Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
Siz jp morganın o kadar gümüşe sahip olduğuna mı inanıyosunuz? Yoksa gümüşte açık pozisyon taşıdığına inanan tarafta mı? İlk gruptaysanız zaten satın alacak gümüş bulamayacaklardır.. Ama jp morganın bahsedilen rakamlar kadar açık pozu varsa bu grubun geçen hafta yatırım fonlarını 70. 9 milyar dolar zarara uğrattığını hatırlatmak isterim
youtubeda bir videoda izlemiştim .. baktım bulamadım orda altın için ifade edilen şey şuydu..... altın çıkarma maliyetine göre çok ucuz nedeni....... merkez bankaları ve büyük bankaların altınları .. kiraya vermeleri ile gelir elde etmeleri....

kiraya alan ismi aklıma gelmedi firmalar bozdurup parayı kullanmaları..... ve merkez bankalarına ve büyük bankalara yıllık fiyat farkını verip tekrar kiralamaları ile ilgiydi...

yazıyı görünce aklıma geldi.... ortada fiziki 100 ton altın varsa piyasada 10 bin ton altın işlem görüyor....gümüş içinde aynı şey geçerli ....... fiziki talep olayı gerçekleşirse .... umulmadık fiyatlar ortaya çıkacaktır... gaza geldim hafta içi biraz gümüş alayım..

vadelide tl üzerinden gümüş alabiliyormuyuz... ?