyasasına girebiliriz.
Valla piyasa yönü hakkında tahminde bulunmak çok hazettiğim bir durum değil ama böylesi uzun süren dik trendler geri çekilmelerden sonra bir miktar daha devam ediyor. Gerisin geriye kolay kolay başa dönmüyor ekstra global bir kriz olmazsa ( pandemi vs. gibi )
Ama ben 1400-1600 arası çok geniş bantta bir konsolidasyon/akümülasyon sürecine girdiğimizi düşünüyorum. Zamanla bu dimdik trendi sindirmesi gerekecek. Sonrası için ise kaygılıyım. Mart/nisan bizim borsa için sancılı geçer genelde istatistiksel olarak.
Özetle bahara kadar geniş bantta yüksek hacimli /volatil / %15'lik bir bantta yatay.
Yeni ekonomi yönetimi konusuna katılıyorum.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Güzel bir yazı https://tr.tradingview.com/chart/XU100/5DE1Psnx/
https://twitter.com/robinbrooksiif/s...65039298801664
2021'de gelişen ülkeler paraları içinde en iyi performans try'de imiş.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri