Bana da düzeltme gibi geliyor, siz biraz içe dönük temellendirmişsiniz ama ben biraz daha dış piyasa yönüyle de bakıyorum. Hatırlarsanız geçen yıl Şubat ayı da böyle geçiyordu, virüsü bilmemize rağmen, çok büyük bir çöküş beklemiyorduk, Mart'ta yaşadıklarımıza kadar da satış yapamadık. Açıkçası piyasalar bana hep şu haşlanan kurbağa örneğini hatırlatır. O kadar yavaş haşlıyorlar ki, tam olarak yanmadan anlamıyoruz.
Benim şu anki korkum, 1-2 aydır aşılar yapılıyor diye rehavete girip geldiğimiz bu noktada, virüs varyantı, ilaç şirketleri tarafından temin edilemeyen dozlar, olası yan etkilerin görünmeye başlanması, aşıların deneysel ortamdaki başarıları ile, gerçek hayattaki başarıları arasında uçurum olduğu gibi bir şekilde temeli olan veya olmayan haber ve veri akışı ile bir sürecin başlamasının ardından, 2.dibe doğru yol alır mıyız? Tamam virüsün ardından 1-2 aylık düşüş sonrası, beklentiler satın alındı, bugünlere geldik ama gerçek piyasanın hiç de o kadar kolay toparlanmayacağı, firmalarındaha da dara girdiği, gireceği bilançolarda belirmeye başlarsa o zaman dip olmasa da 12-18 ay sürebilecek, yatay ya da düşüş yönlü bir ayı piyasasına girebiliriz.
Yer İmleri