Sayfa 690/996 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 5,513 - 5,520 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz X

1. E484K adı verilen mutasyon, iki ay önce Güney Afrika'da ilk kez görülen bir koronavirüs varyantında bulundu . Bu varyant şimdi diğer 12 ülkeye yayıldı.

Güney Afrika'daki Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nde doçent olan Penny Moore, mutasyonu "endişe verici" olarak nitelendirdi.
    "Bu mutasyonun bir etkisi olabileceğinden korkuyoruz ve bilmediğimiz şey etkinin boyutu" dedi.

E484K, aşı tarafından üretilen bazı antikorlardan kaçabileceği gösterildiğinden "kaçış mutantı" olarak adlandırılır.
    Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü'nde virolog olan Alex Sigal, "Endişeliyim" dedi.

Sigal, Moore ve E484K mutasyonunu inceleyen diğer bilim adamlarının, aşının bu yeni varyanta karşı daha az etkili olup olmadığını görmek için laboratuvarda çalışmalarını tamamlamaları gerekiyor.

Bu yeni bitleri test etmek için , Seattle'daki ve başka yerlerdeki Fred Hutchinson Kanser Merkezi'ndeki araştırmacılar, antikorlarının E484K ve diğer mutasyonlarla savaşıp savaşamayacağını görmek için Covid-19'dan iyileşen hastaların plazmasına baktılar.
    Buldukları şey, E484K'nın bazı antikorların virüsü nötralize etme yeteneğine meydan okuduğu.

Aşı bize ulaşana kadar yalan olacak bu gidişle, daha önce hastalığı geçirenlerin antikorları bile yeni varyantı yenmekte zorlanıyor.

Geçen paylaşmıştım, Almanya da İngiltere'nin değil de Güney Afrika'nın varyantından korkuyordu. Şimdi bir de Brezilya mutantı çıktı, muhtemelen bu iki varyantın yayıldığı (Kesin değil ama kuvvetle muhtemel) bazı güney yarımküre ülkelerinde vaka sayısı/ölüm sayısı filan fırladı.

Belki de aşıdan ziyade Almanya'nın yaptığı gibi antikorlu kan (adını anımsayamadım) mevzusuna yönelmek lazım, zira o konu hiç kimsenin tekelinde değil, her ülkenin bir şansı olur en azından...

https://edition.cnn.com/2021/01/12/h...ant/index.html

2. İmmün plazma tedavisi

Bilim insanları, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) çare olarak İmmün plazma tedavisini gösteriyor. İlk defa 1890'lı yıllarda uygulan immün plazma tedavisi, daha sonra dünyada 1918 gribi, kızamık, çocuk felci, suçiçeği, SARS ve Ebola gibi salgınlarda da kullanıldı. Peki, immün plazma tedavisi nedir?

https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/...ilari-41727854

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde immün plazma naklinin ilk uygulandığı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi, hastalığı yenen kişilerden alınan plazmalarla bin hastaya şifa oldu.

https://www.cnnturk.com/turkiye/immu...taya-sifa-oldu

Burada da tam tersi bir ifade var, ilginç;

Covid-19 virüsünün bu kadar fazla mutasyon biriktirmesinin endişe yarattığını söyleyen Prof. Dr. Midilli, Virüslerin normalde ayda bir kere değişime (mutasyona) uğramasının bekleriz. Yılda toplam 24, bilemediniz 30 tane mutasyon biriktirmesi bekleniyordu. Ama şu son zamanda karşımıza çıkan bu üç varyantta, neredeyse bir yılda biriktirecek kadar mutasyon var ve bunların biz atalarını (aşama aşama geçmişini) görmüyoruz. Virüs evrimleşmesini epey ilerlettikten sonra karşımıza çıkmış durumda dedi.

