-
adanalı, evet gümüşe girmişler. Bakalım o iş nereye varacak.
bluumberg yayın yönetmeni, "bu gençler yarın buğday dada aynı şeyi yapar, dünya halklarını açlığa mahkum ederler" benzeri bir cümle kurdu. Hıyarın karşısında olsaydım şunları söylerdim, "2008 den beridir abd de basılan karşılıksız trilyonların bir kısmı EMTIA ya girdi ve hammadde fiyatlarını artırdı, tüm dünyada fabrikalar daha pahalı çalışmaya başladı, bir kısmı gıdaya girdi, tüm hububat fiyatlarını dünyada artırdı. O zaman aklın nerdeydi.?" Aslında konuşmaz bu hıyara bişey demezdim çünki tipine bakınca ibrani kökenli olduğu izlenimi edindim, bunlar laftan anlamaz, direk odunla dalardım. Büyük ihtimalle zopa yiyerek ricat etmek zorunda kalırdım ancak sorun değil. Dayak atıncada, dayak yiyincede sinirin geçiyor.
---
BIST de long zamanı geldimi.? Bugün biraz takip edeceğim. Bizimkiler yeşil olur, S&P kıpkırmızı olursa bizimkiler nasıl tepki verir bilemiyorum. Bugün ufaktan gireyimmi diye gözleyeceğim. Henüz kararımı vermedim.
Bi taraftanda zamanlama olarak düşüş henüz yetersiz diye düşünüyorum. Üstelik xbank ı ısrarla düşürenlerin hedefi gerçekleştimi.? Gerçekleşmedi ise hiç bir şey dinlemez aşağı devam ederler. Düşerken öyle çok yüksek hacim henüz görmedik. Bu hacmi görmek gerekirdi.
Acele edip büyük zarar yazmak yerine, bekleyip kazançtan zarar etmek daha iyi tabiki. En dibi bulmaya çalışmıyorum.
---
ons yeniden kobra gibi yükseldi. Saatlik grafikte Alt sınıra bakınca yükselen tepeler var. Neden bu kadar ısrarlı bu alıcılar. tabi sebebi para bolluğu, o trilyonları yiyecek halleri yok. short için Bu kez 1860 değil biraz daha yukarıyı beklemeliyim diye düşünüyorum. Grafiğe bakıp gün içi short alacağım sanırım. Tabi dönüş görüntüsünü görmem gerekir.
Özellikle öğle sonrası avrupa seansında önemli hareketler olabiliyor. abd seansında epey yükselttikten sonra devir edebiliyorlar. Avrupa seansında grafik okumam gerekir.
TV de "gümüş yükselişi altını etkilermi" diye cümle kurdular. Bunu düşünmemiştim. Etkilermi? Bilemiyorum. Göreceğiz. Gençlerin yanında elon mask ın milyar dolarlarıda var. Yanlız değiller. elon mask da vurgun yapmaya çalışıyor.
---
Yeni haftaya başladık bol şans.
.
Son düzenleme : alicemal; 01-02-2021 saat: 09:47.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri