Bir üretici olarak senin sorman ilginç :D Gelecekteki maliyetleri euro cinsinden olduğu için birikimi de euroda bekleterek kur riskini bertaraf ediyordur.
Bir üretici olarak senin sorman ilginç :D Gelecekteki maliyetleri euro cinsinden olduğu için birikimi de euroda bekleterek kur riskini bertaraf ediyordur.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
Maliyeti euro cinsinden ise zaten baştan kaybetmiş oluyor üretici. Zira euro bazlı maliyetlenip euro veya dolar bazlı ihracat veya yurt içine satış yapmak çok akıl karı değil. Çok dalgalı bir denize açılmış olmaz mı?
Bunun yanında ben hep gelecekteki kazancım olan para biriminin dışında bir para birimi ile tasarruf etmeyi seçiyorum.
Bunu bir şekilde doğal bir hedge olarak görüyorum. Örneğin önümüzdeki 36 ay $ bazında sözleşmeli gelirim varsa tasarrufumun bir kısmını da bu para birimi harici bir varlığa yatırıyorum (örneğin TL mevduat, euro gelirim olacaksa $ eurobond gibi).
Orada %7.5 (şimdi %6.5 ve vadeye göre aşağısı tabi) getirili $ eurobond dururken %3 faizli Euro DIBS ya da eurobondu neden tercih ederler hakikaten anlayamıyorum. Sadece pariteye oynuyor olmalılar.
Borç alan açısından hiç itirazım yok tabi. Geri ödeme uygun parite ($/euro) zamanlamasına denk gelirse Euro çok avantajlı bir borçlanma aracı.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri