Bugün para dergisinde okudum.İstanbulda şafak hastaneler grubu batmış,sgk acaip bir ceza kesmiş,bunlar da hastaneleri satılığa çıkarmış,bu pandemi zamanında bu hastaneleri kim alır,yüzlerce doktor,hemşire ,çalışan işsiz kalacak.Emay inşaat şu kent plusları yapan konkordato ilan etmiş,mahkeme süresi pandemi de araya girince 2 yıldır devam ediyormuş,mart ayında nihai karar verilecekmiş,yüzde 99 iflas eder,bu firmadan alacaklı olan allah bilir kaç firma da beraber göçer,çalışanlarını işsiz kalanları saymıyorum.Bu haberler hiç ana akım medyada yer almıyor.Aslında büyük buhrana girdik te farkında değiliz.
Kripto paraların bu şekilde arttığı bir ortamda altının bu seviyede olması düşündürücü. Elimde altın yok ancak altının yükselme olasılığını bende çok fazla olarak görüyorum. Çok net bir şekilde altın üzerinde bir baskı var sanki bir şeylerin olgunlaşması bekleniyor. Kriptolarla altın üzerinde baskılama yapılıyor gibi. kriptonun altına alternatif olması olacak şey değil. Ancak çok fazla tutamayacaklar gibi bir hissiyat veriyor. Belki sabırlı olmak gerekir. Mutlaka farkındasınızdır şu an içinde bulunduğumuz durum ilginç. Borsa pahalı, konut pahalı, mevduat faizi gerçek enflasyonun üçte biri bir anlamda oda pahalı peki parayı orta ve uzun vadede nerede tutmalı? tabiki en azından değerini korumak için. YTD
Benim memlekette mütayitler, kuyruğu titretmeye başlamışlar.
Başka yerlerde, ahval ne minvaldedir?
Yazdık emme ahali anlayabilecek mi, ne sordugumu?![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Birde bu icra takipleri ikinci kez 3 ay ertelenmişti o süre doluncada çarşı karışabilir. Olmasını istemeyiz ama perşembe geliyorum diyor.
Kaç kez yazdım,suryapı ,teknik yapı,nef yaptığı evleri teslim edemiyor,teslim ettiklerinde de tapular üzerinde banka ipotekleri var tapu veremiyorlar evler aslında bankaların diye.Bu firmaların kredileri yüzdürülüyor,bu firmaların üzerine gidilmiyor.Emlak konutla beraber yapılan teknik yapının suryapının projeleri var ilerlemiyor evleri yapmıyorlar emlak konut da sesini çıkarmıyor.Kaç kez yazdım bu firmalardan ev alanlar dava açarlarsa ilk dava açan ilk hakkını alır,tabi alabilirse önce devlet alır ya neyse.Hala bizim millet aman ağzımızın tadı kaçmasın maraza çıkmasın modunda.Yahu artık bu iş banker faciasına dönmüş devlet de göz yumuyor.Bizim memleket cidden değişik bir memleket.
Benim simdi merak ettigim, bu altin ons fiyatlari arz ve talebe gore mi, dusuyor ya da cikiyor ?
Ilgi duyanlar icin,bir gold royalty sirketinin sunumunu koyacagim.
https://nomadroyalty.com/corporate-presentation
Adam altinin onsunu 574 USD.ye maal ediyorum diyor, fiyat 1800 USD. desek , tek bir ons'ta kar'a bir bakin.
Altin aramak, bulmak ve cikarmak isine, production diyor ve baslangicta bu maaliyet cok yuksek, isi tamamlamak icin, o madenin hayati boyunca, uretecegi altinin, %1'ini, %2'sini, %2.5'ugunu nakit dolara bugun satiyor.
Projeyi bu sekilde tamamliyor.
Bugun altin cikacak bolgeyi inceliyor ve ton'unda .40 gram diyor,mesela, milyonlarca ton topragi isliyor ve son gramina kadar altini cikariyor.
Bunlar kac tane sirkettir ?
Yani altinin arz'i hakkinda bir tahminde bulunmak bile imkansiz ken, bu aciklanan ons fiyati nedir.
Nasil bulunur.
Kimsenin bir sey bildigi yok, tamamen bir ust aklin belirledigi bir fiyat bu.
Islerine nasil geliyorsa, onu belirliyor adam.
20 yillik altin grafigini inceleyen adam, bu fiyattan ons altin satin alirm mi ?
Anlamadim gitti.
Şikayetvar sitesinde adam suryapıdan aldığı evin tapusunu 5 yıldır alamamış,ev aslında bankanın evin üstünde banka ipoteği var.Bizimki şikayet yazmış sizin gibi büyük kurumsal bir firmanın ciddiyetine yakışıyor mu.Hey allahım ne kadar naif ve saf bir halkımız var.Bu arada jet fadıl nerede bileniniz var mı.
Yer İmleri