Pandemi süresince hastalığın tedavisinde kullanılan immün plazma gibi bağışıklıkla ilgili tedavilerin, bu mutasyonları tetiklemiş olabileceğinin düşünüldüğünü belirten Prof. Dr. Midilli, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu tip tedaviler virüs üzerinde seçtirici baskı dediğimiz (tedaviden kaçmayı öğreten) bir etki yaratıyor. Bu mutantlar büyük ihtimalle bağışıklık sorunu olan yani virüsü kolaylıkla kontrol alına alamayan ya da (immün) plazma tedavisi görmüş kişilerde meydana gelmiş ve ondan sonra toplum içinde yayılmaya başlamış gibi görünüyor

https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik...i-var-6241183/

Of of..

Varyantların ortaya çıktıkları ülkelere bakıldığında, her üç ülkenin de salgında ilk dalgayı çok ağır geçirdiğinin dikkat çektiğini belirten Prof. Dr. Midilli, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya, birinci dalgayı yoğun bir şekilde yaşamış ve çok etkilenmiş bölgeler. Bu toplumlarda hastalığı geçirip bağışık hale gelmiş kişilerin sayısının, diğer bölgelere göre daha yüksek olmasını bekleriz. Nitekim Brezilya da mutasyonun ortaya çıktığı bölgede, ikinci pikin hemen öncesinde seroprevalens, yani antikor taraması yapıldı ve antikor pozitifliğinin yüzde 76 nın üzerinde olduğunu bildiren çalışmalar var. Bizi niye ürkütüyor bunlar? Yüzde 76 sı bağışık hale gelmiş bir toplumda (tekrar) böylesine yoğun bir salgın yapabiliyor olması nedeniyle. Yani doğal enfeksiyonu geçirseniz bile, yeniden orada ciddi düzeylerde vaka sayılarına ve yeni bir dalgaya yol açabilecek kapasitesi var demek bu. İkincisi de oluşmuş olan bağışıklıktan demek ki kaçabilme kabiliyeti geliştirmiş virüs dedi.

3.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    E484K adı verilen mutasyon, iki ay önce Güney Afrika'da ilk kez görülen bir koronavirüs varyantında bulundu . Bu varyant şimdi diğer 12 ülkeye yayıldı.

Güney Afrika'daki Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nde doçent olan Penny Moore, mutasyonu "endişe verici" olarak nitelendirdi.
    "Bu mutasyonun bir etkisi olabileceğinden korkuyoruz ve bilmediğimiz şey etkinin boyutu" dedi.

E484K, aşı tarafından üretilen bazı antikorlardan kaçabileceği gösterildiğinden "kaçış mutantı" olarak adlandırılır.
    Afrika Sağlık Araştırma Enstitüsü'nde virolog olan Alex Sigal, "Endişeliyim" dedi.

Sigal, Moore ve E484K mutasyonunu inceleyen diğer bilim adamlarının, aşının bu yeni varyanta karşı daha az etkili olup olmadığını görmek için laboratuvarda çalışmalarını tamamlamaları gerekiyor.

Bu yeni bitleri test etmek için , Seattle'daki ve başka yerlerdeki Fred Hutchinson Kanser Merkezi'ndeki araştırmacılar, antikorlarının E484K ve diğer mutasyonlarla savaşıp savaşamayacağını görmek için Covid-19'dan iyileşen hastaların plazmasına baktılar.
    Buldukları şey, E484K'nın bazı antikorların virüsü nötralize etme yeteneğine meydan okuduğu.

Aşı bize ulaşana kadar yalan olacak bu gidişle, daha önce hastalığı geçirenlerin antikorları bile yeni varyantı yenmekte zorlanıyor.

Geçen paylaşmıştım, Almanya da İngiltere'nin değil de Güney Afrika'nın varyantından korkuyordu. Şimdi bir de Brezilya mutantı çıktı, muhtemelen bu iki varyantın yayıldığı (Kesin değil ama kuvvetle muhtemel) bazı güney yarımküre ülkelerinde vaka sayısı/ölüm sayısı filan fırladı.

Belki de aşıdan ziyade Almanya'nın yaptığı gibi antikorlu kan (adını anımsayamadım) mevzusuna yönelmek lazım, zira o konu hiç kimsenin tekelinde değil, her ülkenin bir şansı olur en azından...

https://edition.cnn.com/2021/01/12/h...ant/index.html
    Bu mutant virüs meselesi şu an Dow ve dax dahil hiçbir yerde fiyatlanmiyor muhtemelen 1.9 trilyon usd sisteme girecek diye mi es geçiliyor , yoksa görmeye başladıklarında milleti oyacaklar mi, adamlar istediklerini istedikleri zaman görme konusunda uzmanlar .

4.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Allah sabır versin geçmiş olsun Sn Ayasofya 2005 bilmiyordum üzüldüm.
    Benim durumum bana benzerlerin arasında çoğundan iyiyim. Resmen telef oluyor çoğu. İki minder özel 1500 -2000 TL ben kanepe mobilya süngerinin en kalitelisini aldım 175 TL ye 4 minder çıkar. Akü 400 Euro teki. Ben çiftini güneş enerjisi sistemlerinin kullandığı akü aldım çifti 1000 tl. Akülü tekerlekli sandalye nin Şarj aleti bozuldu 1250-1750 TL Ben internetten iki tane aldım biri olmadı diğeri oldu ikisini 500 e aldım. Adam seni 6 ayda yürütürum diyor günlük 250 TL ftr ücreti. Dedim yürüt iki katını vereyim ama yürümeden kuruş yok. Adam bir daha aramadı. Benim gibiler umut dünyasi için ev araba ne varsa satmış. Ben 2 dk tedavi görüşmesi oda hoşgeldiniz Salih bey nasılsın şu hareketi yapin için 3 saat git gel yol bile yapmıyorum. Sitede çoğuna yol gösterdim tarif ettim. Bu sefer abi sen pazarlama mi yapıyorsun diyor. Oğlum uyduruk akü alıyorsun benden daha fazla para verip benim üçte birim kadar kullanıyorsun ama beni dinlemeyip üç kağıtçınin kucağında geziyor. Nadir de olsa benim tecrübemden istifade eden var. En son bir arkadaşım kredi çekti akupunktur tedavisi için. Otel dahil 50 bin. Bende gittim tıp fakültesine alternatif tıp var 500 e paket yaptık 10 gün faydasi olmadı benim 500 onun 50 bin gitti. Şimdi kredi borcu için tirmaliyor. Bizi dikilecek essek gibi görüyor bizimle alakali ticaret yapanlar.

5. Engelliler derneğine gittim bildiğim onların menfaatine ne varsa anlattım. Adamlar kardeş sen ne satıyorsun dediler.

6. Kök hücre tedavisi için Küba dan Vietnama İsrail Almanya Çin mısır her yere gidip çok büyük para harcayip bir tane ben iyileştim diyen yok henüz.

7.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Engelliler derneğine gittim bildiğim onların menfaatine ne varsa anlattım. Adamlar kardeş sen ne satıyorsun dediler.
    Allah hem şifa hem sabır versin diyecek başka bir şey bulamıyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Bu mutant virüs meselesi şu an Dow ve dax dahil hiçbir yerde fiyatlanmiyor muhtemelen 1.9 trilyon usd sisteme girecek diye mi es geçiliyor , yoksa görmeye başladıklarında milleti oyacaklar mi, adamlar istediklerini istedikleri zaman görme konusunda uzmanlar .
    Dünya borsaları para bolluğuyla dipten V tipi toparlanırken daha aşı bulunmamıştı ki, en az 2 sene sürer bulunması diyorlardı 1 sene sürmedi, sonra Covid-19 Test Kiti Patentinin 2015' de (16 da olabilir) alındığı ortaya çıktı, Bill Gates'in Salgın Simülasyonu Semineri yaptığı filan falan..

Nolursa olsun, belki düzeltir aşağıya 26000 lere, belki buralarda yatay sıkışık bantta, bilemiyoruz teknoloji hisseleriyle nereye kadar, ama bu küresel finans simülasyonunun admin konsolunda oturan adam, 1929'daki gibi buranın asla yıkılmasına müsaade etmeyecekler bu anlaşıldı. Yeni Bretton Woods falan diyorlar, yeni dijital dolar euroya mı geçecekler, yeniden dolar mı basacaklar anlamadım vesselam..

Sayfa 690/996 İlkİlk ... 190590640680688689690691692700740790 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •