ne yolsuzluğu alicemal
her yer duble yol
olmadı 256 kağıt verip geçebildiğin köprü
olmadı 46 ödedin mi geçebileceğin tünel
340 tl ödedin mi 4 saatte gidebileceğin otoyol
ne yolsuzluğu alicemal
her yer duble yol
olmadı 256 kağıt verip geçebildiğin köprü
olmadı 46 ödedin mi geçebileceğin tünel
340 tl ödedin mi 4 saatte gidebileceğin otoyol
bir halt olacağı yok.
yaw ayhan sen ne diyon. "o yolları sizin için yapıyorum" demedimi.?
Yol benimse niye para vereyim.? Para veriyosam benim değildir. Parayı kim alıyorsa onundur.
O yollardan, o köprülerden, o tünellerden geçerim, kuruş parada vermem.
Niye.?
reis benim, bizim için yaptı.
Öyle dedi. 60 yaşında adamın o kadar yalanı söyleyecek hali yok ya. Bizim köyde bu kadar yalanı söyleyene ne denir, şimdi hatırlayamadım. Ama reis yalan söylemez. Geçerim, kuruşta vermem.
Bugün BIST biraz yükseldi. genel görünüme göre daha fazla yükselmeliydi ancak yükselmedi.
Sorun yine xbank.
S&P de uçuşa geçmiş yinede bizde bankaların ayağında ağırlık bağlı gibi. İşin ilginci TV ekonomistleride bankaların ucuzluğu konusunda hiç derine inmiyorlar. Yüzeysel konuşuyorlar, hatta konuya girmiyorlar. yada bana denk gelmiyor. Konuşmuyorlarsa ortak operasyona dahiller demektir yada hepsi ebleh. Başka ne seçenek var.?
Her an bankaları satacaklarmış gibi duruyor. Büyük bankalardan pek çoğunun F/K sı hala komik seviyelerde, yinede bankaları yeterince almıyorlar. Bugün holding endeksi yukarıda olmasaydı, xbnak ı aşağıda sürebilirlerdi. bana öyle göründü.
Siyasi Korku desen korkuda kalmadı. AB açıkladı, mart ayında bizim için toplanıp karar almayacaklar. Yaptırım yok.
biden desen, adam İran a bile İranı seven ve israili pek sevmeyen bir yetkili atadı. Mevki ve adını hatırlayamadım şimdi.
banka bilançoları desen, geçmişe bakarsan, o kadar yıl hep kötü konuştular, bankalar hep ciro ve kârlarını yükselttiler.
Şu anki fiyatlara bakarsan, bankalar bu yıl batacaklarmış gibi fiyatlanmışlar, olacak şey değil.
Ucuz, likit ve sağlam olduğu için En önde gitmesi gereken bankalar kağnı gibiler.
Bu öğleden sonra duruma göre hisse longlara takviye yaparım dedim. xbank güven vermediği için takviye yapmadım.
---
ons da shortları kapadım, long almaya çekiniyorum çünki orta vade trendin yatay aşağı doğru olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple sadece yukarı çıkarsa short düşünürüm.
Şu an yukarıda değil bu sebeple bir müddet gözlemleyeceğim. 1850 üzerine çıkarsa, grafiği okuyup, döneceğini düşündüğüm anda shorta girerim.
---
usdtry biraz yükseldi. Takipteyim. Yarın BIST biraz aşağı inerse, usdtry biraz daha çıkabilir. O zaman shortlara takviye yaparım.
---
son durum;
hisse vadelide az bir miktar long dayım. 1500 üzerinde kalacağımızı düşünürsem ciddi miktar long almayı planlıyorum. 1500 üzerinde kalacağımız izlenimi uyanmadı bende. tabi BIST de bu sene çok dayak yediğim için aşırı korkak hale geldim. Siz bana fazla bakmayın.
ons da kenardayım. 1850 yi geçerse short kovalayacağım.
usdtry de Şubat shortlar duruyor. 7.25 i geçerse shortlara takviye yaparım.
Vay canına, abigailcat çok saygılı yaw. Tatlı ısmarlayasım geldi. Şu ana para zararımı çıkarayım, yakındaki borsacılara tatlı ısmarlayayım diyorum. Borsada işimde çok iyi gidiyor, sermayeyi yeniden büyütmeye başladım. Haydi hayırlısı herkese bol şans.
---
ons hafif yükselmeye başladı ancak short almayı düşündüğüm seviyeye gelmedi. Alamadan TR piyasası kapanıyor. Artık yarın sabaha duruma bakacağım. Kısmet.
---
BIST e Ocak ayında yaklaşık 200 bin kişi girmiş. Vay canına diyorum. Çok büyük para sokmuşlardır.
Bu düzeltmede silkeleme yapmadılar. Normalde yaparlardı, benim korkum düzeltmede değil, sonrasında yaptıkları silkelemede. Silkelemenin mantığı olmadığından benim beyin algılamıyor. Düz mantıkla çalışıyor benim beyin, her şeyde mantık arıyor. Mantığı olmayan hareketler de çuvallıyorum.
Acaba son bi hareketle aşağı inip silkeleme yaparlarmı.? Yeni giren 200 bin kişi o ihtimali azaltmış olabilir. xbank ı indirenler hedeflerine ulaşmışlardır çünki acaip bir para daha girmiş olmalı. Hem de sadece 1 ayda.
Hisse vadelide longlara biraz daha takviye yaptım. Yeni giren 200bin kişi haberi, akbank bilançosu biraz güven verdi. Ayrıca S&P de yükselmeye devam ediyor.
---
ons da 1850 civarını bekleyeceğim. 1850 ve üzerinde, aşağı dönüş sinyali görürsem ufaktan short almaya başlarım. 1.9 trilyonluk paketi, demokratlar tek başlarına geçirebiliyorlarmış. Aklımda %60 oy gerekiyor diye kalmıştı ama %50 yeterliymiş. Hali ile 1.9 trilyonluk paket masa üstünde. Bu paket beklentilerininde ons un aşağı düşüşünü engellediğini, biliyoruz. Normalde 1775 lere kadar bir düşüş bekliyordum. Dalga tamamlanıyordu. Paket haberinden sonra 1800 altını görürmüyüz emin değilim.
Başarılı olan aynı taktik devam. Yükselince short al, 10 kuruş veya duruma göre daha fazla kazancı görünce kapat.
---
usdtry de büyük oyuncuların short kazançlarını cebe indirme çalışması devam ediyor. 7.0 ye kadar büyük oyuncuların bir kısmı shortlarını kapayacaklar. Sancılı bir dönem olacak. Tabi onların kapadığı shortları alanlar olacak. Bekleme döneminden sonra eğer siyasi bir sorun olmazsa 7.0 ve daha altını göreceğiz.
usdtry shortları artırmıyorum çünki hisse ve ons vadeli daha çok kazandırıyor.
bol şans.
.
Dün karaciğer alayım kan yapsın dedim. Migros ta fiyatına baktım gözlerime inanamadım.
Biftek fiyatı ile aynıydı. Biftek 73 TL, dana karaciğer 72 TL.
Bu neyi gösterir. Hayvancılığın nasılda içine edildiğini.
Dana ciğer geçmişte hep yağsız kıymanın yarı fiyatında olmuştur. yağsız kıyma 55 TL ise karaciğer 30 TL nin altındadır. Son bir kaç yılı söylemiyorum daha eskileri.
Peki neden karaciğer bu fiyata fırladı.
Çünki "herkes ceset yıkamayı bilecek" diyen bir imam tarafından yönetiliyoruz.
Tepe yönetim bu kafada olunca, ülkede düzgün hiç bir şey kalmaz.
Hayvancılık öldürdüler. meraları köylülerin elinden aldılar. Hayvan beslemek için saman lazım, tarımı bitirdiler, samanı ithal eder hale geldik fiyatları uçtu, hayvancının maliyetleri yükseldi. Hayvan yetiştiren azaldı.
Sonra ithalata başladılar ve maalesef ithalatıda bazı şirketleri ihya etme yöntemi olarak kullandılar.
Et ithal ediliyor. Hali ile marketlerde et fiyatı normal görünürken, aynı oranda karaciğer ithal edilmediği için karaciğer fiyatı sakatat fiyatı uçuyor.
Canlı hayvan ithal etse, hayvanın sakatatları ile beraber ithal etmiş olacaklar, karaciğer fiyatı uçmayacak. Ama kesilmiş et ithal ediyorlar, karaciğer sakatat gelmiyor.
market etleride ayrı olay.
Marketten eti alın, buzluğa koymadan tavaya koyun. tavada tonla su görürsünüz. "lang bu suda ne" diyeceksiniz.
Bradmix denen hollandadan ithal edilen kimyasal.
İlk defa 7-8 yıl önce kurban hayvanı pazarı haberinde duydum. Bradmixi canlı hayvanlara veterinerler enjekte ediyor. Hayvanın hacmi %30 a kadar yükseliyor. yani hırsızlık yapıyorlar.
Şu an market etleri de su içinde. Büyük ihtimalle market etlerinede Bradmix denen kimyasalı enjekte ediyorlar.
Ette kazık yemen ayrı olay, o kimyasalaın sana ne yaptığı ayrı olay. Birde uzun yıllar sonra kimbilir ne hastalıkların ortaya çıkacak ve hastahaneer koşacaksın. Bu seferde sağlık sektörü seni soyacak. Çifte vurgun.
Bir tek TR de olduğunu sanmıyorum, büyük ihtimalle dünya böyle.
Yer İmleri