Sayfa 636/996 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,081 - 5,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. Tahmin edilemez Sn. Virtue hocam. Tekniği 8 den beri çok kötüydü ama 200 günlüğü kırmasına çok şaşırdım. İşlem yapmıyorum ama yapsam 7 34 lerden long girerdim net. Tabi şimdi de stop olurdum önümüzdeki hafta gidişata göre.

Ancak şöyle düşünüyorum, bu faiz gerçekten de yüksek ve bir noktada düşük dolar devletin de işine gelmeyecek, faiz indirimleri ile dolar stabilize olur diye bekliyorum. Ne kadar yukarıda stabilize olursa da ülkemiz için o kadar iyidir, mesa 2018 lur atağında 7 liraları kabullenmiş olsa idik çok muhtemel ki hala 7 lerde gelecekti dolar, üstüne turizmden gelen döviz getirimiz çok daha bereketli olacaktı ve rezervlerimiz duruyor olacaktı en önemlisi.
     Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB Başkanı kimsenin inanamadığı şekilde yılsonu enflasyon tek rakamlı olacak deyip ancak olmazsa biz yine de reel faiz vermeye devam edeceğiz iması yaptı, dolar taban...

Bugün markette fiyatların inanılmazlığına şahit oldum.

Tüm sütle ilgili gıdalar şaha kalkmış. Piyasayı her dail üzerine yazdığı etiketleri ile aşağı çeken Sütaş yoğurdu 1 haftada 12.5 TL den 16 ya çıkarmış. Kaşarını 38 TL den 47 ye çıkarmış.

Kooperatif satış mağazasındaki görevli beyaz peynir 21 den 29 a çıktı dedi.

5 lt.lik yağ ucuzluk marketlerinde 56 dan 60 a çıkmış.

Yufkacı geçen hafta 12 ye sattığı yufkayı 15 e çıkarmış.

Özel okullar yeni kayıt için yüzde 15 enflasyon + 5 = 20 artış yapıyor.

Say say bitmez.

Konuttaki kira ve yüzde 25 e varan değer artışlarını hiç saymıyorum.

Zamlar çok insafsız geliyor. Alıştıra alıştıra değil bodoslama yapıyor piyasa.

Herkes piyasaya uyuyor, kimse kendini ezdirmiyorken yine suçlu servet kaybına uğrayan mevduat yatırımcısı olacak.

İşin ilginç yanı bu zamlar talebin az olduğu pandemi döneminde ve dolar taban yaparken yaşanıyor.

Ancak bakalım TUİK, bu artışlara ek olarak onca vergi artışına karşın kaç açıklayacak?

Biz de burada (o da belki bir kaç olacak olan yüzde 17-18, ki neti şimdilik yüzde 5-10 daha düşük) mevduat faizini konuşuyoruz.

Sizce dolar 2020 sonunda 7 lere gelmek şöyle dursun gerçekten bu fiyatlarda kalır mı?
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yeni DSP hayırlı olsun..Vatan Partisi, Veryansın Grubu, Oda Grubu..şimdi de bu..

Evet çok güzel olmuş sol için.. Akpnin oylarını bölebilir... Cumhurbaşkanlığı seçimi gecesi sonrası muharrem ince sol seçmen bitti çünkü...

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB Başkanı kimsenin inanamadığı şekilde yılsonu enflasyon tek rakamlı olacak deyip ancak olmazsa biz yine de reel faiz vermeye devam edeceğiz iması yaptı, dolar taban...

Bugün markette fiyatların inanılmazlığına şahit oldum.

Tüm sütle ilgili gıdalar şaha kalkmış. Piyasayı her dail üzerine yazdığı etiketleri ile aşağı çeken Sütaş yoğurdu 1 haftada 12.5 TL den 16 ya çıkarmış. Kaşarını 38 TL den 47 ye çıkarmış.

Kooperatif satış mağazasındaki görevli beyaz peynir 21 den 29 a çıktı dedi.

5 lt.lik yağ ucuzluk marketlerinde 56 dan 60 a çıkmış.

Yufkacı geçen hafta 12 ye sattığı yufkayı 15 e çıkarmış.

Özel okullar yeni kayıt için yüzde 15 enflasyon + 5 = 20 artış yapıyor.

Say say bitmez.

Konuttaki kira ve yüzde 25 e varan değer artışlarını hiç saymıyorum.

Zamlar çok insafsız geliyor. Alıştıra alıştıra değil bodoslama yapıyor piyasa.

Herkes piyasaya uyuyor, kimse kendini ezdirmiyorken yine suçlu servet kaybına uğrayan mevduat yatırımcısı olacak.

İşin ilginç yanı bu zamlar talebin az olduğu pandemi döneminde ve dolar taban yaparken yaşanıyor.

Ancak bakalım TUİK, bu artışlara ek olarak onca vergi artışına karşın kaç açıklayacak?

Biz de burada (o da belki bir kaç olacak olan yüzde 17-18, ki neti şimdilik yüzde 5-10 daha düşük) mevduat faizini konuşuyoruz.

Sizce dolar 2020 sonunda 7 lere gelmek şöyle dursun gerçekten bu fiyatlarda kalır mı?
    Türkiyede biliyorsunuz enflasyon hava durumu gibi, hissedileni farklı, ölçüleni farklı. Kendi adıma alınan artış ile bu senede enflasyona yenilmiş olduk. Kıssadan hisse her sene işçilik ücreti ucuzlarken ülkenin bir türlü gelişememesini birinin açıklaması gerekiyor.

Ufak bir not daha ileteyim
    Sgk tavan artışına ve vergi dilim yeniden değerlenme oranına bakarsanız şimdiden zamlı maaştan daha çok kesinti yaşayacağınızı görürsünüz.

https://www.verginet.net/dtt/1/SSK_T...Tutarlari.aspx

https://www.verginet.net/dtt/1/Gelir...fesi_3804.aspx

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4. Game stopçular şimdide gümüşte organize oluyormuş.. Gimüşte açığı bulunan banka ve fonları zor bi hafta bekliyor.. Jp morgan başta gümüşte patlarlarsa zararlarını bi miktar bizim borsa ve dibs satışı yaparak karşılayacaktır..(her ülkede bunu yapacaklardır) Bu da ciddi dolar talebi yaratacaktır.. Gümüş piyasası game stop hissesinden daha derin.. Game stoptan 70 milyar dolar yatırım fonları zarar etmiş.. Gümüşte sayıları
    3 milyonu bulan ve sayıları hızla artan küresel uyanış hareketi(bu benim verdiğim isim) gümüş piyasasında bakalım ne yapıcak

5. %7.5 olan deprem vergisi % 10 a çıkarılmış cb kararnamesiyle bu gece yarısı.

6.  Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Bu hükümetin devalüasyon yapma ihtimali var mı? Ya da bunu yapmak ne kadar mantıklı?
    Dalgali kur sisteminde devaluasyon yapilmaz, o sabit kur rejiminin konusu.

Dalgali kur sisteminda, TL.deger kaybi, gunluk olarak degisiyor.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Game stopçular şimdide gümüşte organize oluyormuş.. Gimüşte açığı bulunan banka ve fonları zor bi hafta bekliyor.. Jp morgan başta gümüşte patlarlarsa zararlarını bi miktar bizim borsa ve dibs satışı yaparak karşılayacaktır..(her ülkede bunu yapacaklardır) Bu da ciddi dolar talebi yaratacaktır.. Gümüş piyasası game stop hissesinden daha derin.. Game stoptan 70 milyar dolar yatırım fonları zarar etmiş.. Gümüşte sayıları
    3 milyonu bulan ve sayıları hızla artan küresel uyanış hareketi(bu benim verdiğim isim) gümüş piyasasında bakalım ne yapıcak
    Bu harekete sembolikte olsa destek vereceğim. Kar olsun wall street diyorum
    #gümüşe özgürlük

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 636/996 İlkİlk ... 136536586626634635636637638646686736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz