Burada, tepedeki cete milleti soyuyor, yakalandiginda bu borcu bir sekilde milletin, gelecek nesillerin sirtina yukluyor.
Bunun disinda, bir devlet hizmeti icin aldigi tum gelirler ve vergiler cebine giriyor, bunu gormuyor muhterem, ABD batiyor diyor, cok para basti.
Dolarin degeri yok.
1850 dolar ver 31.1 gram saf altin aliyor o dolar.
Yok degeri yok.
Ampul taraftari olmak boyle bir sey.
Trendde bir azalma olduğu doğru, çünkü pandemi döneminde dünyada milyonlarca işyeri kapandı,yüz milyonlarca kişi işsiz kaldı.Hükümetler varsa hazırdan ,yoksa borçlanarak büyük harcamalar yaptı.Norveç devletine ait dünyanın en büyük varlık fonu bile ilk defa fondaki varlıkların bir bölümünü satarak nakde çevirdi ve pandemiden olumsuz etkilenenler için sosyal harcamalarda bulundular.Böyle bir ortamda dahi, yabancı merkez bankalarının ellerindeki 7 trilyon doların üstünde , büyük tutardaki ABD Hazine tahvillerinin en azından bir bölümünü satmayıp ülkelerinde kullanmamaları ,hatta az da olsa arttırmaları aslında şaşırtıcı bir durum.
Is'te anlasamadigimiz nokta bu, kim bilebilir ki bu sorunun yanitini.
Bana arz ve talebi soyleyin, tahminde bulunayim.
Simdi Yahoo Finance da yorumlar var.
Gumus su an onsu 26.90 USD'de gorunuyor, ancak fiziki delivery ( ne demekse, spot fiyat olmali. ) 36 USD'den gidiyor diyorlar.
Onsu 65 USD'ye cikacak diyenler var.
Bunlari kendi algilarina gore yazan yazana.
Ancak, kasalarda da, tonlarca kulce gumus tutan ulkeler var.
Tamami kac ton bilmem, yillik kulanilan gumus miktari ( talep) nedir bilmem.
Bu aciklanan fiyata, kasalarda saklanan milyonlarca ton kulce gumus bu hesaba dahil mi bilmem.
Bu sartlarda, palavra disinda bir tahmini nasil yaparim.?
Tahminde bulunan kaynak gosterse tamam, biri cikti uzman gibi yazdi, Peru'da Altin'in onsu 450 USD. diye,
Siz inaniyormusunuz bu yorum ve tahminlere, ben inanmiyorum.
Ben 1991'den beri Kanada ve ABD'de bu piyasalari izledim.
Bilsem, dukkan sizin.
Yer İmleri