Sayfa 790/1003 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,313 - 6,320 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    ppz fonunu çok kere cuma öğleden önce aldım ziraat yatırımdan ve pazartesi günü fonun 3 günlük getirisi vardı syn kemtuz...bu konuda eminim...saygılar...
    ziraatle çalıştığım zamanlar fon alışlarım hafta sonu 3 gün repoyla nemalanıyordu

2.  Alıntı Originally Posted by Lithuan Yazıyı Oku
    Sadece MAC değil, TKF 'de de benzer bir performans var. Anlaşılan son dönemin havasını iyi koklayamadılar.

Doğru cevabı şuan için bilinmeyen soru: Eskileri geçmiş performanslarına güvenip tutmak mı lazım, yoksa yenilerin estirdiği rüzgarın peşinden mi gitmek lazım?

Sanırım çoğu kişi aynı ikilem içerisinde ve doğruyu yine sadece zaman gösterecek.
    Evet, neredeyse kafamdakilerin özeti olmuş. Tkf'deki gerilemenin portföyünün büyüklüğü ve artık manevra yapmasının çok zor olması ile çok ilişkili olduğunu düşünüyorum ve kademeli olarak azaltıyorum , 2 -3 ay içinde sıfırlayacağım.
    Belki elimdeki sepetteki hsyf'lerin yarısını değiştirip yeni döneme ayak uydurmaya çalışacağım ben de.
    Ama bir yandan da bunlar geçmişte kendilerini uzun yıllar fazlası ile kanıtlamış fonlar. Soru işareti ve belirsizlik çok kafamda şimdilik.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    MAC türev yapmıyor, vadelide de işlem yapmıyor...hisseyi alıyor ve bekliyor, sadece hisse değişimi yapıyor...haydar bey telefonda bizzat kendisi söyledi...
    Bir de Marmara cap. serbest fon çıkaracaktı, kapta onayı yayınlanmıştı. Sanki o haberden sonra mac'da geriye gidiş başladı gibi geldi, maca yetrli ilgiyi gösteremiyor mu yoksa?
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    ppz fonunu çok kere cuma öğleden önce aldım ziraat yatırımdan ve pazartesi günü fonun 3 günlük getirisi vardı syn kemtuz...bu konuda eminim...saygılar...
    Bende sizinle aynı düşünüyorum, cuma osd alınca ppf de nemalanir bilgisi gördüm bunun üzerine yazdım . Sanırım ziraatte repo yapılıyor

5. Bende dağılımı mac,tkf,nnf,gmr,oph 2 şer birim, tcd 1 birim şeklinde yaptım. Bist yüz dışı çok şişti diye Idh sıcak bakmadım. Ama mac ve tkf den 0,5 birim satıp 1 birim Idh almayı planlıyorum. Geç kalmamışımdır inşallah

6. Idh ile ilgili 3 aylık periyotlarla değerlendirildiği ve aktif yönetildiği şeklinde açıklama olmuştu işbanktan.

7. Öğleden önce alınan ppz öğleden sonra hesaba geçer ve hafta sonu 3 günlük ppz getirisi alınır.Çünkü T sıfırdır ppz.

Ama osd gibi T1 fon öğleden önce alınırsa ertesi gün öğleden sonra hesaba geçer(hafta sonuysa pazartesi öğleden sonra)alım emri verilen gün (eğer hafta sonuysa da Cuma, cumartesi ve pazar günü )nemalanma meselesi tamamen işlem yaptığınız kurumla ilgili,
    O 3 gün repo yapan da var , kendi ppf'sini alan da var, belki de hiçbirşey yapmayıp parayı boşta yatıran uyanık kurumlarda vardır.

Bankanin kendi ppf si yoksa repo yapiyor.
    burgan ve ing'in ppf si yok mesela.

Ppz nin dağılımı yayınlamış %19 osb var .tam 43 adet bono var.

Sayfa 790/1003 İlkİlk ... 290690740780788789790791792800840890 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •